Πρόσωπα

Μπράντον Νάιτ: Η συνύπαρξη με τον Αντετοκούνμπο και η στιγμή που τον έστειλε στον… άλλον κόσμο! (video)

Μπράντον Νάιτ: Η συνύπαρξη με τον Αντετοκούνμπο και η στιγμή που τον έστειλε στον… άλλον κόσμο! (video)

Ο πρώην συμπαίκτης του Γιάννη Αντετοκούνμπο θα προσφέρει τις… υπηρεσίες του στην ΑΕΚ κι έχει μία πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία να τον «κυνηγάει», που έχει μείνει αξέχαστη ως η μέρα του… θανάτου του.

Η ΑΕΚ τάραξε ξανά τα νερά του ελληνικού μπάσκετ φέρνοντας άλλο ένα μεγάλο όνομα από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού για να αγωνιστεί φορώντας τα «κιτρινόμαυρα».

Ο λόγος για τον Μπράντον Νάιτ, τον 32χρονο γκαρντ με τα 9 χρόνια καριέρας στο NBA και τις 451 συμμετοχές. Το βιογραφικό του; Βαρύ κι ασήκωτο με πέρασμα από έξι ομάδες τις κορυφαίας λίγκας, όπως οι Ντιτρόιτ Πίστονς, οι Μιλγουόκι Μπακς, οι Φοίνιξ Σανς, οι Χιούστον Ρόκετς και οι Ντάλας Μάβερικς.

20140125_rnb_sh5_247.0.jpg

Ο Νάιτ επιλέχθηκε ως 8ος στο ντραφτ του 2011 από τους Πίστονς και την πρώτη του χρονιά στον «μαγικό» κόσμο του NBA διακρίθηκε μεταξύ της καλύτερης πεντάδας των rookies εκείνη την σεζόν.

Εκεί, μάλιστα, βίωσε και το πιο αξέχαστο σκηνικό της καριέρας του, αλλά παράλληλα και το πιο άτυχο και θλιβερό στις 10 Μαρτίου του 2013, αφού ο Νάιτ ήταν εκείνος που βρέθηκε σε μειονεκτική θέση. Οι Πίστονς αντιμετώπιζαν τους Κλίπερς και ο ΝτιΆντρε Τζόρνταν αποφάσισε να χαρίσει στο κοινό του NBA ένα από τα κορυφαία καρφώματα όλων των εποχών «σκοτώνοντας» τον Μπράντον Νάιτ.

03-18-2013-jordan-knight-3_4.webp

Χωρίς καμία υπερβολή, αυτό το στιγμιότυπο μεταδόθηκε στα μέσα της εποχής με τον τίτλο «ο… θάνατος του Μπράντον Νάιτ» με τον ίδιο βέβαια να αντιμετωπίζει το όλο συμβάν με περίσσιο χιούμορ γράφοντας στο Twitter «... δεν υπήρχε στο scouting ότι οι Κλίπερς πετάνε λόμπες».


Μπορεί τότε να την… πάτησε, αλλά ο 32χρονος γκαρντ ξέρει να προσφέρει σκορ και θέαμα και διακρίνεται για τις ηγετικές του ικανότητες, που έγιναν ένα με τον χαρακτήρα του από πολύ μικρή ηλικία, όταν και έμαθε από μικρός πως να είναι ένας εξαιρετικός μαθητής.

Αυτό που έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, όμως και αφορά άμεσα και το νέο του «σπίτι», την Ελλάδα, είναι η παρουσία του στους Μπακς και μάλιστα τα πρώτα χρόνια της… άνθισης του Γιάννη Αντετοκούνμπο (2013-2015). Εκεί, απ’ όταν πήγε ως ανταλλαγή από το Ντιτρόιτ μαζί με τον Κρις Μίντλετον, αποτέλεσε βασικό στέλεχος της ομάδας του πρωτάρη τότε «Greek Freak» συγκεντρώνοντας σε 124 αγώνες, 17.9 πόντους, 3.9 ριμπάουντ, 5.2 ασίστ ξεχωρίζοντας ξανά για τις άριστες… επιδόσεις του.

Το 2015 τον βρήκε κάτοικο Αριζόνα, αφού υπέγραψε με τους Σανς, όμως γρήγορα βρέθηκε στην σκιά τόσο του Έρικ Μπλέντσο, όσο και του Ντέβιν Μπούκερ, που ήρθε αργότερα στο προσκήνιο.

Και κάπου εκεί ξεκίνησε η… κατιούσα. Σε ένα ματς προπόνησης υπέστη ρήξη χιαστού και η σεζόν χάθηκε. Μαζί χάθηκε και η αυτοπεποίθησή του, αφού ο Νάιτ δεν θύμιζε σε τίποτα τον παίκτη και εξαιρετικό «μαθητή» του παρελθόντος. Οι 700 σχεδόν μέρες που έμεινε εκτός αγωνιστικής δράσης του έριξαν την απόδοση, ακόμη κι αν αυτό έβρισκε πάντα τον τρόπο να επιστρέφει συνεχίζοντας άλλες τρεις σεζόν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού σε Ρόκετς, Καβαλίερς, Πίστονς και Μάβερικς χωρίς να ξεχωρίζει.

brandon_knight_top_100_jpg.jpg

Η μεγάλη πίστη που έχει όμως στο Θεό τον έκανε να μην πάψει να ονειρεύεται. Γι’ αυτό και πήρε το ρίσκο όντας «ρέστος» από προτάσεις στο ΝΒΑ και μετακόμισε στο Πουέρτο Ρίκο, όπου και τελικά δικαιώθηκε. Αναδείχθηκε MVP και πρώτος σκόρερ της λίγκας έχοντας 24,4 πόντους, 5 ασίστ και 4,4 ριμπάουντ για μέσο όρο.

Ο Νάιτ σίγουρα δικαιώθηκε και τώρα ήρθε η νέα πρόκληση στην ζωή του που ακούει στο όνομα «ΑΕΚ». Έτσι έχει μάθει όμως, είναι για τα δύσκολα και όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος είναι ο τύπος ανθρώπου που θέλει να τα κάνει όλα τέλεια. Μένει να το αποδείξει…

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0