Πρόσωπα

Λαουτάρο: Αυτό το «10» θα ξαναγράψει την ιστορία της Ίντερ!

Λαουτάρο: Αυτό το «10» θα ξαναγράψει την ιστορία της Ίντερ!

Ο Λαουτάρο Μαρτίνες έχει συνδέσει το όνομά του με την «αναγέννηση» της Ίντερ και πολύ γρήγορα εξελίσσεται στον σύγχρονο ηγέτη της ομάδας του Μιλάνου. Ο Αργεντίνος στράικερ χρόνο με το χρόνο ωριμάζει σαν την ιταλική γκράπα και κατακτά διαρκώς απάτητες κορυφές, βάζοντας το όνομά του στην ίδια συζήτηση με ορισμένα «ιερά τέρατα» του παρελθόντος.

Στο πρόσφατο παιχνίδι με αντίπαλο την Ουντινέζε και στο περιθώριο της άνετης επικράτησης της Ίντερ με σκορ 4 – 0, ο Λαουτάρο σημείωσε το τέρμα νο. 29 μέσα στο 2023 στη Serie A. Μία επίδοση που συνιστά ρεκόρ, καθώς για να εντοπίσει κανείς ποδοσφαιριστή της Ίντερ που έχει προσεγγίσει αυτά τα νούμερα θα πρέπει να ανατρέξει στις αρκετά πίσω και πιο συγκεκριμένα στις χρονιές 2001 και 2012  όταν δύο θρύλοι των «νερατζούρι» είχαν καταγράψει μία περίπου παρόμοια επίδοση, η οποία πλέον αποτελεί... ανάμνηση.

Το 2001, ο Κρίστιαν Βιέρι ή «Bobo» σημείωσε με τη φανέλα της Ίντερ 27 τέρματα στη Serie A, ενώ το 2012, τον ίδιο αριθμό τερμάτων (27) στο ιταλικό πρωτάθλημα είχε επιτύχει ένας από τους πλέον αγαπητούς παίκτες της ομάδας, ο «πρίγκηπας» του Μιλάνου ή αλλιώς Ντιέγκο Μιλίτο.

Με τον δεύτερο ιδίως (Μιλίτο), τα κοινά σημεία (με τον Λαουτάρο) είναι αρκετά. Πρώτα από όλα είναι και οι δύο Αργεντίνοι και «ταγμένοι» στους σκοπούς της Ίντερ. Καμία απολύτως σχέση με τον έτερο Καππαδόκη, Μάουρο Ικάρντι που μπορεί να μεγαλούργησε με τη φανέλα των «νερατζούρι» αλλά δίχασε όσο κανείς άλλος την μπλε κερκίδα. 

Ακόμη, Μιλίτο και Λαουτάρο έχουν ως συνδετικό κρίκο την ποδοσφαιρική τους παρουσία στη Ρασίνγκ Κλαμπ της Αργεντινής, το σωματείο που ανέδειξε και τους δύο ποδοσφαιριστές και ουσιαστικά τους προσέφερε σε τιμή ευκαιρίας στην ομάδα του Μιλάνου.

Υπενθυμίζεται πως η Ίντερ απέκτησε τον νεαρό Λαουτάρο από τη Ρασίνγκ το 2018 έναντι 25 εκατομμυρίων ευρώ, ενός ποσού που με βάση τα επιτεύγματά του με τη φανέλα της Ίντερ αλλά και σύμφωνα με τη σημερινή του χρηματιστηριακή αξία (περί τα 100 εκατομμύρια ευρώ στο transfermarkt) φαντάζει μάλλον αμελητέο. Ο Λαουτάρο Μαρτίνες αποτελεί το πιο ακριβό ασημικό στη βιτρίνα των «νερατζούρι» και το μεγάλο όπλο του Σιμόνε Ιντσάγκι στην εφετινή προσπάθεια για κατάκτηση του Scudetto, στην όπως όλα δείχνουν μεγάλη μάχη που θα δοθεί με την «μισητή» Γιουβέντους που παραδόξως επιδεικνύει αξιοσημείωτη αντοχή και μαχητικότητα έως τώρα στην κούρσα του πρωταθλήματος.

Στη συλλογική μνήμη των φίλων της Ίντερ, Μιλίτο και Λαουτάρο συνδέονται με την επιστροφή της ομάδας στις μέρες δόξας και τους τίτλους και ταυτίζονται με την προσπάθεια της ομάδας να γράψει μία ένδοξη ευρωπαϊκή σελίδα. Από τη μία, ο Ντιέγκο Μιλίτο τα κατάφερε περίφημα, καθώς το 2010 υπέγραψε τη νίκη – θρίαμβο της ομάδας του απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου.



Από την άλλη πλευρά, ο Λαουτάρο έφτασε έως την πηγή, αλλά η ομαδάρα του Πεπ Γκουαρντιόλα του στέρησε την καρδάρα με το νερό, αν και η Ίντερ υπήρξε κάτι παραπάνω από αξιόμαχη στο παιχνίδι του τελικού.



Ποιος ξέρει, ίσως φέτος να έχει μία ακόμη ευκαιρία.

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Λαουτάρο έχει ακόμη χρόνο να κάνει τα 29, 30 ή και παραπάνω στο πρωτάθλημα σε μία χρονιά που φαντάζει εξαιρετικά πιθανό να είναι και η τελευταία του στο Μιλάνο με τα χρώματα των «νερατζούρι».

Δημήτρης Τσάκνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0