Πρόσωπα

Ρόμπερτ Λιούμπισιτς: Γεννημένος για… πρεμιέρες με την ΑΕΚ να «ανυπομονεί» (video)

Ρόμπερτ Λιούμπισιτς: Γεννημένος για… πρεμιέρες με την ΑΕΚ να «ανυπομονεί» (video)

Τις τελευταίες μέρες στην επικαιρότητα μονοπωλεί η απόκτηση του Ρόμπερτ Λιούμπισιτς από την ΑΕΚ. Την Κυριακή (04/02) η Ένωση θα αναμετρηθεί με τον Αστέρα Τρίπολης και εξαιτίας των απουσιών στη μεσαία γραμμή, δεν θα είναι και απίθανο να δούμε τον Κροάτη για πρώτη φορά με τα κιτρινόμαυρα.  

Τα τελευταία 24ωρα οι φίλοι της ΑΕΚ κινούνται στους ρυθμούς του Ρόμπερτ Λιούμπισιτς. Η Ένωση ολοκλήρωσε μία σπουδαία μεταγραφική κίνηση, φέρνοντας στην Αθήνα τον Κροάτη, καταθέτοντας το ποσό των τεσσάρων εκατομμυρίων, στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Ο Λιούμπισιτς ήταν ένας από τους παίκτες που ο Αλμέιδα είχε ξεχωρίσει, στις αναμετρήσεις που έδωσε η Ένωση με τη Ντιναμό, στις αρχές της σεζόν και το θέλημά του ικανοποιήθηκε. Ο πολυθεσίτης είναι πλέον μέλος της «κιτρινόμαυρης» οικογένειας και αναμένεται άμεσα να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Πολύ άμεσα.

Την Κυριακή (04/02, 17:30) ο «Δικέφαλος» θα φιλοξενήσει τον Αστέρα Τρίπολης στην OPAP Arena, για την 21 αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Με τον Σιμάνσκι να είναι στα… πιτς για τουλάχιστον τέσσερις με έξι εβδομάδες, τον Γαλανόπουλο να έχει μόλις επιστρέψει από μία μακρά περίοδο απουσίας και τον Γιόνσον να είναι τιμωρημένος, καθώς συμπλήρωσε κάρτες, τα… κουκιά είναι μετρημένα στη μεσαία γραμμή για τον Αλμέιδα. Επομένως ο Λιούμπισιτς απευθείας από το αεροπλάνο, θα βρεθεί στον πάγκο της ομάδας, αν όχι και στην αρχική 11αδα.

Πάντως αυτό δεν θα πρέπει να δημιουργεί κανένα άγχος στις τάξεις των φίλων της ομάδας. Όχι μόνο για την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο παίκτης, αλλά και για την προϊστορία που υπάρχει πίσω από τις… πρεμιέρες του «Λιούμπι» με τις προηγούμενες ομάδες του.

Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στον επαγγελματικό αθλητισμό, τα πραγματοποίησε με τη φανέλα της Σανκτ Πέλτεν, στην πρώτη κατηγορία του Αυστριακού ποδοσφαίρου. Στις 12 Μαΐου του 2018, ο Λιούμπισιτς πάτησε για πρώτη φορά στον αγωνιστικό χώρο και μάλιστα ως βασικός, σε μία αναμέτρηση απέναντι στην Ράιντορφ Άλταχ. Μετά από εννέα ανεπιτυχείς προσπάθειες στο πρωτάθλημα, η Σανκτ Πέλτεν κέρδισε 3-1, με τον Λιούμπισιτς να μοιράζει και μία ασίστ.

Robert Ljubicic - Player profile 23/24 | Transfermarkt

Η Ραπίντ Βιέννης ξεχώρισε τον παίκτη για τις ικανότητες του και το καλοκαίρι του 2021 τον «τσίμπησε». Εκεί έβαλε για πρώτη φορά την πράσινη και λευκή φανέλα στα προκριματικά του Champions League, με αντίπαλο την Σπάρτα Πράγας. Το αποτέλεσμα ήταν θετικό για την Ραπίντ, η οποία πανηγύρισε τη νίκη με 2-1, με τον Λιούμπισιτς να αγωνίζεται σε ολόκληρο το 90λεπτό, ενώ είχε άμεση συμμετοχή και στο δεύτερο γκολ της ομάδας του.

Robert Ljubicic verlässt Rapid - Sky Sport Austria

Για την ιστορία στον επαναληπτικό ήταν εκτός αποστολής, με τους Τσέχους να κερδίζουν 2-0 και να παίρνουν αυτοί την πρόκριση.

Το μεγάλο «μπαμ» έγινε όταν πήρε την μεταγραφή του στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, μόλις έναν χρόνο μετά, για τρία εκατομμύρια ευρώ. Στην Κροατία με το… καλημέρα πανηγύρισε και τον πρώτο τίτλο της καριέρας του, το Super Cup.

Απέναντι στη Χάιντουκ Σπλιτ, του Μάρκο Λιβάγια, ο Λιούμπισιτς μπήκε απευθείας στα… βαθιά και ξεκίνησε στο βασικό σχήμα. Το παιχνίδι έληξε 0-0, με το τρόπαιο να κρίνεται στα πέναλτι και τη Ντιναμό να το σηκώνει με σκορ 4-1. Σαφώς, ο Λιούμπισιτς ανέλαβε και ευστόχησε στη δική του εκτέλεση.

Τρεις διαφορετικές «πρεμιέρες», τρεις νίκες και μάλιστα με ιδιαίτερα ενεργή συμμετοχή σε αυτές. Πολύ πιθανόν το φίλαθλο κοινό της Ελλάδας να απολαύσει τον Λιούμπισιτς την Κυριακή (04/02) απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης. Ακόμη και τότε να μην συμβεί όμως, η εμφάνισή του με τα κιτρινόμαυρα έχει μπει ήδη σε… αντίστροφη μέτρηση και όταν πραγματοποιηθεί, η νίκη θα είναι το πλέον πιθανό αποτέλεσμα για την ΑΕΚ.

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0