Πρόσωπα

Ο ταλαντούχος κύριος… Ιβάνοβιτς της Μπασκόνια! (video)

Ο ταλαντούχος κύριος… Ιβάνοβιτς της Μπασκόνια! (video)

Ριζική μεταμόρφωση δια χειρός Ντούσκο Ιβάνοβιτς! Η Μπασκόνια μέσα σε δύο μήνες έχει βρεθεί από το ναδίρ στο ζενίθ της EuroLeague, με τον 66χρονο τεχνικό να κάνει για άλλη μια φορά το… θαύμα του!

Σχετικά Άρθρα

Στον… αστερισμό του Ντούσκο Ιβάνοβιτς κινείται η Μπασκόνια! Οι Βάσκοι μπορεί να ξεκίνησαν τη φετινή χρονιά στη EuroLeague με τους χειρότερους οιωνούς, όμως η τέταρτη θητεία του Μαυροβούνιου τεχνικού στον σύλλογο, έμελλε να τον αναγεννήσει από τις… στάχτες του!

Η ισπανική ομάδα φιγουράρει στην πρώτη τετράδα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, με ρεκόρ 8-5, έπειτα από 13 αγωνιστικές. Ο Ιβάνοβιτς όχι απλώς άλλαξε ριζικά το ρου της φετινής χρονιάς για τη Μπασκόνια, αλλά το κατάφερε άμεσα και άκρως εντυπωσιακά!

Ο 66χρονος προπονητής, μετά από μόλις τέσσερα ματς στη EuroLeague, αποτέλεσε παρελθόν από τον Ερυθρό Αστέρα, στις 20 Οκτωβρίου. Κέρδισε στην πρεμιέρα, όμως έπειτα γνώρισε τρεις διαδοχικές ήττες, με αποτέλεσμα να χωρίσει ο δρόμος του με τους «ερυθρόλευκους» του Βελιγραδίου.

Λέγεται πως δεν τα πήγαινε ιδιαιτέρως καλά με τους παίκτες και τους ανθρώπους του Ερυθρού. Ο ίδιος πάντως δήλωσε έκπληκτος και λυπημένος από το «διαζύγιό» του με τον σέρβικο σύλλογο. Όπως αποδείχθηκε ωστόσο, ήταν για καλό.

Η Μπασκόνια είχε ξεκινήσει με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Τέσσερις ήττες και μία νίκη στη EuroLeague και τρία χαμένα παιχνίδια στο ισπανικό πρωτάθλημα, σε σύνολο επτά αγωνιστικών. Κάπου εκεί, ολοκληρώθηκε και η θητεία του Ζοάν Πεναρόγια, με τον Ιβάνοβιτς να καλείται να… βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά!

Η επίδρασή του έγινε αντιληπτή με το «καλημέρα». Φημολογείται ότι η πρώτη του προπόνηση με τους νέους του παίκτες είχε διάρκεια τεσσάρων ωρών. Φαίνεται πως είχε αποτέλεσμα, αφού στο ντεμπούτο του, απέναντι στην Παρτίζαν, επανέφερε τους Βάσκους σε νικηφόρα «τροχιά», έστω και οριακά (84-83)!

Έκτοτε, η Μπασκόνια έχει ηττηθεί μόλις σε μία περίπτωση και μάλιστα στο καλάθι, από τη Μονακό εντός έδρας (75-77). Με τον Ιβάνοβιτς «οδηγό», πέρα από την εκπληκτική ευρωπαϊκή πορεία, έχουν κάνει το step-up και αρκετοί παίκτες. Από τον Χάουαρντ που ξαναβρήκε τον καλό του εαυτό, μέχρι τους Μονέκε και Σεντεκέρσκις, που έχουν εξελιχθεί σε αναντικατάστατα «γρανάζια» στην… καλοδουλεμένη μηχανή του Μαυροβούνιου!

Το κλίμα έχει αλλάξει ριζικά εντός της ομάδας και το ερώτημα που τίθεται πλέον, είναι ένα. Μέχρι πού μπορεί να φτάσει η Μπασκόνια του Ντούσκο Ιβάνοβιτς;

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0