Πρόσωπα

«Αίμα και άμυνα», ένα έργο γραμμένο από τον Τζόρτζιο Κιελίνι! (video)

«Αίμα και άμυνα», ένα έργο γραμμένο από τον Τζόρτζιο Κιελίνι! (video)
Διάβασες πως ο Τζόρτζιο Κιελίνι αποσύρεται και σου ήρθε αμέσως στο μυαλό, η εικόνα από το μπανταρισμένο κεφάλι του; Λογικό. Είτε έπαιζε με τη Ρεάλ Μαδρίτης, είτε με τον Ολυμπιακό, η κατάληξη ήταν η ίδια! Κι επειδή το να συγκεντρωθούν όλες οι φορές που «πάτησε» γήπεδο με επίδεσμο, είναι πολύ τολμηρό εγχείρημα, κάνουμε ένα flashback σε μερικές... εμβληματικές!
Ο Τζόρτζιο Κιελίνι δεν καταλάβαινε διαφορές. Αίμα και άμυνα γι' αυτόν, ήταν έννοιες ομοούσιες και αδιαίρετες.

Υπάρχει, άραγε, άνθρωπος στον πλανήτη, που στο άκουσμα της είδησης πως αποσύρεται από το ποδόσφαιρο, σκέφτηκε πρώτα κάτι διαφορετικό, από το κεφάλι του καλυμμένο με επιδέσμους; Μάλλον όχι.

Άντε να θυμήθηκε το πρωτοφανές σκηνικό με τη δαγκωματιά του Λουίς Σουάρες. Όμως όσα σπουδαία κι αν έκανε στην καριέρα του ο 39χρονος Ιταλός αμυντικός, από τα νταμπλ και την απόλυτη κυριαρχία στην Ιταλία με τη Γιουβέντους, έως το αποκορύφωμα με το EURO 2020, ίσως γνωρίζει και ο ίδιος, πως το όνομά του, πάντα θα είναι συνδεδεμένο με στιγμές αμυντικής... τρέλας!

Εκείνο που λένε πολλοί, πως «εκεί που άλλοι δεν βάζουν τα πόδια τους, αυτός έβαζε το κεφάλι του!» Ε, ιδού και πέντε «τρανταχτές» αποδείξεις!

Αγγλία Κ21 - Ιταλία Κ21 (2007)

Πρώτο ποδοσφαιρικό ματς στο ανανεωμένο Wembley τον Μάρτιο του 2007 και μπροστά σε 55.700 θεατές, ο Κιελίνι κεντρίζει το ενδιαφέρον.

Το κεφάλι του «άνοιξε», μετά από μία σύγκρουση με τον Γκάρι Κέιχιλ, αλλά σιγά μην δεχόταν να βγει αλλαγή. Επίδεσμος και... συνεχίζουμε!

chiellini_4.jpeg



Γιουβέντους - Ρεάλ Μαδρίτης (2015)

Τα σημάδια υπήρχαν από νωρίς. Αν δεν βγήκε σε φιλικό, σιγά μην έβγαινε σε ημιτελικό Champions League!

«Τσούγκρισε» με τον Γκάρεθ Μπέιλ, τα αποτελέσματα ήταν τα... γνωστά, αλλά συνέχισε κανονικά. Κι εκτός από τη νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης, «κέρδισε» και μία από τις εμβληματικότερες φωτογραφίες της καριέρας του.

chiellini_2.jpg



Γιουβέντους - Ολυμπιακός (2017)

Δεύτερη αγωνιστική των ομίλων στο Champions League της σεζόν 2017/18. Νίκη με 2-0 και στις καθυστερήσεις, «μετωπική» με τον Ένχελς. Μετά το ματς ο Κιελίνι δήλωσε:

«Πήρα τρεις βαθμούς στο γήπεδο και οκτώ ράμματα στο κεφάλι». Τι να του πει κανείς;

chiellini_34.jpg



Για φινάλε, δύο ματς, προς το τέλος του τεράστιου κεφαλαίου της καριέρας του: της Γιουβέντους.

Από τη μία, το επικό Ρόμα - Γιουβέντους 3-4, με ανατροπή. Από την άλλη, το τελευταίο του ματς με τη φανέλα της «Γηραιάς Κυρίας», απέναντι στη Φιορεντίνα.

Θα μπορούσε το φινάλε να είναι διαφορετικό; Μπα. Τζόρζιο Κιελίνι, «αίμα και άμυνα», από την αρχή έως το τέλος της καριέρας του.

chiellini_fiorentina.png


Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0