Πρόσωπα

Άρσεναλ – Εμιλιάνο Μαρτίνες: Όταν το... αίμα γίνεται νερό!

Άρσεναλ – Εμιλιάνο Μαρτίνες: Όταν το... αίμα γίνεται νερό!

Ο Γκάντι είχε πει πως όταν αγωνίζεσαι για κάτι, «πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, μετά σε πολεμούν και μετά κερδίζεις». Ο αφορισμός αυτός φαίνεται πως «ταιριάζει γάντι» στη σχέση του Εμιλιάνο Μαρτίνες με την Άρσεναλ, με τον Αργεντίνο τερματοφύλακα να κερδίζει μία νέα δικαίωση και να παίρνει μία «γλυκιά» εκδίκηση στο χθεσινό ντέρμπι.

Η Άρσεναλ ανακάλυψε τον Εμιλιάνο Μαρτίνες το 2010, χρονιά κατά την οποία αποφάσισε να κάνει κίνηση για να τον προσθέσει στο δυναμικό των ακαδημιών της. Τον πήρε από την Ιντεπεντιέντε.

Ο Αργεντίνος τερματοφύλακας ωστόσο αποχώρησε από τους «κανονιέρηδες τον Σεπτέμβριο του 2020 με προορισμό την Άστον Βίλα, γιατί όπως υποστήριξε ο ίδιος «ήθελε να αγωνίζεται περισσότερο». H Άρσεναλ στο ξεκίνημα της χρονιάς εκείνης διέθετε στο ρόστερ της τέσσερις τερματοφύλακες. Τον βασικό Μπερντ Λένο. Τον αναπληρωματικό Ματ Ράιαν. Τον νεοφερμένο (από τη Ντιζόν), και προοριζόμενο για νο. 2, Ισλανδό Άλεξ Ρούναρσον και τον εκτός πλάνων Εμιλιάνο Μαρτίνες. Από όλους αυτούς σήμερα στην Πρέμιερ Λιγκ αγωνίζεται μόνο ο τελευταίος και μάλιστα σε μία ομάδα που φιγουράρει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Για τον Έμι η δικαίωση μπορεί να καθυστέρησε αλλά ήρθε. Από τη στιγμή που έφυγε από το Λονδίνο, έχει κατακτήσει ένα Κόπα Αμέρικα και ένα Μουντιάλ, συμβάλλοντας μάλιστα τα μέγιστα και αποσπώντας τη διάκριση του κορυφαίου τερματοφύλακα της διοργάνωσης. Επίσης, λογίζεται σταθερά ως ένας από τους 2 – 3 κορυφαίους της Πρέμιερ, χάρη στις «πληθωρικές» εμφανίσεις που πραγματοποιεί με τη φανέλα της ομάδας του Μπέρμιγχαμ.

Στο μεσοδιάστημα, η Άρσεναλ διαθέτει μεν στο ρόστερ της δύο καλούς τερματοφύλακες, αλλά σε καμία περίπτωση σημεία αναφοράς, σαν αυτό που έχει γίνει ο Αργεντίνος κίπερ για τη σημερινή ομάδα του. Μάλιστα η άδικη αντιμετώπιση την οποία είχε και ο τρόπος με τον οποίο οι «κανονιέρηδες» τον αποχωρίστηκαν είναι κάτι που και ο ίδιος φαίνεται να μην ξεχνά και αυτό αποδείχθηκε περίτρανα στο χθεσινό «ντέρμπι κορυφής» μεταξύ της Άστον Βίλα και της Άρσεναλ στο Βίλα Παρκ, σε ένα παιχνίδι όπου οι γηπεδούχοι επικράτησαν και συνέχισαν τις υψηλές πτήσεις. Ο Αργεντίνος, με τη βοήθεια και της τύχης ασφαλώς, κατέγραψε σε ακόμη μία αναμέτρηση, υψηλή απόδοση και κατέβασε «ρολά» πληγώνοντας την πρώην.

Ξεχωρίζει το στιγμιότυπο όπου ο αιμόφυρτος Αργεντίνος τα «βάζει» με τους παίκτες της πρώην ομάδας του, απόδειξη πως υπάρχουν περιπτώσεις όπου το «αίμα γίνεται νερό». Άλλωστε έχοντας στο νου τις λαμπρές επιδόσεις που του επεφύλασσε η μοίρα αμέσως μετά την αναχώρησή του από το Λονδίνο, ο Μαρτίνες έχει κάθε λόγο να πιστεύει πως πρέπει να συμπεριφέρεται με τιμωρητική διάθεση, πάθος και σκληρότητα.



Δημήτρης Τσάκνης

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0