Πρόσωπα

Ο Παναθηναϊκός απέναντι στη Μακάμπι, αλλά και στον «κακό του δαίμονα»! (video)

Ο Παναθηναϊκός απέναντι στη Μακάμπι, αλλά και στον «κακό του δαίμονα»! (video)

Η αποστολή του Παναθηναϊκού στο Βελιγράδι είναι ούτως ή άλλως δύσκολη, πόσο μάλλον όταν η Μακάμπι έχει τον παίκτη που «απασφαλίζει», όποτε αντιμετωπίζει τους πράσινους.

Μια σχέση «λατρείας» φαίνεται να έχει αναπτύξει ο Μπόνζι Κόλσον με τον Παναθηναϊκό, στη  σύντομη ως τώρα πορεία του στη Euroleague

Ο 28χρονος φόργουορντ διανύει τη 2η του χρονιά στη διοργάνωση. Συνολικά, έχει δώσει 61 ευρωπαικά παιχνίδια με τη Μακάμπι, με την παρουσία του να είναι εξαιρετική και πολύτιμη. Συγκεκριμένα, καταγράφει 11.4 πόντους, 5.7 ριμπάουντ και 13.8 μονάδες αξιολόγησης, σε 27 λεπτά συμμετοχής.

Όσο αξιόλογοι κι αν μοιάζουν οι αριθμοί αυτοί, ανεβαίνουν σαν πυρετός όταν ο Αμερικανός αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό. Κόντρα στους πράσινους, ο Κόλσον έχει δώσει 3 παιχνίδια, στα οποία μετρά 19.3 πόντους, 8.7 ριμπάουντ και 26.3 μονάδες αξιολόγησης, με 79% στα δίποντα και 57% στα τρίποντα!!

Μάλιστα, στο παιχνίδι της περσινής σεζόν στο ΟΑΚΑ, ο Κόλσον έκανε μια μυθική εμφάνιση, με 29 πόντους με 12/13 σουτ κα 14 ριμπάουντ!! Αυτά είναι μέχρι και σήμερα τα career-high του στη EuroLeague, και στις δύο κατηγορίες!

Τα νούμερα αυτά δεν είναι φυσιολογικά, και έχουν διαμορφωθεί επειδή είναι τόσο μικρό το δείγμα των αγώνων. Παρ ’όλα αυτά, είναι πραγματικότητα πως ο Παναθηναϊκός δυσκολεύεται να ματσάρει την αθλητικότητα του στη θέση αυτή.

Εκτός, λοιπόν, από το εκπληκτικό δίδυμο γκαρντ (Μπράουν, Μπόλντουιν) και τους αθλητικούς ψηλούς της Μακάμπι, ο Παναθηναϊκός πρέπει να βρεi τη λύση και στο πρόβλημα του Μπόνζι Κόλσον.

Αντρέας Φούντας
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0