Πρόσωπα

Νταβίντ Κάρμο: Τρεις πρώην «Έλληνες» κι ένας τραυματισμός, φρέναραν την εκτόξευσή του! (video)

Νταβίντ Κάρμο: Τρεις πρώην «Έλληνες» κι ένας τραυματισμός, φρέναραν την εκτόξευσή του! (video)
Η Ελλάδα, ένα ολότελα καινούργιο περιβάλλον για τον Νταβίντ Κάρμο, που μοιάζει έτοιμος να «πιάσει» λιμάνι, μέσω Ολυμπιακού. Οι έως τώρα «συνδετικοί κρίκοι» με αυτήν, πάντως, δεν βοήθησαν την καριέρα του.
Σχετικά Άρθρα
Η απόκτηση του Νταβίντ Κάρμο από τον Ολυμπιακό, μοιάζει «κλειδωμένη». Όπως σχεδόν κάθε μεταγραφή, την οποία επιβεβαιώνει ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο.

Ο 24χρονος Πορτογάλος στόπερ αναμένεται να έρθει ως δανεικός, σε ένα πλήρως άγνωστο πρωτάθλημα.

Τουλάχιστον, έτσι νομίζαμε μέχρι πρότινος. Γιατί τελικά, υπάρχουν συγκεκριμένα πρόσωπα, σαν «συνδετικοί κρίκοι» ανάμεσα σε αυτόν και την Ελλάδα.

Και οι εμπειρίες του μαζί τους, δεν ήταν και οι καλύτερες.


Απ' τη Λίβερπουλ, ξανά απ' την αρχή

Η καριέρα του Νταβίντ Κάρμο φαινόταν έτοιμη να απογειωθεί τον Ιανουάριο του 2021.

Η Λίβερπουλ προσέφερε 20 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτησή του, αλλά η αδυναμία της Μπράγκα να βρει αντικαταστάτη, έβαλε «φρένο» στη μεταγραφή. Τα πράγματα πήγαν από το κακό στο χειρότερο.

«Έσπασε» το πόδι του στα μέσα του Φεβρουαρίου, μετά από έναν σοκαριστικό τραυματισμό, σε διεκδίκηση της μπάλας με τον μετέπειτα παίκτη της Λίβερπουλ, Λουίς Ντίας.

Χρειάστηκε να κάνει ένα ολικό restart. Και το έκανε, και ξαναβρήκε τη φόρμα του, και ήρθε η μεγάλη μεταγραφή. Αλλά...

Μαρκάνο, Κονσεϊσάο και «κύριος Φόλιας»

Πηγαίνοντας στην Πόρτο το καλοκαίρι του 2022, έναντι 20 εκατομμυρίων ευρώ και 2.5 μέσω μπόνους, έγινε η ακριβότερη μεταγραφή μεταξύ συλλόγων της Πορτογαλίας. Ο άνθρωπος που βρήκε εκεί, όμως, δεν λογαριάζει από «επενδύσεις».

Ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, Σέρτζιο Κονσεϊσάο, δεν έχει πρόβλημα να χαλάσει τις σχέσεις του με πανάκριβες μεταγραφές. Στα πλάνα του, βασικός στόπερ ήταν ο άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού, Ιβάν Μαρκάνο.

Μόνο όταν αυτός τραυματίστηκε σοβαρά (υπέστη ρήξη χιαστού), «άνοιξε» ο δρόμος για περισσότερο χρόνο συμμετοχής για τον Νταβίντ Κάρμο. Τα πραγματικά δύσκολα, όμως, τότε ξεκίνησαν.

«Σε πειθαρχικό και αθλητικό επίπεδο, είναι πιο κάτω από αυτό που θέλουμε» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου και τον έστειλε στη Β' ομάδα!

Εκεί, κλήθηκε να συνεργαστεί με έναν πρώην παίκτη της ΑΕΚ, που ελάχιστοι θα θυμόντουσαν, παρότι είχε «βαρύ» βιογραφικό: τον Αντόνιο Φόλια.

porto_b_folha.jpg

Ο λόγος που έμεινε στην ελληνική ποδοσφαιρική ιστορία ο νυν προπονητής της δεύτερης ομάδας της Πόρτο;

Η παρουσίασή του από τον Μάκη Ψωμιάδη τον Ιανουάριο του 2002. «Ο κύριος Φόλιας», όπως είχε πει χαρακτηριστικά.

Εικόνα

Οι σχέσεις του Κάρμο μαζί του, ήταν ο ορισμός του «ούτε κρύο, ούτε ζέστη», αλλά σίγουρα, γνώριζαν αμφότεροι από την αρχή, πως σύντομα θα χωρίσουν οι δρόμοι τους.

Ήταν δεδομένο πως ψάχνει τρόπο διαφυγής, ώστε να ξαναβάλει την καριέρα του, στις σωστές ράγες. Κι εκεί εμφανίστηκε ο Ολυμπιακός.

Ο Νταβίντ Κάρμο αναζητά ένα καλύτερο και πιο φιλόξενο περιβάλλον. Ο Ολυμπιακός, μία επιβλητική παρουσία, για το κέντρο της άμυνάς του.

Αν θα την βρει στο πρόσωπο του 24χρονου Πορτογάλου; Όσο κοινότυπο κι αν ακούγεται, μόνο ο χρόνος και το «χορτάρι» θα το δείξουν.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0