Πρόσωπα

Ο Ράσελ φωνάζει «παρών», αλλά οι Λέικερς τον χρειάζονται μέχρι το τέλος! (video)

Ο Ράσελ φωνάζει «παρών», αλλά οι Λέικερς τον χρειάζονται μέχρι το τέλος! (video)

Έχει ακούσει πολλά, τα περισσότερα εξ αυτών όχι άδικα. Ο Ντ’Άντζελο Ράσελ, όμως παρουσιάζεται απόλυτα σοβαρός μέσα στο 2024, παίζει με τα... φρένα σπασμένα και προσφέρει σημαντικά στους Λέικερς. Θα μπορέσει, όμως, να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, και κυρίως, να είναι πολύτιμος για την ομάδα του στα playoffs;

Καθ’όλη τη διάρκεια της περσινής σεζόν, οι Λέικερς έψαχναν ένα καλό deal ώστε να διώξουν τον Ράσελ Γουέστμπρουκ, λαμβάνοντας ως αντάλλαγμα ό,τι πολυτιμότερο μπορούσαν.

Στις 8 Φεβρουαρίου του 2023, κατάφεραν να κλείσουν ένα deal, στο οποίο εμπλέκονταν τρεις ομάδες.

Όσον αφορά τους Λέικερς, έδωσαν τον Γουέστμπρουκ, μαζί με τους Τοσκάνο-Άντερσον, Ντέιμιαν Τζόουνς και ένα draft pick πρώτου γύρου στους Τίμπεργουλβς, για να πάρουν πίσω τον Μαλίκ Μπίσλι, τον Τζάρεντ Βάντερμπιλτ, και έναν παλιό γνώριμο, στον οποίο κάποτε είχαν στηρίξει πολλά και ετοιμάζονταν να το ξανακάνουν. Τον παίκτη που είχαν επιλέξει στο νούμερο 2 του draft του 2015 (πάνω από Πορζίνγκις και Ντέβιν Μπούκερ), τον Ντ’Άντζελο Ράσελ.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά, οι Λέικερς δεν έχουν πάρει αυτά που θα ήθελαν από τον 27χρονο γκαρντ.

Στα περσινά playoffs, αν και είχε κάποιες εκλάμψεις στις σειρές με Γκρίζλις και Γουόριορς, ήταν συνολικά πολύ ασταθής, ενώ βίωσε μια εφιαλτική σειρά στους τελικούς περιφέρειας με τους Νάγκετς, σκοράροντας συνολικά 25 πόντους σε τέσσερα παιχνίδια (!), με τραγικά ποσοστά (32% 2π., 13% 3π.), χάνοντας μέχρι και τη θέση του στο ροτέισον από τον Ντένις Σρέντερ. Από τότε, συνεχίζει να είναι ασταθής, ενώ το όνομά του εμπλέκεται ανά διαστήματα σε φημολογίες περί trade.

Παρ’όλα αυτά, τον τελευταίο καιρό ο Ράσελ παίζει το καλύτερο μπάσκετ που έχει παίξει ως «Λέικερ», και η ομάδα του ονειρεύεται πως θα βρει τον ρόλο του, ως ο τρίτος επιθετικός πόλος της ομάδας του.

Στα τελευταία 9 παιχνίδια, ο Ράσελ μετρά 26.5 πόντους και 6.3 ασίστ με 2.8 λάθη (υπερδιπλάσιες ασίστ), σουτάροντας εκπληκτικά από το τρίποντο (53% σε 8.7 προσπάθειες ανά αγώνα!). Ακόμα και αν αυτά τα νούμερα δε μοιάζουν βιώσιμα, ο Ράσελ παίζει με μεγάλη αυτοπεποίθηση, μένει πάρα πολλή ώρα στο παρκέ, και βοηθάει ΛεΜπρόν (κυρίως) και Ντέιβις να μειώσουν ελαφρώς το usage τους. Οι δύο σούπερ σταρ των Λέικερς παίζουν σχεδόν όλα τα παιχνίδια, με πολύ μεγάλο χρόνο συμμετοχής και σημαντική καταπόνηση. Ο ένας είναι 39 ετών και ο άλλος είναι τρομερά επιρρεπής σε τραυματισμούς. Επομένως, οι «λιμνάνθρωποι» έχουν τεράστια ανάγκη τον καλό Ράσελ, ώστε να πετύχουν το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στην υπερ-ανταγωνιστική Δύση, αλλά και να μπουν με γεμάτο ρεζερβουάρ και «οπλοστάσιο» στα playoffs.

Αντρέας Φούντας
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0