Πρόσωπα

Βιλντόζα – ΜακΚίσικ: Από αποδιοπομπαίοι… τράγοι σε λυτρωτές της 19ης αγωνιστικής! (video)

Βιλντόζα – ΜακΚίσικ: Από αποδιοπομπαίοι… τράγοι σε λυτρωτές της 19ης αγωνιστικής! (video)

H «διαβολοβδομάδα» έκλεισε με νίκες τόσο για τον Παναθηναϊκό AKTOR (1/2), όσο και για τον Ολυμπιακό (2/2) με δύο πρωταγωνιστές που έπρεπε να βγουν μπροστά, δεν φοβήθηκαν και το έκαναν παρουσιάζοντας για ακόμη μία φορά φέτος ομοιότητες ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Σχετικά Άρθρα

Η 19η αγωνιστική της φετινής EuroLeague θα μείνει σίγουρα στην ιστορία. Καταρχάς έκλεισε με τη μυθική αναμέτρηση των τεσσάρων (!) παρατάσεων ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και την Αναντολού Εφές, όμως και οι ελληνικές ομάδες έδωσαν τις δικές τους αξιομνημόνευτες μάχες.

Ο Ολυμπιακός έκανε το 2/2 σε αυτή τη «διαβολοβδομάδα» ξεκινώντας με το… δεξί το 2024 αφού αύξησε το νικηφόρο σερί του στα 4 παιχνίδια. Το έκανε τόσο απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο, που δυσκόλεψε ο ίδιος ένα ματς που έμοιαζε «δικό» του και το επανέλαβε απέναντι στη Μονακό.

Βέβαια, παραδοσιακά κόντρα στους Μονεγάσκους οι «ερυθρόλευκοι» δίνουν επικές μάχες που πάντα έχουν… άρωμα play offs κάτι που δεν έλειπε και από το ματς – «θρίλερ» της Πέμπτης (04/01) στο ΣΕΦ.

Η σπουδαία νίκη ήρθε δια χειρός Σακίλ ΜακΚίσικ, ο οποίος έβαλε την υπογραφή του μετά από ένα διάστημα έντονων αμφισβητήσεων και πολλών ερωτηματικών.

Με μόλις 22 δευτερόλεπτα να απομένουν για το φινάλε, ο Σακ ευστόχησε στο (σχεδόν) νικητήριο τρίποντο φτάνοντας συνολικά στους 13 πόντους για να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του. Μία νίκη που έδειξε, αν μη τι άλλο, πως ο Ολυμπιακός έχει οχυρωθεί πλέον και είναι ένα σύνολο που έχει… μέταλλο για να βγαίνει αλώβητος και από τις πιο πιεστικές και επικίνδυνες αναμετρήσεις.

Ο ΜακΚίσικ χρειαζόταν όσο τίποτα να επιστρέψει και μάλιστα με αυτόν τον εμφατικό τρόπο. Ο τραυματισμός που τον ταλαιπωρούσε και τον άφησε εκτός αγωνιστικής δράσης για μεγάλο χρονικό διάστημα έδινε τροφή στα σενάρια της σχέσης του με την οικογένεια του Ολυμπιακού. Ο ίδιος μάλιστα μιλώντας στο ΒΝ Sports δεν δίστασε να αναφερθεί σε αυτές τις σκοτεινές μέρες που βίωσε, τις μέρες αβεβαιότητας, που δεν γνώριζε, αν και σε τι κατάσταση θα επιστρέψει στα παρκέ.

Ο 34χρονος γκαρντ είχε όμως πάντα στο πλευρό του τον προπονητή του, τον Γιώργο Μπαρτζώκα, ο οποίος είχε βάλει τέλος στις φήμες περί αντικατάστασης του παίκτη με αφοπλιστική ειλικρίνεια: «Τους παίκτες που βοήθησαν την ομάδα να κατακτήσει ό, τι εγχώριο τίτλο υπάρχει τους στηρίζω. Δε σημαίνει ότι επειδή έμεινε 1 μήνα έξω ο ΜακΚίαικ θα τον αλλάξω. Δε θα το κάνω ποτέ. Είναι σημαντικός για τον Ολυμπιακό και δε θα τον πουλήσω», ήταν τα λόγια του χαρακτηριστικά.

