Πρόσωπα

Πάλμερ, όπως λέμε Μπέλιγχαμ: Τελικά, μήπως έκανε μεγάλο λάθος ο Γκουαρδιόλα; (video)

Πάλμερ, όπως λέμε Μπέλιγχαμ: Τελικά, μήπως έκανε μεγάλο λάθος ο Γκουαρδιόλα; (video)

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση. Τσέλσι λέγεται ο λόγος, που το όνομα του Κόουλ Πάλμερ δεν «παίζει» παντού, τόσο όσο αυτό του Τζουντ Μπέλιγχαμ. Με τους αριθμούς που έχει, όμως, μήπως θα έπρεπε;

Ένας σύλλογος σαν τη Ρεάλ Μαδρίτης, στους ρυθμούς ενός 20χρονου παιδιού, και μάλιστα Άγγλου. Την ίδια στιγμή, το Λονδίνο, και συγκεκριμένα η Τσέλσι, παρακολουθούν έναν άλλο νεαρό Άγγλο, να κάνει εξίσου σπουδαία πράγματα. Και στο φινάλε, η γαλάζια πλευρά του Μάντσεστερ απορεί, τι πήγε λάθος, τι δεν υπολόγισε σωστά και ένα παιδί, γέννημα-θρέμα της Μάντσεστερ Σίτι, «οργιάζει» αλλού.

Ο Κόουλ Πάλμερ κάνει πράγματα και θαύματα στην Τσέλσι. Σε αυτήν την περίεργη σεζόν, είναι ό,τι πιο παραγωγικό διαθέτει και ανάμεσα στους πιο παραγωγικούς ποδοσφαιριστές όχι μόνο της Premier League, αλλά και των πέντε μεγάλων πρωταθλημάτων της Ευρώπης.

Ο μόνος που τον «ξεπερνά», και είναι κάτω των 21 ετών; Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ. Και μην νομίζετε πως υπάρχει μεγάλη απόκλιση...

Ο Μπέλιγχαμ, μέσα σε λίγους μήνες, κατάφερε να γίνει ο απόλυτος ηγέτης της Ρεάλ Μαδρίτης. Ουσιαστικά, αυτός έχει καλύψει το κενό του Καρίμ Μπενζεμά, αφού έχει μεταμορφωθεί από κεντρικό χαφ, σε ένα ψευτό-εννιάρι. Τα 13 γκολ και οι 2 ασίστ σε 16 ματς της La Liga, άλλωστε, το ομολογούν.

Από την άλλη πλευρά, ο Κόουλ Πάλμερ, με τα γκολ και την ασίστ απέναντι στη Λούτον, έφτασε τη συμμετοχή σε 12 τέρματα. Οκτώ δικά του και τέσσερα που τα «έφτιαξε». Και παράλληλα, έγινε ο μόνος στην Premier League, που σκοράρει και μοιράζει ασίστ, σε τέσσερα διαφορετικά ματς.

Η διαφορά ως προς τη συνεισφορά τους, λοιπόν, είναι μικρή. Η διαφορά ως προς την αναγνώριση των όσων κάνουν, όμως;

Η αλήθεια είναι πως κανείς δεν αναγνωρίζει στον Πάλμερ, πως βρίσκεται κοντά στα στάνταρ των επιδόσεων του Τζουντ Μπέλιγχαμ, κι ο λόγος δεν είναι άλλος, από την Τσέλσι.

Το κακό της αγωνιστικό πρόσωπο (10η στην Premier League), αλλά και το γεγονός πως το όνομά της δεν έχει την ίδια βαρύτητα με αυτό της Ρεάλ Μαδρίτης, δημιουργούν αυτό το μεγάλο χάσμα. Πάντα, θα είναι διαφορετικό να «οργιάζει» κάποιος με τη φανέλα της Τσέλσι, κι άλλο με της Ρεάλ Μαδρίτης. Έστω κι αν το αγγλικό πρωτάθλημα, είναι σαφώς πιο ανταγωνιστικό.

Στο τέλος της ημέρας, όμως, είτε κάποιος συμφωνεί πως τίθεται θέμα σύγκρισης ανάμεσά τους, είτε διαφωνεί, ένα ερώτημα παραμένει αναλλοίωτο:

Μήπως βιάστηκε ο Πεπ Γκουαρδιόλα να αποφασίσει πως δεν θα έχει θέση στα βασικά του πλάνα και εν τέλει, αναγκάστηκε να τον πουλήσει;

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0