Πρόσωπα

Ροναλντίνιο: Η αγάπη για τον «μάγο» δεν αλλάζει, ανεξαρτήτως περιστάσεων και χρόνου! (video)

Ροναλντίνιο: Η αγάπη για τον «μάγο» δεν αλλάζει, ανεξαρτήτως περιστάσεων και χρόνου! (video)

Ο Ροναλντίνιο και το ποδόσφαιρο, είναι δύο όροι συνυφασμένοι. Όπως και η αγάπη του κόσμου προς το πρόσωπό του. Κάτι που δεν άλλαξε από το 2006, μέχρι και σήμερα, όπως αποδεικνύεται!

Πώς γίνεται να μην τον λατρεύεις; Ο Ροναλντίνιο είχε έναν μοναδικό, δικό του τρόπο να χειρίζεται την μπάλα. Να προσφέρει στιγμές, αγνής, ποδοσφαιρικής «μαγείας».

Από το «μυθικό» φάουλ απέναντι στην Αγγλία, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002, όταν είχε βρει τον τρόπο να περάσει αριστουργηματικά την μπάλα, πάνω από το κεφάλι του Ντέιβιντ Σίμαν, μέχρι και το περίφημο… σβήσιμο του τσιγάρου με την Τσέλσι, στο Champions League, το 2005.

Οι αλησμόνητες ντρίμπλες, τα τελειώματα, οι επαφές που μόνο εκείνος μπορούσε να πραγματοποιήσει με τη «στρογγυλή θεά», τον κατατάσσουν σε μία κατηγορία, που πολύ δύσκολα θα επιτύχει να μπει κάποιος άλλος από τον ποδοσφαιρικό κόσμο.

Δεν προκαλεί επομένως εντύπωση, το γεγονός πως όπου κι αν βρίσκεται, η αγάπη του κόσμου προς το πρόσωπο του Ροναλντίνιο είναι έκδηλη. Και δεν είναι λίγες οι φορές, που ο φωτογραφικός φακός «αιχμαλώτισε» την εκδήλωση των συγκεκριμένων συναισθημάτων, από τους θαυμαστές του «μάγου»!

Κάτι που μας το υπενθυμίζει ένα πρόσφατο tweet, που επαναφέρει στις μνήμες την αγκαλιά που είχε δεχθεί ο «Ρόνι» από ένα μικρό παιδί το 2006, σε ένα ντέρμπι με τη Ρεάλ Μαδρίτης!

Ένα σκηνικό που επαναλήφθηκε και αρκετά χρόνια αργότερα, το 2022, σε ένα φιλικό φιλανθρωπικού χαρακτήρα, με έναν οπαδό να εισέρχεται στον αγωνιστικό χώρο και να γονατίζει μπροστά στον Ροναλντίνιο!

Πολλά μπορούν να ειπωθούν για τον Βραζιλιάνο θρύλο. Ίσως όμως, το πιο αδιαμφισβήτητο από όλα, να είναι πως αποτελεί τον πιο αγαπητό παίκτη, στην ιστορία του ποδοσφαίρου!

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0