Πρόσωπα

Αντουάν Γκριεζμάν: Ο Γάλλος που «βαπτίστηκε» Μαδριλένος και πλέον η κορυφή της Ατλέτικο του…. ανήκει! (video)

Αντουάν Γκριεζμάν: Ο Γάλλος που «βαπτίστηκε» Μαδριλένος και πλέον η κορυφή της Ατλέτικο του…. ανήκει! (video)

Σε μία «μαύρη» βραδιά για την Ατλέτικο το… άστρο του Γκριεζμάν έλαμψε και παρά την γκέλα με τη Χετάφε (3-3, 19/12), ο Γάλλος έζησε και δικαίως την απόλυτη αποθέωση.

Το βράδυ της Τρίτης (19/12), το Μετροπολιτάνο έζησε μία ανέλπιστη γκέλα της Ατλέτικο, από την Χετάφε (3-3). Παρά τη στεναχώρια του κόσμου όμως, ένας ποδοσφαιριστής έλαβε την αποθέωση που πραγματικά άξιζε.

Η ομάδα του Σιμεόνε μπορεί να έπαιζε από το πρώτο ημίχρονο με 10 παίκτες, λόγω της απροσεξίας του Σάβιτς στο 38ο λεπτό, κατάφερε παρ’ όλα αυτά, να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα τρεις φορές. Αν και στο τέλος όμως έμεινε μόλις με τον έναν βαθμό.



Πρωταγωνιστής ήταν για άλλη μία φορά ο «αναγεννημένος» πλέον, Αντουάν Γκριεζμάν. Ο Γάλλος από τότε που επέστρεψε στη Μαδρίτη, μετά τη μικρή του «περιπέτεια» με την Μπαρτσελόνα, δείχνει πως βρίσκεται ίσως και στην καλύτερη φάση της καριέρας του και αυτά δεν είναι λόγια του «αέρα», αλλά αποδεικνύονται από τους αριθμούς.

Από την περσινή σεζόν, έως και σήμερα, σε 71 εμφανίσεις με την αγαπημένη του φανέλα, μετράει 53 συμμετοχές σε γκολ (32 τέρματα και 21 ασίστ).

Αυτά και από μόνα τους θα ήταν αρκετά, για να λάβει το χειροκρότημα που δικαιωματικά του ανήκει, όμως στην χθεσινοβραδινή (19/12) αναμέτρηση με την Χετάφε, πέτυχε κάτι πολύ πιο ξεχωριστό.

Ο Γάλλος σκόραρε δύο φορές και έφτασε συνολικά τα 173 γκολ με τα χρώματα της Ατλέτικο. Ένα νούμερο καθόλου αμελητέο, καθώς τον τοποθετεί στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ της ομάδας, όλων των εποχών.

Βέβαια εκεί δεν βρίσκεται μόνος του, αλλά έχει μαζί του συντροφιά έναν θρύλο του συλλόγου.

Ο Λουίς Αραγονές αφιέρωσε μία γεμάτη 10ετία της ζωής του στην Ατλέτικο (1964-1974) και για χάρη του οι φίλοι της ομάδας πανηγύρισαν συνολικά 173 γκολ, όσα δηλαδή έχει και ο Αντουάν. Βέβαια ο Λουίς δεν θα μπορέσει να συγχαρεί τον νέο αρχησκόρερ της Μαδρίτης, διοότι απεβίωσε το 2014 σε ηλικία 75 ετών.

Coaches' Voice | Paving the way

Πλέον το ερώτημα δεν είναι αν ο Γκριεζμάν θα «εκθρονίσει» τον Αραγόνες, αλλά πότε και κυρίως πού πρόκειται να σταματήσει το δικό του…. κοντέρ;

Αντουάν Γκριεζμάν, ένας εν ενεργεία θρύλος της Ατλέτικο Μαδρίτης που δοξάζεται με τον τρόπο που του αρμόζει.

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0