Πρόσωπα

Καρλ Γουέδερς: Από το NFL, στον μύθο του «Απόλλο Κριντ» και τη… σωτηρία του Ρόκι! (video)

Καρλ Γουέδερς: Από το NFL, στον μύθο του «Απόλλο Κριντ» και τη… σωτηρία του Ρόκι! (video)

Αθλητής στην πραγματικότητα, αθλητής και στη «μεγάλη οθόνη»! Ο Καρλ Γουέδερς, ή αλλιώς ο Απόλλο Κριντ από τα αγαπημένα Ρόκι, άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 76 ετών. Και μπορεί η υποκριτική να «έκλεψε» την καρδιά του, όμως τα πρώτα του βήματα, έγιναν στο… NFL!

Σχετικά Άρθρα

Ένα κομμάτι του «Ρόκι» έφυγε. Το βράδυ της Παρασκευής (02/02) έγινε γνωστή η είδηση πως ο Καρλ Γουέδερς, άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 76 ετών.

Από «άσπονδος εχθρός», σε φίλος και… δάσκαλος του δημοφιλούς κινηματογραφικού πυγμάχου, που εμπνεύστηκε ο Σιλβέστερ Σταλόνε. Μέσα από τον ρόλο του Απόλλο Κριντ, ο Αμερικανός ηθοποιός είδε το όνομά του να γίνεται γνωστό παγκοσμίως. Η καριέρα του στην υποκριτική, είχε μόλις ξεκινήσει.

Πριν από τη συμμετοχή του στο «Ρόκι», όμως, ακολουθούσε ένα διαφορετικό μονοπάτι. Αν και παρέμενε στο ίδιο… πλαίσιο! Ο Γουέδερς, πριν επιλέξει την «έβδομη τέχνη», ήταν αθλητής του αμερικανικού ποδοσφαίρου. Μάλιστα, συμμετείχε σε αγώνες του NFL!

Σε πρώτο στάδιο, φορούσε τη φανέλα των Σαν Ντιέγκο Στέιτ Άζτεκς, για το κολεγιακό πρωτάθλημα, παίζοντας στη θέση του «linebacker». Εκεί, έζησε δύο αλησμόνητες σεζόν, με την ομάδα να παραμένει αήττητη για δύο σερί χρονιές, το 1968 και το 1969. Παράλληλα, ο Γουέδερς είχε ήδη ξεκινήσει τα πρώτα, δειλά του βήματα προς την ηθοποιία, παρακολουθώντας μαθήματα σε δραματική σχολή. Σαν να είχε το βλέμμα στο… μέλλον!

Το 1970, έκανε το «άλμα» στο NFL, πηγαίνοντας στους Λας Βέγκας Ρέιντερς. Ωστόσο, δεν αγωνιζόταν αρκετά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αποχωρήσει το 1971, μετά από μόλις οκτώ παιχνίδια. Επόμενος σταθμός θα ήταν οι Λάιονς στο… καναδικό πρωτάθλημα! Παρέμεινε για δύο αγωνιστικές περιόδους, μέχρι το 1974. Τότε, πήρε και το πτυχίο του στην υποκριτική.

carl.webp

«Όταν έπαιζα αμερικανικό ποδόσφαιρο, τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Είχε να κάνει περισσότερο με τα σωματικά χαρακτηριστικά», αναπολούσε ο Καρλ Γουέδερς από την εποχή του ως αθλητής, σε μία πρόσφατη συνέντευξή του, το 2023.

Κάπου εκεί, είχε έρθει η στιγμή που θα του άλλαζε τη ζωή. Ο -άγνωστος ακόμα- Σταλόνε, του κάνει την πρόταση για τον ρόλο του Απόλλο. Η συνέχεια γνωστή. Τα «Ρόκι» γίνονται παγκόσμιες επιτυχίες και η «έβδομη τέχνη», ο δικός του… δρόμος.

Πρωταγωνίστησε στις πρώτες τρεις ταινίες του «Ρόκι», με τον χαρακτήρα του να εξελίσσεται από τον παγκόσμιο πρωταθλητή της πυγμαχίας και… εχθρό του άσημου νεαρού Μπαλμπόα, στον φίλο, αλλά και μέντορά του! Το φινάλε του χαρακτήρα του ήρθε στην τέταρτη ταινία, όταν και έπεσε νεκρός στο ρινγκ, στη «μάχη» με τον Ιβάν Ντράγκο.

Πέρα από τη σειρά ταινιών «Ρόκι», ο Καρλ Γουέδερς πρωταγωνίστησε και στο πλευρό του Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ στο «Predator», ενώ πρόσφατα ήταν και στη σειρά «The Mandalorian».

Ένας άνθρωπος συνυφασμένος με τον αθλητισμό, ακόμα κι αν εν τέλει… παρέκκλινε! Το «μικρόβιο», όμως, συνέχισε να κυλά στο αίμα του, ακολουθώντας τον στην πορεία του στη «μεγάλη οθόνη». Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Ο Απόλλο θα συνεχίσει να… χτυπά, όπως τόνισε και ο Σιλβέστερ Σταλόνε, στο δικό του αποχαιρετιστήριο μήνυμα, προς έναν άνθρωπο, που αποτέλεσε αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του.

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0