Πρόσωπα

Λιούις Μάιλι: Ο Μακέντα δεν θα «συγκινήθηκε» από το… ιστορικό πιτσιρίκι της Νιούκαστλ (video)

Λιούις Μάιλι: Ο Μακέντα δεν θα «συγκινήθηκε» από το… ιστορικό πιτσιρίκι της Νιούκαστλ (video)

Ένα γκολ που θα θυμάται για πάντα, πέτυχε ο 17χρονος Λιούις Μάιλι, για τη Νιούκαστλ απέναντι στη Φούλαμ. Ο Μακέντα πάντως, σε αντίθεση με όλους τους άλλους, δύσκολα θα δήλωνε εντυπωσιασμένος.

Στην αναμέτρηση της Νιούκαστλ επί της Φούλαμ, ένας ανεπάντεχος ήρωας «γεννήθηκε». Ο Λιούις Μάιλι σε ηλικία μόλις 17 ετών και 229 ημερών, άνοιξε το σκορ για χάρη της ομάδας του Χάου.

Με αυτόν τον τρόπο, ο Άγγλος μπαίνει στα βιβλία της ιστορίας για τις «καρακάξες», καθώς δεν υπάρχει νεότερος ποδοσφαιριστής που να έχει βρει δίχτυα στην Premier League. Εσείς τι κάνατε όταν ήσασταν 17;

Για να βρούμε νεότερο σκόρερ, γενικά στη μεγάλη κατηγορία του Αγγλικού ποδοσφαίρου, θα πρέπει να κοιτάξουμε αρκετά πίσω στο παρελθόν. Αν το κάνουμε όμως, «πέφτουμε» πάνω σε έναν παλιό μας γνώριμο.

Ο Φεντερίκο Μακέντα όταν έβαλε το πρώτο του γκολ στην Premier, με την φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν τρεις μέρες μικρότερος (17 χρονών και 226 ημερών) από τον σημερινό μας… πρωταγωνιστή.

Βέβαια εκείνο το γκολ του άλλοτε παίκτη του Παναθηναϊκού, αποτελεί μία στιγμή που ακόμη μνημονεύεται.

Ο Ιταλός έκανε το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα Αγγλίας, απέναντι στην Άστον Βίλα με το σκορ να είναι στο 2-2. Ενώ όλα έμοιαζαν πως το παιχνίδι θα λήξει ισόπαλο, ο Μακέντα με μία φοβερή περιστροφή και ένα ακόμη καλύτερο τελείωμα… ξέρανε τους «βίλατζερς» διαμορφώνοντας και το τελικό 3-2.

Ποιος ξέρει ίσως σε μερικά χρόνια και ο Μάιλι περάσει από τα… μέρη μας, ακολουθώντας το παράδειγμα του Φεντερίκο.

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0