Πρόσωπα

Θρύλος ετών 39: Πέντε γκολ που φώναζαν… Κριστιάνο Ρονάλντο, όταν η μπάλα «έκαιγε»! (video)

Θρύλος ετών 39: Πέντε γκολ που φώναζαν… Κριστιάνο Ρονάλντο, όταν η μπάλα «έκαιγε»! (video)

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο κλείνει σήμερα (05/02) τα 39 του χρόνια και το BN Sports παρουσιάζει πέντε από τα σπουδαιότερα και πιο καθοριστικά γκολ της καριέρας του.

Ανάμεσα σε 867 γκολ με συλλόγους και Εθνική, είναι δύσκολο να βρεις αυτά που ξεχωρίζουν για τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Υπάρχουν πολλά απαράμιλλης ομορφιάς, αλλά υπάρχουν κι αυτά που έχουν τεράστιο «βάρος» και σημασία, καθώς έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της ποδοσφαιρικής κληρονομιάς του Πορτογάλου. Συγκεντρώσαμε λοιπόν πέντε από τα σημαντικότερα και σας τα παρουσιάζουμε!

5. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Τσέλσι 1-1- Τελικός Champions League 2008 (1-0 στο 26')

Πριν από 16 χρόνια, ο Κριστιάνο δεν είχε ούτε Χρυσές Μπάλες ούτε Champions League, ούτε σχεδόν εκατοντάδες γκολ στην καριέρα του. Παρ’ όλα αυτά, αποτελούσε έναν από τους καλύτερος παίκτες στον κόσμο, και το πιο βαρύ όπλο της θρυλικής Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Στον τελικό του 2008, σε μια μεγάλη αγγλική μάχη με την Τσέλσι, ο Πορτογάλος ήταν ο άνθρωπος που άνοιξε το σκορ, με άλμα και κεφαλιά που στη συνέχεια της καριέρας του θα επαναλάμβανε αμέτρητες φορές. Στη συνέχεια, βέβαια, ο τελικός οδηγήθηκε στα πέναλτι, όπου ο Κριστιάνο νικήθηκε από τον Τσεχ, αλλά το αξέχαστο γλίστρημα του Τέρι, και η απόκρουση του Φαν Ντερ Σαρ στο τελευταίο χτύπημα του Ανελκά, χάρισαν στον Ρονάλντο το πρώτο του Champions League.



4. Πορτογαλία-Ουγγαρία 3-3- Φάση Ομίλων Euro 2016, 3η αγωνιστική (3-3 στο 62')

Η κατάκτηση του EURO 2016 αποτελεί το σημαντικότερο επίτευγμα του Κριστιάνο με την Εθνική Πορτογαλίας, αλλά χρειάστηκε να περάσει από έναν γολγοθά, για να φτάσει ως εκεί. Η Πορτογαλία φλέρταρε τον αποκλεισμό από τη φάση των ομίλων της διοργάνωσης. Με δύο βαθμούς στα δύο πρώτα παιχνίδια, χρειαζόταν τουλάχιστον την ισοπαλία στο ματς της τρίτης αγωνιστικής με την Ουγγαρία. Η Πορτογαλία βρέθηκε πίσω στο σκορ 3 φορές, για να επανέλθει άλλες τόσες και να πάρει την ισοπαλία με 3-3. Ο Κριστιάνο διαμόρφωσε τόσο το 2-2 (με φοβερό τακουνάκι), όσο και το 3-3, με το τελευταίο αυτό γκολ να αποδεικνύεται στην πορεία ένα από τα σημαντικότερα της καριέρας του.



3. Μπαρτσελόνα-Ρεάλ 1-2, Πρωτάθλημα Ισπανίας 2011-12, 35η αγωνιστική (1-2 στο 73')

Τη σεζόν 2011-12, η Μπαρτσελόνα φiλοξένησε στο «Καμπ Νου» τη Ρεάλ για την 35η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος. Οι Μαδριλένοι ήταν πρωτοπόροι στη βαθμολογία, με τέσσερις βαθμούς απόσταση από τους «Μπλαουγκράνα». Επομένως, το παιχνίδι εκείνο θα έκρινε εν πολλοίς τον τίτλο. Με το σκορ στο 1-1, η Ρεάλ εκδήλωσε μια εκπληκτική αντεπίθεση. Ο Ντι Μαρία δημιούργησε χώρο, έδωσε δεξιά στον Οζίλ, ο οποίος με τρομερή κάθετη πάσα βρήκε στην κίνηση τον Ρονάλντο. Εκείνος έκανε το κοντρόλ και πέρασε την μπάλα δίπλα από τον Βαλντές, στην κλειστή του γωνία, για να ακολουθήσει ένας από τους πιο iconic πανηγυρισμούς του αιώνα, με το περίφημο «calma».



2. Γιουβέντους-Ρεάλ 1-4 Τελικός Champions League 2017 (1-3 στο 64')

Στο κυνήγι του δεύτερου σερί Champions League στην εποχή του Ζιντάν, η Ρεάλ βρήκε απέναντί της στον τελικό τη Γιουβέντους. Ο Ρονάλντο άνοιξε το σκορ, ο Μάντζουκιτς ισοφάρισε με εκπληκτικό γκολ και ο Κασεμίρο με μεγάλη δόση τύχης έβαλε ξανά μπροστά τους Μαδριλένους. Στο 64ο λεπτό, ήρθε και πάλι ο Κριστιάνο, να διαμορφώσει το 1-3 και να σφραγίσει τη νίκη για τη «Βασίλισσα», για να χαρίσει στον εαυτό του για τέταρτη (τότε) φορά, την κούπα με τα «μεγάλα αυτιά».



1. Γιουβέντους-Ρεάλ 0-3- Προημιτελικός Champions League 2017-18, 1ο παιχνίδι (0-2 στο 64')

Το μεγαλύτερο ίσως αριστούργημα στην καριέρα του Πορτογάλου, με θύμα έναν άλλο «μύθο», τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν. Ένα ζευγάρι προημιτελικών Champions League που εξελίχθηκε σε απίστευτο θρίλερ, ξεκίνησε με τη Ρεάλ να κυριαρχεί στο πρώτο παιχνίδι του Juventus Stadium. Με το σκορ στο 0-1, στο 64ο λεπτό, ο Καρβαχάλ σέντραρε από δεξιά, ο Ρονάλντο «πέταξε» καταργώντας τους νόμους της φυσικής, και έστειλε ένα ασύλληπτο «ψαλίδι» στη γωνία του Μπουφόν, που κοιτούσε αποσβολωμένος. Το συγκεκριμενο ζευγάρι είχε συγκλονιστική εξέλιξη μέχρι και το τελευταίο λεπτό του επαναληπτικού στο «Μπερναμπέου», με τον Πορτογάλο να είναι αυτός που έκρινε και εκείνο το παιχνίδι στο φινάλε.



Αντρέας Φούντας
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0