Πρόσωπα

Ο έρως χρόνια δεν κοιτά, ούτε και η… μπάλα: Ο 37χρονος Έντιν Τζέκο κάνει «πλάκα» στην Τουρκία

Ο έρως χρόνια δεν κοιτά, ούτε και η… μπάλα: Ο 37χρονος Έντιν Τζέκο κάνει «πλάκα» στην Τουρκία

Αν κάποιος πίστευε πως ο Έντιν Τζέκο πήγε στην Τουρκία για… διακοπές, καλό θα ήταν να το ξανά σκεφτεί. Ο Βόσνιος τα «σπάει» με την φανέλα της Φενέρμπαχτσε και οι οπαδοί της, μόλις έξι μήνες μετά, πίνουν ήδη νερό στο όνομα του.

Ο Έντιν Τζέκο αποτελεί έναν από τους πιο «underrated» επιθετικούς, αν όχι όλων των εποχών, σίγουρα του 21ου αιώνα.  

Ο Βόσνιος είχε μία γεμάτη καριέρα σε Γερμανία, Αγγλία, Ιταλία και πλέον στα 37 του πήγε στην Τουρκία και την Φενέρμπαχτσε για τα τελευταία του… ένσημα. Ή τουλάχιστον αυτό θα πίστευαν πολλοί, όταν είδαν να πραγματοποιείται αυτή η μεταγραφή.

Εικόνα

Κι όμως, λίγο πριν κλείσει την τέταρτη 10ετία της ζωής του, ο Τζέκο έχει κάνει τους Τούρκους να τον ερωτευτούν, κυριαρχώντας μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου.

Με την Φενέρμπαχτσε να έχει μείνει μακριά από το πρωτάθλημα εδώ και 10 χρόνια, οι μεταγραφικές κινήσεις που πραγματοποιήθηκαν το καλοκαίρι, ήταν πολλές και ηχηρές. Αδιαμφισβήτητα μέχρι στιγμής η πιο επιτυχημένη όμως, αποτελεί αυτή του Τζέκο.

Ο 37χρονος έχει πατήσει στο χορτάρι φέτος 24 φορές και έχει σημειώσει 20 τέρματα, ενώ ταυτόχρονα μοίρασε και επτά ασίστ. Με λίγα λόγια συμμετέχει σε πάνω από ένα γκολ ανά παιχνίδι, σε μία ηλικία που πολλοί απολαμβάνουν την συνταξιοδότηση τους.

εικόνα_Viber_2024-01-12_22-03-39-855.jpg

Η χρονιά της «Φενέρ» είναι όνειρο μέχρι στιγμής, καθώς βρίσκεται στην κορυφή του τούρκικου πρωταθλήματος, στο +2 από τη… μισητή Γαλατάσαραϊ. Ενώ στον όμιλο του Europa Conference League, πέρασε ως πρώτη με 12 βαθμούς. Και αν κάποιος ακόμη δεν έχει εντυπωσιαστεί, αρκεί μονάχα να δει τα αποτελέσματα. Σε 31 παιχνίδια φέτος, έχει μόλις τρεις ήττες και δύο ισοπαλίες και μέχρι εκεί, όλα τα άλλα είναι μόνο νίκες.

Με τον Τζέκο στην κορυφή της επίθεσης, η Φενέρμπαχτσε πηγαίνει «καρφί» για το πρωτάθλημα, με σκοπό να… σπάσει την κατάρα. Ενώ σίγουρα η Ευρώπη δεν θα τους περνάει… απαρατήρητη.  

Τι και αν είναι 37; Το λέει η ψυχή του και ο Έντιν δείχνει πως είναι γεννημένος για να στέλνει την στρογγυλή… θεά στο βάθος των διχτυών, κάθε τερματοφύλακα.

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0