Πρόσωπα

Κάλβιν Φίλιπς: Ένα τρόπαιο ανά… δύο παιχνίδια, για μία «απογοήτευση» της Μάντσεστερ Σίτι

Κάλβιν Φίλιπς: Ένα τρόπαιο ανά… δύο παιχνίδια, για μία «απογοήτευση» της Μάντσεστερ Σίτι

Ο Κάλβιν Φίλιπς είναι έτοιμος να αποχαιρετήσει το Μάντσεστερ με προορισμό το Λονδίνο και τη Γουέστ Χαμ. Ο Άγγλος χαφ, αποχωρεί από τους «πολίτες» με γεμάτη την τροπαιοθήκη, αν και τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια είναι… πεντακάθαρα.  

Είναι πλέον εύλογο να πει κανείς πως η μεταγραφή του Κάλβιν Φίλιπς, στη Μάντσεστερ Σίτι ήταν μία αποτυχημένη μετακίνηση, τόσο από την πλευρά του Άγγλου, όσο και από την πλευρά των «πολιτών».

Ο άλλοτε χαφ της Λιντς, ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας του, ενώ είχε αρχίσει να συμμετέχει ιδιαίτερα ενεργά και με τη φανέλα των «τριών λιονταριών». Ο Φίλιπς αγωνίστηκε βασικός στην πορεία της Αγγλίας μέχρι και κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο Euro 2020, ενώ στον τελικό απέναντι στην Ιταλία (1-1 κανονική διάρκεια, 3-2 στα πέναλτι) αγωνίστηκε και στα 120 λεπτά. Κάτι καθόλου απλό, αν σκεφτεί κανείς πως αποτελούσε μέλος μίας ομάδας, που βρισκόταν στα χαμηλότερα στρώματα του βαθμολογικού πίνακα της Premier League.

Το καλοκαίρι του 2022 η Μάντσεστερ Σιτι δαπάνησε 49 εκατομμύρια ευρώ και τον έκανε δικό της, με σκοπό να δυναμώσει τη μεσαία της γραμμή.

Εικόνα

Η Σίτι έκτοτε έχει καταφέρει να κερδίσει πέντε τρόπαια, Fa Cup, Super Cup, Champions League, Premier League και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Βέβαια σε κανένα από αυτά τα τρόπαια ο Φίλιπς δεν είχε ουσιαστική συνεισφορά αν και φόρεσε στο λαιμό του κάθε ένα από αυτά τα χρυσά μετάλλια.

Ο Κάλβιν Φίλιπς στην καριέρα του στο Μάντσεστερ έχει σηκώσει πέντε τίτλους, ενώ έχει βρεθεί στον αγωνιστικό χώρο μόλις για 911 αγωνιστικά λεπτά. Με λίγα λόγια μετράει ένα τρόπαιο κάθε 182 λεπτά ή αλλιώς ένα χρυσό μετάλλιο ανά δύο παιχνίδια.

Η ζωή του Φίλιπς είναι γεμάτη… χρυσάφι, ακόμη και αν ο ίδιος δεν έχει προσπαθήσει για αυτό.

Τώρα ο Άγγλος θα φοράει τη φανέλα της Γουέστ Χαμ και θα αγωνίζεται με τα «σφυριά» ως το τέλος της σεζόν με μορφή δανεισμού.

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0