Πρόσωπα

Κέντρικ Ναν – Μάικ Τζέιμς: Ο έρωτας με έρωτα περνάει! (video)

Κέντρικ Ναν – Μάικ Τζέιμς: Ο έρωτας με έρωτα περνάει! (video)

Και επιτέλους μετά από καιρό οι φίλοι του Παναθηναϊκού βρήκαν εκείνον τον γκαρντ για τον οποίο θα νιώσουν όλα εκείνα τα έντονα συναισθήματα που είχαν να βιώσουν από εποχές… Μάικ Τζέιμς και αυτός δεν είναι άλλος από τον Κέντρικ Ναν.

Σχετικά Άρθρα

Ο Παναθηναϊκός είχε πολύ καιρό να βιώσει μία τόσο σπουδαία εκτός έδρας νίκη κόντρα σε μία μεγάλη αντίπαλο, όπως είναι η Μονακό.

Το… θαύμα το έκανε το Μάριους Γκριγκόνις με buzzer beater τρίποντο στο τέλος ολοκληρώνοντας την ανατροπή που είχε έρθει δια χειρός Κέντρικ Ναν.

Το τεράστιο «διπλό» στο Μονακό σίγουρα το υπέγραψε ο Λιθουανός σταρ, όμως για να φτάσει η αναμέτρηση να κριθεί στο… σουτ υπήρξε πολλή δουλειά από πίσω.

Αυτή η δουλειά προήλθε από τον Αμερικανό γκαρντ, που από εκεί που για 30 λεπτά στο ματς είχε σημειώσει μόλις έναν πόντο με 0/6 εντός πεδιάς, έμελλε να είναι ο παράγοντας «x» του Παναθηναϊκού στην πορεία προς την επεισοδιακή ανατροπή. Από το +15 που βρισκόταν η Μονακό, ο Ναν ξεκίνησε με τη βοήθεια του Κώστα Σλούκα να… ροκανίζει την διαφορά πετυχαίνοντας 13 από τους συνολικά 14 πόντους του μόνο στο τέταρτο δεκάλεπτο.

Ο πολλά υποσχόμενος NBAer που δημιούργησε κρότο με την άφιξή του στο «πράσινο» στρατόπεδο είχε 5/6 σουτ μόνο στην τελευταία περίοδο ενορχυστρώνοντας με περίσσια μαεστρία το comeback του Παναθηναϊκού για να το ολοκληρώσει εντυπωσιακά ο Μάριους Γκριγκόνις.

Φυσικά την δουλειά του έκανε και το τραγικό λάθος του Έλι Οκόμπο, το οποίο οι «πράσινοι» εκμεταλλεύτηκαν και με το παραπάνω λέγοντας του «merci»!

Κι όλα αυτά απέναντι στην υπερταλαντούχα Μονακό του… πρώην αγαπητικού, Μάικ Τζέιμς, που όσα χρόνια κι αν περάσουν οι φίλοι του Παναθηναϊκού θα μνημονεύουν τις στιγμές που πέρασαν μαζί του και θα συζητάνε την επιστροφή του.

e658adfe-dc24-4c79-8f37-e814c21e6e5c_1.jpg

Βέβαια το βράδυ της Τετάρτης (20/12), οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν κατάφεραν να τον περιορίσουν σημαντικά, ειδικά στο πρώτο μέρος, όμως εκείνος που ξέρει όσο κανείς άλλος να βγαίνει μπροστά πήγε να κάνει την ζημιά του από τη γραμμή της «φιλανθρωπίας» ευστοχώντας και στις τρεις βολές μετά το φάουλ που κέρδισε.

Έτσι κι αλλιώς οι φίλοι του Παναθηναϊκού ήταν μαθημένοι σχεδόν κάθε φορά που έρχονται αντιμέτωποι με τον διακαή τους… πόθο, να οδηγείται στο… καναβάτσο.

eef84726-2192-49d4-bfee-8b236d68b682.webp

Όλα αυτά, όμως, άλλαξαν εν μία νυκτί και αυτό το ματς μπορεί να αποτελέσει το ξεκίνημα ενός σημαντικού μομέντουμ για το «Τριφύλλι».

Είναι το ορόσημο που αποκάλυψε ότι όλες οι κινήσεις που έγιναν το καλοκαίρι δεν έκαναν μία τρύπα στο νερό, με την πιο πετυχημένη να είναι μακράν η μεταγραφή του Κέντρικ Ναν.

during the Turkish Airlines Euroleague match between AS Monaco and Panathinaikos at Salle Gaston Medecin on December 20, 2023 in Monaco, Monaco. (Photo by Pascal Della Zuana /Icon Sport)

Οι «πράσινοι» έφεραν τον Αμερικανό γκαρντ από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού κι εκείνος πήρε τον χρόνο που χρειαζόταν για την προσαρμογή του και από τότε έχει κερδίσει μία ξεχωριστή θέση στις καρδιές των φιλάθλων της ομάδας.

Ο Ναν είναι ο παίκτης με το «κρύο αίμα», που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός και κάθε ομάδα που θέτει υψηλούς στόχους για την σεζόν.

3b75a7c9-729f-4df5-af41-4d7224f454de.webp

Ακόμα κι αν για 30 λεπτά δεν έβρισκε στόχο, έβγαζε απίστευτες άμυνες με την… σκληράδα που τον διακατέχει και πνευματικά συγκροτημένος ως είναι, δεν άφησε να τον καταβάλλει η αστοχία του.

Τουναντίον, έβγαλε τον καλό, τον θεμιτό εγωισμό στο ματς, ενός μεγάλου παίκτη που παίρνει την κρίσιμη στιγμή την ομάδα στις… πλάτες του έχοντας στο μυαλό του σαν μοναδική έκβαση τη νίκη.

Ο Κέντρικ Ναν έχει τον χαρακτήρα για να βοηθάει τον Παναθηναϊκό να κερδίζει τέτοιους αγώνες και το καλό είναι πως, όπως είχε δηλώσει και στο BN Sports πριν μερικές εβδομάδες, έχει αυτοπεποίθηση στις ικανότητές του και ξέρει πως το σουτ που τόσο πολύ αποζητούν όλοι θα έρθει. Δεν αγχωνόταν κι έτσι κι έγινε.

df86c45f-dbd2-4112-844d-fd6d3610fa40.webp

Το σουτ ήρθε και ο Αμερικανός γκαρντ «μεταμορφώθηκε» στον σωτήρα που έψαχναν οι «πράσινοι».

Αυτή η αναμέτρηση ή και… κονταρομαχία μεταξύ των δύο περιφερειακών σουτέρ, Ναν και Τζέιμς, ίσως ήρθε για να δώσει στον NBAer νέο ρόλο στις καρδιές των φίλων του «Τριφυλλιού», εξάλλου όπως λέει και το γνωστό άσμα «ο έρωτας με έρωτα περνάει» και η σχέση που δημιουργεί ο Κέντρικ Ναν με τους φιλάθλους της ομάδας μοιάζει πέρα για πέρα ερωτική!

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0