Πρόσωπα

Αστέρας Τρίπολης: Η «συνήθεια» που ξεκίνησε με τους Φιλομένο και Μπαράλες συνεχίζεται από τον… καταιγιστικό Μιριτέλο (video)

Αστέρας Τρίπολης: Η «συνήθεια» που ξεκίνησε με τους Φιλομένο και Μπαράλες συνεχίζεται από τον… καταιγιστικό Μιριτέλο (video)

Το Αργεντίνικο στοιχείο στην ομάδα του Αστέρα, ήταν πάντοτε ορατό, με τον Μιριτέλο να συνεχίζει με τρομερή επιτυχία, μία «παράδοση» που διατηρείται σταθερά στην Τρίπολη.

Η σχέση του Αστέρα Τρίπολης με τους Λατίνους και δε τους Αργεντίνους, είναι γνωστή και απολύτως κερδοφόρα για τους Αρκάδες.

Για άλλη μία χρονιά ο Αστέρας διαθέτει στο ρόστερ του, έναν Αργεντίνο που στην επίθεση κάνει… θαύματα και σπρώχνει την ομάδα συνεχώς προς τα πάνω, με την είσοδο στα play off, να είναι ένα άκρως ρεαλιστικό σενάριο.

5954306.jpg

Υπήρχε ο Φιλομένο την διετία 2007-2009, με τον Αργεντίνο να βρίσκει δίχτυα στις αναμετρήσεις, που οι Αρκάδες τον είχαν περισσότερο ανάγκη. Βρήκε γκολ απέναντι σε Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Άρη. Καμία ομάδα από το Big-5 δεν του… ξέφυγε, με τον «Δικέφαλο του βορρά» να τον αποκτά. Τα αποτελέσματα όμως, ήταν αρκετά απογοητευτικά. Με τα «ασπρόμαυρα» σκόραρε μόλις μία φορά σε 36 εμφανίσεις.

Το πλέον χαρακτηριστικό όνομα όμως, είναι αυτό του Χερόνιμο Μπαράλες που σε δύο θητείες (2013-2015, 2019-2023) ήταν μία μόνιμη πηγή κινδύνου για όλες τις αντίπαλες άμυνες του πρωταθλήματος, ανεξαρτήτως βαθμολογικής θέσης. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως ομάδες από τα πάνω... ράφια του ελληνικού ποδοσφαίρου, συχνά πυκνά εξέταζαν την περίπτωση του, ως μία έξτρα λύση για την κορυφή της επίθεσης τους. Τα 59 γκολ που πέτυχε σε 195 συμμετοχές με τη φανέλα του Αστέρα, μόνο αμελητέο νούμερο δεν μπορεί να θεωρηθεί.

Φέτος το όνομα που τραβάει πάνω του όλα τα βλέμματα στην Τρίπολη, είναι του Χουάν Μιριτέλο. Ο 24χρονος Αργεντίνος, αποκτήθηκε με μορφή δανεισμού από την Ντεφένσα και έχει μπει σαν… σίφουνας στο ελληνικό πρωτάθλημα. Χωρίς να κάνει πολύ… φασαρία, είναι ο δεύτερος σκόρερ της Stoiximan Super League, με εννέα τέρματα, πίσω μόνο από τον Μορόν που έχει 10.

Ο Μιριτέλο είναι το απόλυτο αντιπαράδειγμα των Αργεντινών που αφήνουν την χώρα τους και δυσκολεύονται να προσαρμοστούν σε ένα νέο περιβάλλον. Εκείνος ούτε χρόνο χρειάστηκε, ούτε δυσκολεύτηκε. Έπεσε απευθείας στα… βαθιά και ξεκίνησε να «κολυμπάει» με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Με το νικητήριο γκολ απέναντι στον Βόλο (1-0, 14/01), στις καθυστερήσεις, για την 18η αγωνιστική της Stoiximan Super League, ο Χουάν έφτασε τα συνολικά 10, σε όλες τις διοργανώσεις. Με τον Αστέρα να έχει σκοράρει 27 τέρματα, στον Μιριτέλο ανήκει το 37% της παραγωγικότητας, ολόκληρης της ομάδας.

Ο Αστέρας Τρίπολης έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο στην Αργεντινή, που είναι πραγματικά αξιοζήλευτο από κάθε ομάδα στην χώρα. Φέρνει σταθερά ποδοσφαιριστές για «ψίχουλα» και δημιουργεί αστέρια, που κλέβουν τις... εντυπώσεις.

Άγγελος Κρεμαστός   

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0