Πρόσωπα

Λουίς Σουάρες: Τι Champions League, τι «θρύλος» της Μπαρτσελόνα; Σαν το πρωτάθλημα της Ατλέτικο δεν έχει! (video)

Λουίς Σουάρες: Τι Champions League, τι «θρύλος» της Μπαρτσελόνα; Σαν το πρωτάθλημα της Ατλέτικο δεν έχει! (video)

Τα 37 του χρόνια κλείνει σήμερα, 24 Ιανουαρίου ο Λουίς Σουάρες. Μία καριέρα γεμάτη περιπέτειες και μία κατάκτηση πρωταθλήματος που δύσκολα θα συγκριθεί με οποιοδήποτε άλλο τρόπαιο, που σήκωσε ποτέ στη ζωή του ο Ουρουγουανός.

Η πολυτάραχη καριέρα του Λουίς Σουάρες, τον έχει οδηγήσει πλέον στην Ίντερ Μαϊάμι, για να αγωνιστεί δίπλα στον καλό του φίλο Λιονέλ Μέσι. Ο Ουρουγουανός επιθετικός σήμερα, 24 Ιανουαρίου κλείνει τα 37 χρόνια ζωής, με τον ίδιο να συνεχίζει δυναμικά και να μην δέχεται να αποχαιρετιστεί ακόμη τους αγωνιστικούς χώρους.

Με αφορμή τα γενέθλια του Σουάρες, αξίζει να κάνουμε μία αναδρομή σε ένα από τα σπουδαιότερα επιτεύγματα του και όχι δεν ήταν με τη φανέλα της Λίβερπουλ, ούτε με αυτή της Μπαρτσελόνα. Αλλά με την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Μετά από μία απόλυτα πετυχημένη 6ετία στη Βαρκελώνη, οι «μπλαουγκράνα» οδήγησαν τον 33χρονο τότε Ουρουγουανό επιθετικό, προς την πόρτα της εξόδου. Ο Σουάρες δεν τα έβαψε «μαύρα» και πήρε μεταγραφή στην Ατλέτικο του Σιμεόνε, με τα αποτελέσματα να βγάζουν… μάτια.

Luis Suarez urges Atletico to 'exploit' Liverpool weaknesses he has noticed

Στη «παρθενική» του χρονιά με την ερυθρόλευκη φανέλα, ήταν η… αιχμή του δόρατος και μία ασταμάτητη πηγή κινδύνου, για κάθε άμυνα μέσα στα σύνορα της Ισπανία. Στις πρώτες του 20 συμμετοχές στη La Liga, βρήκε δίχτυα 16 φορές και οδηγούσε την Ατλέτι στη κορυφή της βαθμολογίας. Εκμεταλλευόμενοι σαφώς την τραγική σεζόν που πραγματοποιούσαν Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης.  

Όσο περνούσαν οι αγωνιστικές όμως το ντεφορμάρισμα χτύπησε και τους «ροχιμπλάνκος». Η κούραση των ποδοσφαιριστών ήταν εμφανής, με την απόδοση του Σουάρες να είναι αισθητά πεσμένη και μία γρήγορη ματιά στα νούμερα το αποδεικνύει. Στα υπόλοιπα 15 παιχνίδια σκόραρε μόλις πέντε γκολ. Βέβαια τα τέρματα αυτά που πέτυχε χάρισαν στην ομάδα του και το «στέμμα» της πρωταθλήτριας.

Στην προ τελευταία αγωνιστική απέναντι στην Οσασούνα (2-1) ολοκλήρωσε την ανατροπή με δικό του τέρμα στο 88ο λεπτό, ενώ στο φινάλε του πρωταθλήματος, εκεί που όλα κρινόντουσαν για τον τίτλο, ο Σουάρες ξανά με δικό του τέρμα έφερε τα πάνω κάτω στο 67ο λεπτό «λυγίζοντας» την Βαγιαδολίδ μέσα στην έδρα της (2-1).



Με τα δύο αυτά «τρίποντα» η Ατλέτικο έγινε το νέο… αφεντικό στην Ισπανία και ο Λουίς Σουάρες απέδειξε σε όλους πως ακόμη είχε πολλά να δώσει στο ποδόσφαιρο, δεν ήταν ο… τελειωμένος επιθετικός που ίσως να νόμιζαν πολλοί στην Μπαρτσελόνα.   

Ο Ουρουγουανός έχει σηκώσει πάμπολα κύπελλα με τους «μπλαουγκράνα», ένα εκ των οποίων είναι και το ιερό… σκήπτρο του διασυλλογικού ποδοσφαίρου, το Champions League. Ενώ με την Λίβερπουλ πραγματοποίησε χρονιές… όνειρο και στο «Νησί», ακόμη συζητούν για τις επιδόσεις του. Σαν την εξιλέωση που έζησε με την Ατλέτικο Μαδρίτης όμως, δύσκολα μπορεί να συγκριθεί.

 

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0