Πρόσωπα

Οι αδιανόητοι αριθμοί του Κωνσταντέλια: Αν παίζει έτσι στα 20, τι ακολουθεί και… πού; (video)

Οι αδιανόητοι αριθμοί του Κωνσταντέλια: Αν παίζει έτσι στα 20, τι ακολουθεί και… πού; (video)

Μια ματιά στους αριθμούς του Γιάννη Κωνσταντέλια απέναντι στην Ελσίνκι, αρκεί για να πείσει και τον πλέον δύσπιστο, πως κάνει τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο. Η μόνη σκέψη πια, είναι πού θα σταματήσει το… κοντέρ!

Σχετικά Άρθρα

Όσα και να γραφτούν για τον Γιάννη Κωνσταντέλια, δεν αρκούν. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ δεν παύει να εκπλήσσει. Συνεισφέρει στο παιχνίδι της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου, σχεδόν με κάθε διαθέσιμο τρόπο. Άλλωστε, τα «όπλα» που διαθέτει στη… φαρέτρα του, δεν περιορίζονται αποκλειστικά στο σκοράρισμα και τις ασίστ.

Επειδή όμως, τα λόγια πολλές φορές δε φτάνουν για να πείσουν κάποιον, οι αριθμοί του είναι εδώ για να τα επαληθεύσουν. Και όσα έκανε απέναντι στην Ελσίνκι (14/12, 4-2), στο τελευταίο ματς του «Δικεφάλου του Βορρά» για τους ομίλους του Europa Conference League, είναι εντυπωσιακά.

Ας ρίξουμε λοιπόν, μια ματιά στη στατιστική του Γιάννη Κωνσταντέλια. Κόντρα στους Φινλανδούς επιλέχθηκε από τον Ρουμάνο τεχνικό στη βασική ενδεκάδα. Ήταν εκείνος που «υπέγραψε» την ολική ανατροπή για τους Θεσσαλονικείς, καθώς με ιδανικό πλασέ στην «καρδιά» της περιοχής, βρήκε δίχτυα για το 2-1. Έστω κι αν το ματς δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον για τον ΠΑΟΚ, αφού είχε ήδη εξασφαλίσει την πρωτιά και τη θέση του στους «16» της διοργάνωσης.


Ένα γκολ συνήθως δύναται από μόνο του να ξεχωρίσει έναν ποδοσφαιριστή. Ο νεαρός όμως, έκανε πολλά περισσότερα. Στα 75 λεπτά που αγωνίστηκε, πρόλαβε να πραγματοποιήσει 50 επαφές με την μπάλα. Σε αυτές, μοίρασε 35 πάσες στους συμπαίκτες του, εκ των οποίων οι 30 ήταν επιτυχημένες! Πρόκειται για ένα ποσοστό που ξεπερνά το 85%!

Ακολούθως, επιχείρησε πέντε μακρινές μεταβιβάσεις, βρίσκοντας στόχο στις τρεις εξ αυτών, ενώ μέτρησε και έξι πάσες στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, δηλαδή εκεί όπου έκανε επίθεση η ομάδα του.

Συνολικά, είχε ¾ επιτυχημένες ντρίμπλες, αλλά και τρεις ανακτήσεις κατοχής. Παράλληλα, αναφορικά με το… μαχητικό του πνεύμα, δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα τα τρία κερδισμένα τάκλιν που μέτρησε, όπως και οι έξι, από τις οκτώ συνολικά, «μονομαχίες» που κέρδισε με τους αντιπάλους του!

Η λέξη «πλούσια», μάλλον είναι… φτωχή, για να περιγράψει όσα κάνει ο Κωνσταντέλιας εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου. Σε αυτό το σημείο, να υπενθυμίσουμε ξανά, πως πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή 20 ετών. Πράγμα που δημιουργεί το εξής ερώτημα. Τι άλλο θα καταφέρει, όταν ωριμάσει ακόμα περισσότερο ως παίκτης, αλλά και πού;

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0