Πρόσωπα

Ό,τι άγγιξε ο Μαξίμοβιτς έγινε... χρυσάφι και εκεί «ποντάρει» ο Παναθηναϊκός! (video)

Ό,τι άγγιξε ο Μαξίμοβιτς έγινε... χρυσάφι και εκεί «ποντάρει» ο Παναθηναϊκός! (video)

Ο Νεμάνια Μαξίμοβιτς αναμένεται να φορέσει σύντομα την πράσινη φανέλα. Ο Παναθηναϊκός πρόκειται να προσθέσει στις τάξεις του έναν ποδοσφαιρικό «Μίδα»! Και αν τα τελευταία χρόνια έχασε τον… δρόμο του, πλέον, δηλώνει πιο έτοιμος από ποτέ.

Ο Παναθηναϊκός πρόκειται να προσθέσει στο «οπλοστάσιο» του Φατίχ Τερίμ, ένα… πολυεργαλείο που έχει συνηθίσει τόσο στις επιτυχίες, όσο και στις αντιξοότητες.

Το βράδι της Κυριακής (21/01), πριν ακόμη κοπάσουν οι χαρές και οι πανηγυρισμοί, για τη νίκη απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης (2-0), για την 19η αγωνιστική της Stoiximan Super League, οι φίλοι των «πράσινων» είχαν ακόμη έναν λόγο να κοιμηθούν με ένα χαμόγελο στα χείλη τους. Ο Νεμάνια Μαξίμοβιτς θα φορέσει τη φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος και θα ενισχύσει τον αγώνα του Παναθηναϊκού, για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος και του Κυπέλλου, αν όμως καταφέρει η ομάδα να να τον κλείσει σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο.

Οι «πράσινοι» τα βρήκαν σε όλα με την Χετάφε και ο 28χρονος μέσος θα αποτελέσει το καινούργιο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, αν και ακόμη δεν γνωρίζουμε αν θα πραγματοποιηθεί η μετακίνηση του τώρα ή το καλοκαίρι. 

Ο Σέρβος έχει μία πολυτάραχη καριέρα και μετά από μία 5ετία (και κάτι) στην La Liga, θα δοκιμάσει την… τύχη του και στην χώρα μας.

Ο Μαξίμοβιτς έχει καταφέρει να «χτίσει» ένα ιδιαίτερα ελκυστικό βιογραφικό και μπορεί τα γκολ να μην είναι το… φόρτε του, όταν όμως σκοράρει δεν είναι για το τίποτα.

Αυτός, όπως και τα περισσότερα μεγάλα ταλέντα της Σερβίας, ξεκίνησαν από της ακαδημίες του Ερυθρού Αστέρα, αν και ποτέ δεν πήρε την ευκαιρία του στην πρώτη ομάδα. Μετά από ένα πέρασμα στους μικρούς της Βερόνα, έκανε το ντεμπούτο του ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής το 2013, με τη φανέλα της σλοβενικής Ντομζάλε.

Nogometni klub Domžale

Η ποιότητα του ξεχώρισε εύκολα και η Αστάνα το 2015 τον έκανε γρήγορα δικό της. Στα δύο χρόνια που πέρασε με την ομάδα από το Καζακστάν αποτέλεσαν τα πλέον παραγωγικά της καριέρας του, με 12 γκολ και έξι ασίστ σε 81 εμφανίσεις. Αν πρέπει να ξεχωρίσουμε ένα από αυτά τα γκολ όμως, δεν μπορεί να είναι άλλο από το «χρυσό» τέρμα του, απέναντι στον ΑΠΟΕΛ, όπου έστειλε την Αστάνα στους ομίλους του Champions League, ως την πρώτη ιστορικά ομάδα από το Καζακστάν που το καταφέρνει.

Για τον Μαξίμοβιτς όμως δεν ήταν η πρώτη φορά που δικό του γκολ έγραψε ιστορία. Το 2015 η Σερβία κάτω των 20 έκανε το δικό της… θαύμα, κερδίζοντας την Βραζιλία (2-1), στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων σηκώνοντας το τρόπαιο. Στον μεγάλο τελικό ο Μαξίμοβιτς έκανε την ασίστ στο πρώτο γκολ για την χώρα του, μέχρι ο Αντρέας Περέιρα να ισοφαρίσει σε 1-1. Η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην παράταση και ενώ όλοι περίμεναν τα πέναλτι, στο 118’ ο Μαξίμοβιτς «κάρφωσε» τους Βραζιλιάνους και χάρισε στην Σερβία το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο κάτω των 20 ετών.

Μετά την Αστάνα, είχε ολόκληρο τον κόσμο στα… πόδια του. Ο προορισμός που επέλεξε ήταν η Ισπανία και η Βαλένθια. Η σεζόν 2017/18 δεν ήταν η ιδανική για τον τότε 23χρονο χαφ, με την Χετάφε να τον «αρπάζει» καταθέτοντας 10 εκατομμύρια ευρώ, κάτι που σίγουρα δεν μετάνιωσε.

Στην «παρθενική» του χρονιά με τη νέα του ομάδα, ο Μαξίμοβιτς κυριολεκτικά δεν έβγαινε από την 11αδα, με τον Σέρβο να λείπει από το πρωτάθλημα μόλις σε δύο παιχνίδια, μετρώντας ασταμάτητα 90λεπτα. Εκείνη την σεζόν η Χετάφε τερμάτισε 5η, το ιστορικά καλύτερο πλασάρισμα της, στον βαθμολογικό πίνακα της La Liga.

FORO DEL GETAFE C.F. (GETAFEWEB) - Nemanja Maksimovic. - Getafe C.F., S.A.D.

Επειδή όμως σε όλα τα παραμυθία υπάρχει και ένας «δράκος», έτσι και η καριέρα του Μαξίμοβιτς κάπου έχασε τον… δρόμο της. Σε δηλώσεις του Σέρβος παραδέχθηκε πως τα τελευταία χρόνια δεν είναι ο εαυτός του. Συγκεκριμένα τόνισε πως στις τρεις προηγούμενες σεζόν δεν έδινε το 100% στο ποδόσφαιρο, του έλλειπε το πάθος, είχε χάσει το ενδιαφέρον που κάποτε έδινε στο αγαπημένο του άθλημα. Η καριέρα του πήρε μία καθοδική πορεία και ο ίδιος δυσκολεύτηκε να επανέλθει στην ποδοσφαιρική του κανονικότητα.

Όλα αυτά όμως μέχρι το περασμένο καλοκαίρι. Ο Μαξίμοβιτς πέρασε τις διακοπές του στο τόπο του, ένα χωριό στην Σερβία με το όνομα Κοβιλιάτσα. Εκεί ο προσεχώς παίκτης του Παναθηναϊκού «καθάρισε» το μυαλό του και ξεκίνησε την φετινή σεζόν, δηλώνοντας πλήρως αφοσίωση στην Χετάφε και το ίδιο το ποδόσφαιρο.

 

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0