Πρόσωπα

Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ: Ένας σταρ διαφορετικός, που δεν ξεχνά όσους χαρίζουν, αλλά και χρειάζονται χαμόγελα!

Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ: Ένας σταρ διαφορετικός, που δεν ξεχνά όσους χαρίζουν, αλλά και χρειάζονται χαμόγελα!

Καλά τα μετάλλια, οι τίτλοι και οι χρηματικές αμοιβές. Ο Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ όμως, ξεχωρίζει για τον χαρακτήρα του. Ένα πραγματικό «διαμάντι», όπως αποδείχθηκε και από την κίνησή του, αμέσως μετά τον θρίαμβο του Καναδά, στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο απόλυτος πρωταγωνιστής των Θάντερ, ο ηγέτης της Οκλαχόμα και του Καναδά, Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ. Ο 25χρονος γκαρντ διανύει δίχως αμφιβολία την καλύτερη περίοδο της καριέρας του.

Ωστόσο, αυτό δεν τον κάνει να λησμονεί όσους τον έχουν ανάγκη. Το αντίθετο. Κάνει τη δουλειά του και με το παραπάνω και φροντίζει ώστε να χαρίζει χαμόγελα, σε όσους πραγματικά το έχουν ανάγκη.

Τα «μάγια» του οδηγούν τη φετινή αγωνιστική περίοδο την Οκλαχόμα, στη δεύτερη θέση της Δύσης, με ρεκόρ 27-11. Ο Καναδός προσφέρει τα μέγιστα, μετρά 31.5 πόντους ανά παιχνίδι και αποτελεί έναν αληθινό «γρίφο» για τις αντίπαλες άμυνες, που έως τώρα ελάχιστοι έχουν κατορθώσει να λύσουν.

Βέβαια, την ποιότητά του εντός του παρκέ, ο Γκίλτζιους-Αλεξάντερ την έχει αποδείξει εδώ και αρκετό καιρό, με αποκορύφωμα το Παγκόσμιο Κύπελλο, που διεξήχθη πριν από μερικούς μήνες.

Εκεί, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, ο Καναδάς έφτασε μέχρι το χάλκινο μετάλλιο, νικώντας μάλιστα στον μικρό τελικό τις ΗΠΑ! Ο Σάι είχε ήδη καταφέρει να κάνει περήφανη τη χώρα του.

Δεν θα έμενε όμως, αποκλειστικά στο αγωνιστικό κομμάτι. Ο χαρακτήρας του είναι μοναδικός. Αμέσως μετά την επιστροφή στην πατρίδα του, αφού ολοκληρώθηκε η διοργάνωση, επισκέφθηκε το ογκολογικό τμήμα ενός νοσοκομείου στο Τορόντο.

Ποζάρει, φορώντας το μετάλλιο στο λαιμό του, πλάι σε ένα παιδί. Η χαρά που αποτυπώνεται στη φωτογραφία, είναι σχεδόν ακατόρθωτο να περιγραφεί με λέξεις. Ενώ φυσικά, δεν πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό.

Ο αστέρας του NBA και της Οκλαχόμα, έχει επενδύσει πολύ χρόνο και αρκετά χρήματα σε αυτούς τους συλλόγους. Θέλει να κάνει τους ανθρώπους ευτυχισμένους, γιατί από εκείνα τα πρόσωπα, πηγάζει και η δική του χαρά και ελπίδα.

Άλλωστε, αμέσως μετά την επίσκεψή του, ο ίδιος ανέφερε: «Ήθελα να φέρω το πρώτο παγκόσμιο μετάλλιο στην ιστορία μας, στους πιο σημαντικούς ανθρώπους της χώρας μου, αυτούς που μου μεταδίδουν χαρά, ευτυχία και ελπίδα κάθε μέρα».

Διότι στο φινάλε, αυτό που μένει δεν είναι το ταλέντο ενός παίκτη, αλλά τι άνθρωπο «κρύβει» μέσα του. Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ, ένας σταρ, διαφορετικός από τους άλλους.

Πηγή: La Giornata Tipo

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0