Πρόσωπα

Κρις Γουντ: «Ντύθηκε» Άγιος Βασίλης και μπήκε σε λίστα με Ανρί, Φάουλερ και Χάρι Κέιν!

Κρις Γουντ: «Ντύθηκε» Άγιος Βασίλης και μπήκε σε λίστα με Ανρί, Φάουλερ και Χάρι Κέιν!

Ο Κρις Γουντ καθόρισε εξ ολοκλήρου την έκβαση της αναμέτρησης ανάμεσα σε Νιούκαστλ και Νότιγχαμ Φόρεστ (3-1, 26/12). Ο Νεοζηλανδός πέτυχε χατ τρικ και μπήκε σε μία «κλειστή» λίστα της Premier League.

Το Χριστουγεννιάτικο δώρο όλων των ποδοσφαιρόφιλων κάθε χρόνο, είναι η αγωνιστική δράση στην Αγγλία, η λεγόμενη «Boxing Day».

Στο «Νησί» δεν κάνουν διακοπές και τα παιχνίδια πραγματοποιούνται κανονικά, με την Premier League να αποτελεί το μοναδικό από τα μεγάλα πρωταθλήματα που προσφέρει απλόχερα την… μαγεία του ποδοσφαίρου στην περίοδο των γιορτών.

Για την 19η αγωνιστική η Νιούκαστλ υποδέχθηκε τη Νότιγχαμ Φόρεστ, με τον Κρις Γουντ να κάνει… όργια.

Ο 32χρονος Νεοζηλανδός με δικό του χατ τρικ, ολοκλήρωσε την ανατροπή και χάρισε την πρώτη νίκη του Νούνο Σάντο στον πάγκο της ομάδας (3-1, 26/12).

Ο Γουντ φαίνεται πως ήταν κεφάτος από το χθεσινοβραδινό του ρεβεγιόν και πήρε τη Φόρεστ από το… χέρι, για ένα «τρίποντο» που την απομακρύνει ακόμη περισσότερα από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Η… τριπλέτα στην «Boxing Day» δεν συνηθίζεται αν και κατά την πάροδο των χρόνων έχουμε δει πολλά τρελά αποτελέσματα την συγκεκριμένη αγωνιστική.

Ο Γουντ κατάφερε σήμερα (26/12) να γίνει μόλις ο έβδομος ποδοσφαιριστής που «ματώνει» τα δίχτυα τρεις φορές, μόλις λίγες ώρες μετά τα Χριστούγεννα.

Την αρχή είχε κάνει το 2000 ο Τιερί Ανρί και ο Κέβιν Φίλιπς. Στην συνέχεια ακολούθησε ο Ρόμπιν Φάουλερ την αμέσως επόμενη χρονιά. Το 2011 ήρθε η σειρά του Μπερμπάτοφ, το 2012 του Μπέιλ και τελευταίος ήταν ο Χάρι Κέιν το 2017, μέχρι ο Κρις Γουντ να κάνει μία εντυπωσιακή είσοδο σε αυτή την λίστα.

Ο Κρις έπιασε πολύ κόσμο απροετοίμαστο, καθώς κατάφερε κάτι που οι φίλοι της Φόρεστ είχαν να δουν από το 1996. Το τελευταίο χατ τρικ που πραγματοποίησε ποδοσφαιριστής της ομάδας στην Premier League ανήκει στον Κέβιν Κάμπελ εναντίον της Κόβεντρι πριν από 27 χρόνια.

Τελικά τα Χριστούγεννα είναι όντως μία… μαγική γιορτή.

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0