Μαζί με τον κόσμο που λειτούργησε σαν… φάρμακο στην αυτοπεποίθησή του, ο Σακίλ ΜακΚίσικ επέστρεψε στον πρώτο γύρο απέναντι στη Μονακό, αν και κινήθηκε σε ρηχά νερά, όμως βρήκε τα… πατήματά του και ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να λυτρωθεί η υπερπροσπάθειά του ξανά κόντρα στους Μονεγάσκους προ ολίγων ημερών.

Μία παρόμοια ιστορία θα μπορούσε να μας διηγηθεί από το αντίπαλο δέος του «αιώνιου», ο Λούκα Βιλντόζα, απλά από μία διαφορετική οπτική.

Ο Αργεντίνος γκαρντ αποτέλεσε από τα πρώτα μέλη που υπέγραψαν σε αυτή την… αναγέννηση του Παναθηναϊκού με τις προσδοκίες για την απόδοσή του να φτάνουν στον Θεό!

Ο ίδιος δε μπόρεσε να εδραιωθεί, ίσως με τον τρόπο που ήθελε, στην ομάδα του Εργκίν Αταμάν και οι εμφανίσεις του παρουσίαζαν αστάθεια.

Με την έλευση του «καυτού» Κέντρικ Ναν, αλλά και με τον Κώστα Σλούκα που προσαρμόστηκε στα «πράσινα» δεδομένα, ο Βιλντόζα είδε τον χρόνο συμμετοχής του να συρρικνώνεται και να χρησιμοποιείται για να καλύψει τα κενά των προαναφερθέντων γκαρντ, όταν έπαιρναν τις ανάσες τους.

Σαφώς είναι ένας παίκτης που άμα βρει το σουτ κανείς δεν γλιτώνει από το χέρι… αλφάδι του, όμως έδειχνε να μην ταιριάζει τόσο στο «Τριφύλλι». Από την 10η αγωνιστική και έπειτα τα μονοψήφια νούμερα στο σκοράρισμά του έδιναν κι έπαιρναν. Έξι πόντοι, πέντε, τέσσερις, τρεις, δύο, ένας, ακόμη και μηδέν με μία εξαίρεση τους 11 πόντους απέναντι στη Μονακό.

Βλέποντας κανείς τα νούμερά του θα αντιλαμβανόταν την φθίνουσα πορεία του, όμως ο Βιλντόζα δεν είχε πει την τελευταία του λέξη στους… αμφισβητίες του.

Χρειάστηκε ένας μικροτραυματισμός του Κώστα Σλούκα, που τον κράτησε εκτός παρκέ απέναντι στη Βαλένθια, για να χρησιμοποιηθεί περισσότερο ο Αργεντίνος γκαρντ και να πρέπει να αποδείξει την αξία του σε όλους και προ πάντων στον εαυτό του.

Έτσι κι έγινε, ο Βιλντόζα άρπαξε την ευκαιρία από τα «μαλλιά» και σε 25 λεπτά συμμετοχής σημείωσε 19 πόντους με 5/7 τρίποντα κάνοντας το παιχνίδι της ζωής του με τα «πράσινα» δινοντάς τους την πολυπόθητη νίκη για να κλείσουν θετικά την διπλή αγωνιστική (είχε προηγηθεί η εκτός έδρας ήττα από την Μπασκόνια).

Μπήκε, λοιπόν, στα… παπούτσια του Κώστα Σλούκα και η εμφάνισή του ξεπέρασε κάθε προσδοκία φωνάζοντας πως είναι εδώ.

Κάπως έτσι, έριξε αυλαία η συναρπαστική 19η αγωνιστική με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό να έχουν συγκεντρώσει την ίδια βαθμολογία (11-8) συνεχίζοντας την πορεία τους στην ανταγωνιστική EuroLeague, που φέτος εμφανίζει πολλές ομοιότητες. Μία από αυτές ήταν και το step up των ΜακΚίσικ και Βιλντόζα. Αναμένουμε την επόμενη!

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0