Πρόσωπα

Μάριους Γκριγκόνις: Ξαναγεννήθηκε από τις… στάχτες του! (video)

Μάριους Γκριγκόνις: Ξαναγεννήθηκε από τις… στάχτες του! (video)

Η δικαίωση μπορεί να άργησε να έρθει για τον Μάριους Γκριγκόνις, όμως όχι μόνο ήρθε αλλά αποστόμωσε και άπαντες. Από την πλήρη απαξίωση στην πλήρη αποδοχή από τις τάξεις του Παναθηναϊκού AKTOR. Από το ναδίρ, στο ζενίθ και πάει λέγοντας…

Σχετικά Άρθρα

Ως τη μεγαλύτερη ληστεία της σεζόν χαρακτήρισε ο Μάριους Γκριγκόνις τη νίκη του Παναθηναϊκού απέναντι στη Μονακό στο Μόντε Κάρλο και δεν έχει κι άδικο.

Με τα δικά του χέρια έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του με buzzer beater τριών πόντων στην εκπνοή αφήνοντας άφωνους τους Μονεγάσκους και σκορπώντας χαμόγελα στις τάξεις του «Τριφυλλιού».

Αυτή ήταν μια προσωπική δικαίωση για τον Λιθουανό γκαρντ, που είχε βρεθεί στο στόχαστρο αρνητικών κριτικών σε μεγάλο βαθμό την περασμένη χρονιά, όμως δεν άφησε το κλίμα να τον καταβάλλει.

GB0zTrgXIAAFI6g.jpgΟι κακές του εμφανίσεις προκάλεσαν την έντονη αμφισβήτηση. Οι συζητήσεις σχετικά με την παραμονή του έδιναν και έπαιρναν το καλοκαίρι, καθώς ήταν ο μοναδικός παίκτης με κλειστό συμβόλαιο για τους «πράσινους» σε μία περίοδο που έκαναν ένα ολικό… λίφτινγκ στην ομάδα, όμως η αποχώρησή του θα μπορούσε να είναι ένα πιθανό σενάριο.

Ο Γκριγκόνις αποφάσισε να αφήσει πίσω του τα κακώς κείμενα της περασμένης χρονιάς που του άφησε μία γλυκόπικρη «γεύση». Από τον… παραγκωνισμό του επί των ημερών του Ντέγιαν Ράντονιτς στο «πράσινο» στρατόπεδο και την αρνητική κριτική της οποίας έγινε αποδέκτης μετά τις εμφανίσεις στους τελικούς του πρωταθλήματος κόντρα στον Ολυμπιακό, ερχόμαστε στο σήμερα και αντικρίζουμε έναν διαφορετικό Μάριους Γκριγκόνις.

GBVy81XXwAAIqm3.jpg

Ή μήπως όχι και τόσο διαφορετικό; Ο Λιθουανός γκαρντ έχει δείξει την κλάση του και δεν είναι ο παίκτης που θέλει με το ζόρι να πρωταγωνιστήσει, αν και ξέρει ότι μπορεί να το κάνει, απλώς τον πήρε η… μπάλα της γενικότερα κακής εικόνας του περσινού Παναθηναϊκού.

Ήταν από τους ελάχιστους παίκτες που παρέμειναν μετά την ολική αναδόμηση της ομάδας, δούλεψε σκληρά όλη την off season, είχε χαμηλά το κεφάλι και κέρδισε την εκτίμηση του Εργκίν Αταμάν, ο οποίος του δείχνει την εμπιστοσύνη που του αρμόζει.

Mathias LESSORT of Panathinaikos during the Turkish Airlines Euroleague match between AS Monaco and Panathinaikos at Salle Gaston Medecin on December 20, 2023 in Monaco, Monaco. (Photo by Pascal Della Zuana /Icon Sport)

Και κάπως έτσι ερχόμαστε στο σήμερα. Από τα χαμηλά, στα ψηλά, όπως είναι ωραίο να συμβαίνει. Τι κι αν ο Γκριγκόνις «παλεύει» με έναν μικροτραυματισμό στον αχίλλειο;

Τόσο στην εκτός έδρας νίκη των «πράσινων» απέναντι στη Βιλερμπάν, όσο και στο εντυπωσιακό παιχνίδι με τη Μονακό στο Μόντε Κάρλο, έβαλε την δική του υπογραφή, γιατί λιθαράκι δεν το λες.

Ο τρόπος που εκείνος καθόρισε τη νίκη απέναντι στους Μονεγάσκους είναι πέρα για πέρα εντυπωσιακός. Με 2,5 δευτερόλεπτα να απομένουν, ο Ντίνος Μήτογλου τον βρήκε ελεύθερο και τον τροφοδότησε. Ο 29χρονος Λιθουανός πήρε το σουτ από τα 6.75 και ευστόχησε στην buzzer beater τριποντάρα, που σίγουρα θα μνημονεύεται για καιρό!

Κι όλα αυτά συνέβησαν στην καλύτερη δυνατή στιγμή, που ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν την ώθηση για να πάρει ψυχολογία περισσότερο από ποτέ. Ήθελαν διακαώς μία τέτοια νίκη, απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο με τέτοιον τρόπο, μιας και είχαν βρεθεί ουκ ολίγες φορές στην άλλη πλευρά της… πίκρας του ηττημένου στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Τώρα έχουν το μομέντουμ με το μέρος τους και τον Γκριγκόνις να κερδίζει το προσωπικό του στοίχημα και να αποδεικνύει πως με σκληρή δουλειά και με το κατάλληλο περιβάλλον, όλα μπορούν να συμβούν διώχνοντας την (ανεξήγητη) «φοβία» του να μην γίνει ο… χειρότερος Λιθουανός στην ιστορία του Παναθηναϊκού μια για πάντα.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0