Πρόσωπα

«Είκοσι χρόνια, Φρέντι Αντού»: Η άνοδος και η πτώση του απόλυτου wonderkid, μέσα από 10 clicks!

«Είκοσι χρόνια, Φρέντι Αντού»: Η άνοδος και η πτώση του απόλυτου wonderkid, μέσα από 10 clicks!

Σαν σήμερα (16/01) πριν είκοσι χρόνια ακριβώς, ο 14χρονος «νέος Πελέ», επιλέχθηκε ως Νο.1 draft pick στο MLS. Και δέκα σπάνιες -και μη- φωτογραφίες, δείχνουν όλη την πορεία του, από το ζενίθ, στο ναδίρ.

Φρέντι Αντού. Γνώριμο όνομα. Ίσως κάποιοι τον θυμούνται από το βραχύ πέρασμά του από την Ελλάδα, όταν φόρεσε τη φανέλα του Άρη το 2010. Σίγουρα όμως, οι περισσότεροι τον έχουν μάθει για τα… καλά, μέσα από το Football Manager! Και παλαιότερα φυσικά, το Championship Manager.

Ένα wonderkid, που όποιος λατρεύει το δημοφιλές παιχνίδι, πολύ δύσκολα μπορεί να ξεχάσει. Αγωνιζόταν με περίσσεια άνεση και στα δύο άκρα του γηπέδου, όσο και ως «10άρι»! Η αλήθεια είναι ότι, στα παλαιότερα FM/CM, η ενδεκάδα ξεκινούσε -σχεδόν- από εκείνον!

Μάλιστα, χαρακτηριστικό του ταλέντου που διέθετε ο «νέος Πελέ», είναι πως στις 16 Ιανουαρίου του 2004, ακριβώς πριν από 20 χρόνια και σε ηλικία 14 (!) ετών, επιλέχθηκε στην πρώτη θέση του draft στο MLS!

Παρ’ όλα αυτά, η καριέρα του δεν είχε την αναμενόμενη πορεία. Αξίζει, λοιπόν, να ρίξουμε μια ματιά σε 10 φωτογραφίες, που παρουσιάζουν τη «γέννηση» ενός άστρου, αλλά και την… εκκωφαντική του πτώση! Από το ξεκίνημα στις ΗΠΑ, στο πλάι του θρυλικού Πελέ και στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μέχρι το «πάγωμα» της καριέρας του.

1. Καρτέλα CM 03/04, σε ηλικία 14 ετών
CM_Adu.jpg

2. Draft MLS
draft_adu.jpg

3. Ντεμπούτο στο MLS
debut_mls.webp

4. Ντεμπούτο με ΗΠΑ
FREDDY ADU LEVANTA EL BRAZO - 20031126

5. Δοκιμαστικό στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
adu_man_utd.webp

6. Μπενφίκα
adu_benfica.jpg

7. Άρης
adu_aris.webp

8. Επιστροφή στο MLS
adu_backtomls.jpg

9. Καριέρα σε παύσεις (Δεκέμβριος 2016 – Μάρτιος 2018, Δεκέμβριος 2018 – Οκτώβριος 2020)
adu_pauses.webp

10. Τελευταία καρτέλα στο FM
FM_Adu.png

Bonus: Μαζί με τον θρυλικό Πελέ!
adupele.webp

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0