Πρόσωπα

«Καρναβάλι, Κρόιφ και Ρεάλ»: Η πιο… Ρομάριο ιστορία της καριέρας του, είναι ένας μύθος! (video)

«Καρναβάλι, Κρόιφ και Ρεάλ»: Η πιο… Ρομάριο ιστορία της καριέρας του, είναι ένας μύθος! (video)

Μία απλή αναζήτηση στο Google, αρκεί. Ακόμα και σήμερα (29/01), που «κλείνει» τα 58 του χρόνια, πλάι στο όνομα του Ρομάριο, θα βρείτε μία, πολύ συγκεκριμένη ιστορία. Τι ισχύει, όμως;

Ο Ρομάριο των αδυναμιών και των «παθών» γίνεται σήμερα 58 ετών. Συνυφασμένες με το όνομά του είναι μερικές απίθανες ιστορίες που αντικατοπτρίζουν τον εκκεντρικό του χαρακτήρα. Μία από αυτές έχει να κάνει με τον καιρό που αγωνιζόταν στη Μπαρτσελόνα (1993-1995), την οποία τότε προπονούσε ο σπουδαίος Γιόχαν Κρόιφ.

Σε συνέντευξή του το 2012, είχε αποκαλύψει ότι ο Ρομάριο του είχε ζητήσει κατά τη διάρκεια της σεζόν 1993/1994 να πάρει άδεια από την προπόνηση της ομάδας για δύο ημέρες.

Ο λόγος; Για να μπορέσει να ταξιδέψει στο Ρίο ντε Τζανέιρο και να παραστεί στο φημισμένο Καρναβάλι, του οποίου ήταν κάτι παραπάνω από λάτρης.

Ο Κρόιφ φέρεται να του απάντησε πως θα τον άφηνε να φύγει, εάν σκόραρε δύο φορές στο επόμενο παιχνίδι της ομάδας, με τον μύθο να θέλει να είναι απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Για πολλά χρόνια, λεγόταν πως πράγματι τα κατάφερε και μάλιστα, μέσα σε 20 λεπτά, ζητώντας από τον προπονητή του να αντικατασταθεί, προκειμένου να προλάβει την πτήση για Ρίο. Είναι, όμως, αυτή η πραγματική ιστορία;

Απ’ ό,τι φαίνεται, όχι. Το Καρναβάλι του Ρίο το 1994 διεξήχθη μεταξύ 12 και 14 Φεβρουαρίου. Η αναμέτρηση που ταιριάζει χρονικά σε αυτές τις ημερομηνίες, είναι η «βαριά» ήττα που γνώρισε η Μπαρτσελόνα με 6-3 από τη Ρεάλ Σαραγόσα, στις 13 Φεβρουαρίου.

Στο παιχνίδι, ο Ρομάριο πράγματι σκόραρε δις, αλλά το δεύτερο γκολ του ήρθε στο 76’, δηλαδή περίπου 14 λεπτά πριν το σφύριγμα της λήξης, και όχι στα πρώτα 20 της συνάντησης.

Σε αυτό μπορούμε να προσθέσουμε και το γεγονός ότι στα 47 παιχνίδια που αγωνίστηκε υπό τις οδηγίες του Κρόιφ, δεν αντικαταστάθηκε ποτέ στο πρώτο ημίχρονο.

Τα στοιχεία, λοιπόν, καταρρίπτουν μία, κατά τα άλλα, πέρα για πέρα ιστορία με άρωμα… Ρομάριο. Εύκολα μπορεί να γίνει πιστευτή, αφού είναι πλήρως ενδεικτική της φιλοσοφίας του Βραζιλιάνου. Δεν έκρυψε ποτέ τη ροπή του προς το γλέντι και την κάθε είδους διασκέδαση, παράλληλα, όμως, υπήρξε και ένας υπερταλαντούχος ποδοσφαιριστής.

Στο τέλος εκείνης της σεζόν, συνέβαλε τα μέγιστα για να κατακτήσει η Βραζιλία το Παγκόσμιο Κύπελλο στα γήπεδα της Αμερικής και με πέντε γκολ, ήταν ο τρίτος σκόρερ της διοργάνωσης.

Σπάνια θα μπει στη συζήτηση για τους κορυφαίους όλων των εποχών. Σίγουρα ανήκει στους υποτιμημένους από την ιστορία, και παρότι έδειξε από τι ήταν φτιαγμένος, παραμένει ακόμη ένα μεγάλο «what if» για το πού θα μπορούσε να φτάσει η καριέρα του, αν ο ίδιος ζούσε λίγο… καλύτερα!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0