Πρόσωπα

Ο Φορτούνης πρόλαβε να... τερματίσει τρεις στατιστικές κατηγορίες, πριν το «αντίο» του Ολυμπιακού! (video)

Ο Φορτούνης πρόλαβε να... τερματίσει τρεις στατιστικές κατηγορίες, πριν το «αντίο» του Ολυμπιακού! (video)

Ο Ολυμπιακός αποχαιρέτησε το Europa League και θα κυνηγήσει την τύχη του, στα νοκ-άουτ του Europa Conference League. Όσα έκανε ο Κώστας Φορτούνης στα έξι ματς των ομίλων, όμως, αρκούν για να συνεχίσει να... εκπροσωπείται, ακόμα κι αν απουσιάζει!

Είναι κοινό μυστικό, πως ο Κώστας Φορτούνης βιώνει μία από τις καλύτερες -αν όχι την καλύτερη- φάσεις της καριέρας του. Ηγείται του Ολυμπιακού, εντός κι εκτός συνόρων, «καθαρίζει» ματς με προσωπικές ενέργειες, όταν όλοι μοιάζουν... μπλοκαρισμένοι. Δεν είναι μία γενική και αόριστη άποψη, αλλά βασίζεται σε δεδομένα.

Ο Ολυμπιακός συνέτριψε την Μπάτσκα Τόπολα, στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League, και θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή του πορεία, στα νοκ-άουτ του Europa Conference League. Το στίγμα του, όμως, θα παραμείνει στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της UEFA. Πώς; Μέσω του Κώστα Φορτούνη!


Ο 30χρονος Έλληνας μεσοεπιθετικός ολοκλήρωσε τη φάση των ομίλων, έχοντας μοιράσει πέντε ασίστ! Περισσότερες, δηλαδή, από κάθε άλλον!

Παράλληλα με τις πέντε ασίστ, είχε και ένα υπέροχο γκολ στη μεγαλη νίκη, απέναντι στη Γουέστ Χαμ. Με την άμεση συνεισφορά του, σε έξι γκολ συνολικά, είναι στην πρώτη θέση και αυτής της λίστας, πλάι στους Λουκάκου (5 γκολ, 1 ασίστ), Βιρτς (2 γκολ, 4 ασίστ) και Γκρίφο (4 γκολ, 2 ασίστ).

Οι πρωτιές, όμως, δεν σταματούν εδώ.


Ο Κώστας Φορτούνης «τερμάτισε» την πίστα Europa League, όντας ο πρώτος σε δημιουργία μεγάλων ευκαιριών. Συγκεκριμένα, έφτασε τις 33, με τον Γκρίφο που ακολουθεί, να έχει 28!

Εν ολίγοις, ο ηγέτης του Ολυμπιακού, δημιουργούσε 5.5 εξαιρετικά επικίνδυνες καταστάσεις για τους αντιπάλους του, ανά ματς!

Τέλος, βρέθηκε μία... ανάσα και από μία ακόμα «κορυφή»: στις πάσες-κλειδιά. Για μόλις δύο, όμως, βρίσκεται στη θέση Νο.2, πίσω από τον Ζουμπίρ της Κάραμπαγκ.

Πράγματι. Το ρητό που λέει πως οι αριθμοί δεν λένε πάντοτε την αλήθεια, πολλές φορές, επιβεβαιώνεται. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, οι αριθμοί απλώς επιβεβαιώνουν όσα είδαμε στο «χορτάρι»: ότι ο Κώστας Φορτούνης ήταν από τους πιο επικίνδυνους παίκτες στη φάση των ομίλων του Europa League! Αν όχι ο πιο επικίνδυνος.

 
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0