Πρόσωπα

Ράσμους Χόιλουντ: Ήταν να μην πάρει «φόρα» και τώρα άντε… πιάστε τον! (video)

Ράσμους Χόιλουντ: Ήταν να μην πάρει «φόρα» και τώρα άντε… πιάστε τον! (video)

Από αποτυχημένη μεταγραφή σε «golden boy»; Τέσσερις αγωνιστικές της Premier League είναι υπέρ αρκετές για να αλλάξει η ιστορία ενός ποδοσφαιριστή και ο Ράσμους Χόιλουντ είναι εδώ, για να υπενθυμίσει σε όλους τον λόγο που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δαπάνησε ένα… καράβι λεφτά για να τον αποκτήσει.

Σχετικά Άρθρα

Και τι δεν έχει ακούσει τη φετινή σεζόν ο Ράσμους Χόιλουντ; Ο 21χρονος Δανός αποκτήθηκε, από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το φετινό καλοκαίρι, για να της… λύσει το πρόβλημα στο σκοράρισμα. Εκείνος όμως έδειξε να μην προσαρμόζεται στα αγγλικά στάνταρ και τα γκολ δεν εμφανιζόντουσαν.

Με τη συνολική γκρίνια που επικρατεί για την κάκιστη εικόνα των «κόκκινων διαβόλων», η μπάλα όπως είναι φυσιολογικό, «παρέσυρε» και τον Χόιλουντ. Η Αταλάντα αποκόμισε το εξαιρετικά γενναιόδωρο ποσό των 73 εκατομμυρίων ευρώ, για να τον παραχωρήσει, με τη Γιουνάιτεντ όμως, να μην παίρνει τα αναμενόμενα από το «ταλεντάκι» που… μάγεψε την περσυνή σεζόν στην Ιταλία.

ipiccy_image_-_2024-02-05T211528.082.jpg

Πλέον μερικούς μήνες μετά τη μεταγραφή του στο «Νησί», ο Χόιλουντ δείχνει σημάδια της «εκτελεστικής» του δεινότητας. Στο Champions League, είχε «ξεδιπλώσει» υπό προϋποθέσεις, τις ικανότητες του, σκοράροντας συνολικά πέντε τέρματα στην φάση των ομίλων. Στην Premier League όμως, η παρουσία του αγνοούταν. Ήταν ουσιαστικά… μηδενική.

Ο «διακόπτης» άλλαξε στην 19η αγωνιστική, απέναντι στην Άστον Βίλα (3-2, 26/12). Το Ολντ Τράφορντ πανηγύρισε έξαλα εκείνο το… τρίποντο, ενώ όλοι χάρηκαν λίγο παραπάνω για τον νεαρό, που έβαλε το νικητήριο γκολ στο 82ο λεπτό, ολοκληρώνοντας την ανατροπή και με μία κραυγή, έβγαλε μονομιάς την πίεση τόσων εβδομάδων, πάνω από τους ώμους του.

Εκείνο το παιχνίδι δεν ήταν απλός ένα… πυροτέχνημα, αλλά το έναυσμα για να ξεκινήσει να γράφει το «κοντέρ» του Δανού.

Στην ήττα από τη Νότιγχαμ Φόρεστ της επόμενης αγωνιστικής (2-1, 30/12), ο Χόιλουντ δεν είχε αγωνιστεί. Ακολούθησε το ντέρμπι με την Τότεναμ (2-2, 14/01), στο οποίο βρήκε ξανά δίχτυα για το 1-0, ενώ μοίρασε και την ασίστ, στο γκολ του Ράσφορντ.

Η «φλογερή» φόρμα του Δανού δεν… έσβησε ούτε στην αναμέτρηση απέναντι στη Γουλβς (4-3, 01/02). Μπορεί ο «ήρωας» της βραδιάς να ήταν ο… χρυσός σκόρερ Μαϊνού, όμως ο Χόιλουντ βρήκε ξανά δίχτυα και είχε συμμετοχή σε άλλο ένα γκολ. Δεν έβαλε το κρίσιμο τέρμα, ήταν όμως ο πλέον καθοριστικός παίκτης για τους «κόκκινους διαβόλους».

Και ερχόμαστε στην περασμένη αγωνιστική, την 23η της Premier League, στην οποία η Γουέστ Χαμ ήταν η τέταρτη κατά σειρά ομάδα, που ένιωσε την… οργή του Χόιλουντ. Ο «Βίκινγκ» της Γιουνάιτεντ έκανε με εντυπωσιακό τρόπο το 1-0 στο 23’ και πέτυχε το τέταρτο διαδοχικά γκολ του, στο κατά γενική ομολογία καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου.

 

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0