Πρόσωπα

Αγνή αγάπη για την ομάδα: Ο Πέρισιτς στα «χνάρια» του Κάλινιτς, με… ένα ευρώ στη Χάιντουλ Σπλιτ!

Αγνή αγάπη για την ομάδα: Ο Πέρισιτς στα «χνάρια» του Κάλινιτς, με… ένα ευρώ στη Χάιντουλ Σπλιτ!

Παραδείγματα που μας υπενθυμίζουν ότι ο ρομαντισμός, υπάρχει ακόμα και στο ποδόσφαιρο! Διότι για τον Ιβάν Πέρισιτς, όπως και για τον Νίκολα Κάλινιτς, τα χρήματα δεν έχουν καμία σημασία, μπροστά στην αγάπη τους για τη Χάιντουκ Σπλιτ!

Σχετικά Άρθρα

Πέρασαν σχεδόν 18 χρόνια από την τελευταία φορά ο Ιβάν Πέρισιτς φόρεσε τη φανέλα της Χάιντουκ Σπλιτ. Αγωνιζόμενος ακόμα στις ακαδημίες του συλλόγου, έφυγε από τη χώρα του με προορισμό τη Γαλλία και τη Σοσό, προκειμένου να ξεκινήσει το μακρύ, ποδοσφαιρικό του ταξίδι.

Ωστόσο, ποτέ δεν έβγαλε από την καρδιά του την ομάδα που τον ανέδειξε. Το απέδειξε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τον Ιανουάριο του 2024. Διότι δεν επέστρεψε απλώς στον σύλλογο του Σπλιτ, αλλά «μιμήθηκε» και τον συμπατριώτη του, Νίκολα Κάλινιτς!

Ο 36χρονος επιθετικός επέστρεψε επίσης στη Χάιντουκ, έπειτα από «παύση» έξι μηνών, με τον κροατικό σύλλογο να ανακοινώνει την απόκτησή του πριν από μερικές εβδομάδες. Το συμβόλαιό του είχε μικρή σημασία. Στην πραγματικότητα, η αμοιβή του θα είναι απλώς συμβολική, καθώς θα λαμβάνει ένα… ευρώ, κάθε μήνα!

Παρομοίως, ίδια θα είναι η συνθήκη και για τον Ιβάν Πέρισιτς. Ο 34χρονος Κροάτης, όμως, παραχωρήθηκε πρώτα με τη μορφή δανεισμού από την Τότεναμ, έως το καλοκαίρι του 2024, όταν και ολοκληρώνεται η συνεργασία του με την ομάδα του Βορείου Λονδίνου. Φυσικά, δεν θα μπορέσει να ενισχύσει άμεσα τη Χάιντουκ, λόγω της ρήξης χιαστού που υπέστη τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Από εκεί και έπειτα, έχει έρθει ήδη σε συμφωνία με τη νέα του ομάδα, ώστε να φορά τη φανέλα της και την επόμενη σεζόν. Λαμβάνοντας και εκείνος, μόλις ένα ευρώ, σε μηνιαία βάση!

Μοναδικός τους σκοπός, αποτελεί η επιστροφή στην κορυφή του κροατικού ποδοσφαίρου, καθώς η τελευταία φορά που η Χάιντουκ χρίστηκε πρωταθλήτρια, ήταν το μακρινό 2004/05!

Περιπτώσεις σαν του Κάλινιτς και του Πέρισιτς, έρχονται για να δώσουν ένα ισχυρό μήνυμα που, πιθανότατα, όλοι έχουν ανάγκη να λάβουν. Τουλάχιστον, οι… τελευταίοι ρομαντικοί. Η αγνή αγάπη για την ομάδα, μπορεί να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο!

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0