Πρόσωπα

Ντέιν Ντιλιέγκρο: Από τα παρκέ στο… κόκκινο χαλί μερικοί ρόλοι δρόμος!

Ντέιν Ντιλιέγκρο: Από τα παρκέ στο… κόκκινο χαλί μερικοί ρόλοι δρόμος!

Τι κοινό έχουν το μπάσκετ, το Χόλυγουντ και η γευσιγνωσία; Σίγουρα δεν θα βρει κανείς κάτι εύκολα, εκτός κι αν είναι ο «ανήσυχος» Ντέιν Ντιλιέγκρο, που πραγματοποιεί ένα αξιοζήλευτο ταξίδι από τα παρκέ, στο φαγητό με τελικό προορισμό την έβδομη τέχνη.

Πολλοί είναι αυτοί που μπορεί να γνωρίζουν τον Ντέιν Ντιλιέγκρο από τους ρόλους του στη μεγάλη οθόνη, λίγοι είναι, όμως, εκείνοι που θυμούνται από που κρατάει η… σκούφια του.

Πριν από τέσσερα χρόνια, ο Ιταλός σταρ αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια του στο μπάσκετ για να ακολουθήσει το όνειρο της υποκριτικής. Τότε δεν έλειψαν οι «καλοθελητές» που κορόιδεψαν αυτή την επιλογή του πιστεύοντας πως δεν θα τα καταφέρει, μαζί και ο ατζέντης του με τον οποίο ερχόταν συχνά σε… ρήξη.

f99d8-8931_1269253211565_1236870147_31338536_3124304_n.jpg

Έχοντας ήδη ένα πτυχίο στον τουρισμό, ο Ντιλιέγκρο κέρδισε μια υποτροφία στο κολέγιο του UNH, όπου βρήκε την θέση του στην ομάδα μέσω των αμυντικών του δυνατοτήτων και αποφοίτησε το 2011 κατέχοντας το δεύτερο μεγαλύτερο νούμερο σε ριμπάουντ στην ιστορία του προγράμματος. Όταν δεν επιλέχτηκε στο draft του NBA την ίδια χρονιά πήγε προς Ευρώπη… μεριά και συγκεκριμένα στην Ιταλία με πιο χαρακτηριστικούς σταθμούς την Σάσαρι και την Βερόνα, ενώ έκανε κι ένα πέρασμα από το Ισραήλ.


Τα χρόνια που πέρασε στην Ευρώπη, τον έκαναν να σκέφτεται την ζωή μετά το μπάσκετ. Ο Ιταλός μπασκετμπολίστας ήθελε να συνεχίσει το επάγγελμα των τουριστικών, απλώς από μια γαστρονομική σκοπιά εξερευνώντας τον κόσμο και νέους πολιτισμούς μέσω του φαγητού. Ήθελε ουσιαστικά να γίνει ο νέος Άντονι Μπουρντέν δημιουργώντας το δικό του κανάλι στο YouTube προβάλλοντας τις… περιπέτειές του γύρω από τα γαστρονομικά αυτά ταξίδια.

Όλα αυτά μέχρι να έρθει η αυθόρμητη στιγμή που απάντησε θετικά σε μία αγγελία για συμπληρωματικούς ηθοποιούς στην ταινία του Ράιαν Ρέινολντς «Free Guy». Μπορεί εν τέλει να μην τον χρειάστηκαν ποτέ, όμως ο Ντιλιέγκρο θεώρησε εκείνο το σημείο ως σταθμό στην καριέρα του στην υποκριτική γι’ αυτό και τότε αποφάσισε να μετακομίσει στο Λος Άντζελες για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Dane-DiLiegro-during-a-basketball-match.webp

Ξεκίνησε ταπεινά έχοντας στο μυαλό του, είτε μία γαστρονομική εκπομπή, είτε το επάγγελμα του κασκαντέρ. Ωστόσο, οι πιο σημαντικές προτάσεις δεν άργησαν να έρθουν από την κορεατική σειρά του Netflix με τίτλο «Sweet Home» κι έπειτα έναν ρόλο ενός δαίμονα στην πασίγνωστη σειρά «American Horror Story», όπως και στο «Walking Dead».

05californiatoday-DiLiegro-4-superJumbo.webp

Το peak στην καριέρα του 35χρονου Ιταλού φυσικά έγινε με τον πρωταγωνιστικό ρόλο του «Prey» της συνέχειας του «Predator», όπου χρειάστηκαν τρεις μήνες γυρισμάτων στο Κάλγκαρι και η διαχείριση του 15 κιλών κεφαλιού του τέρατος που ενσάρκωνε ο Ντιλιέγκρο.

Πλέον η καριέρα του εκτοξεύεται. Ο Ντέιν Ντιλιέγκρο παρευρέθηκε στα βραβεία «Emmy’s» κι έχει σπουδαία πράγματα στα… σκαριά. Μπορεί πολλοί να τον έχουν συνδέσει με τους ρόλους των… τεράτων, όμως εκείνος δε επιθυμεί να μείνει μόνο σ’ αυτό. Με την επόμενη ταινία «Guardians of the Galaxy» να ακολουθεί ο Ιταλός ηθοποιός πλέον χαμογελά κάνοντας το όνειρό του πραγματικότητα.

GD-5jvwXoAA6DdD.jpg

«Θέλω να γίνω γιατρός, ή δικηγόρος, ή απλώς ένας τύπος που μοιράζει παγωτο. Θα ήταν υπέροχο να δείξω τις υποκριτικές μου ικανότητες με αυτόν τον τρόπο», είπε και φαίνεται πόσο πολύ αγαπάει αυτό που κάνει.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0