Πρόσωπα

Λούκα, πήγαινέ το σε άλλο level: Παίξε μπάσκετ με… μάτια ερμητικά κλειστά, αυτό δεν κάνεις άλλωστε; (video)

Λούκα, πήγαινέ το σε άλλο level: Παίξε μπάσκετ με… μάτια ερμητικά κλειστά, αυτό δεν κάνεις άλλωστε; (video)

Το διασκεδάζει όσο κανείς άλλος. Το απέδειξε και κόντρα στους Σπερς. Ο Λούκα Ντόντσιτς αποτελεί ένα «διαμάντι» στα παρκέ του NBA, είτε παίζει με… ανοιχτά μάτια, είτε εκείνα είναι «ερμητικά κλειστά»!

Σχετικά Άρθρα

Κάθε φορά, προσθέτει και έξτρα επίπεδα δυσκολίας. Ο Λούκα Ντόντσιτς δεν μπορεί τη… μονοτονία. Τον κουράζει. Θέλει πάντοτε κάτι διαφορετικό. Το… αλατοπίπερο, που θα προσδώσει ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον σε ό,τι κι αν κάνει.

Αφού έχει σταθεροποιηθεί στα triple-double, σχεδόν χωρίς να… ιδρώσει, ψάχνει νέους τρόπους για να εμπλουτίσει τη «μαγεία» του. Απέναντι στους Σπερς, που αγωνίστηκαν χωρίς τον Βίκτορ Γουεμπανιάμα λόγω τραυματισμού στην προθέρμανση, ο Σλοβένος σούπερ σταρ ήταν ξανά φανταστικός.

Το γεγονός ότι ήταν «τριπλός» δεν προκαλεί καμία εντύπωση. Το κοντέρ σταμάτησε να γράφει στους 39 πόντους, στα 12 ριμπάουντ και στις 10 ασίστ. Αριθμοί… συνηθισμένοι για τον Ντόντσιτς. Πόσο χρειάστηκε όμως για να φτάσει σε αυτούς; Μόλις τρεις περιόδους, αγωνιζόμενος συνολικά σε 32 λεπτά!

Ωστόσο, επειδή πολλές φορές τα νούμερα αφήνουν παγερά αδιάφορους τους λάτρεις της «πορτοκαλί θεάς», είπε να το κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον. Σε πρώτη φάση, πριν την έναρξη της αναμέτρησης, έβαλε ένα στοίχημα με τους συμπαίκτες του. Πήγε στο κέντρο του γηπέδου, γύρισε πλάτη στο καλάθι, ζύγισε το χέρι και με άνεση, δίχως να το σκεφτεί ιδιαίτερα, βρήκε στόχο!

Το αποτέλεσμα; Κάποιοι από τους παίκτες των Μάβερικς αναγκάστηκαν να κάνουν pushups, αφού… τόλμησαν να αμφισβητήσουν τον Luka Magic!

Το να παίζει με… κλειστά μάτια πάντως, δεν είναι κάτι σπάνιο. Εν αντιθέσει, φροντίζει ώστε να το ενσωματώνει και μέσα στο παιχνίδι του. Αυτό ακριβώς συνέβη και στο ματς με το Σαν Αντόνιο. Πάτησε στη ρακέτα, βρήκε μπροστά του δύο αντιπάλους, αλλά είχε τη λύση στο… τσεπάκι!

Χωρίς να χρειάζεται την όρασή του, πάσαρε… πίσω του, στον Ντέρικ Τζόουνς Τζούνιορ, που βρισκόταν έξω από τη γραμμή του τριπόντου και δεν άφησε να ευκαιρία να σκοράρει να περάσει ανεκμετάλλευτη.

Οπότε μήπως ο Λούκα Ντόντσιτς πρέπει να σκεφτεί να αγωνίζεται με τα… μάτια του ερμητικά κλειστά;

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0