Πρόσωπα

Η Σίτι είναι... θνητή χωρίς τον Ρόδρι: Απίστευτο πόσες ήττες έχει χωρίς αυτόν στην ενδεκάδα! (video)

Η Σίτι είναι... θνητή χωρίς τον Ρόδρι: Απίστευτο πόσες ήττες έχει χωρίς αυτόν στην ενδεκάδα! (video)

Κάθε… θεός έχει τις αδυναμίες του. Έτσι η Μάντσεστερ Σίτι έχει και εκείνη τα δικά τις προβλήματα, τα οποία όμως εμφανίζονται όταν λείπει ένας άνθρωπος από την 11αδα. Η απουσία του Ρόδρι έχει κομβικές συνέπιες στο σύνολο του Πεπ Γκουαρντιόλα.  

Η υπερομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα αποτελείται από ποδοσφαιριστές παγκόσμια κλάσης κάτι που σαφώς και δεν θεωρείται είδηση. Ένας όμως εξ αυτών φαίνεται πως ξεχωρίζει και η απουσία του είναι κάθε φορά αισθητή (και με το παραπάνω) στο σύνολο της ομάδας, τον τρόπο παιχνιδιού και κυρίως στα αποτελέσματα. Και όχι δεν μιλάμε ούτε για τον Χάαλαντ, ούτε για τον Ντε Μπρόινε.

Ο Ρόδρι από την περσινή «μαγική» χρονιά του τρεμπλ της Μάντσεστερ Σίτι, έχει μία καθολική αναγνώριση ως ένας από τους πλέον κορυφαίους χαφ παγκοσμίως. Η σεζόν ξεκίνησε και οι «πολίτες» για άλλη μία φορά το μυαλό τους ήταν… κολλημένο στις επιτυχίες. Ο 27χρονος Ισπανός φέτος όμως έχει απουσιάσει από μερικά παιχνίδια της Σίτι, κάτι που έγινε αρκετά αντιληπτό και μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Φέτος η Μάντσεστερ Σίτι έχει υποστεί τέσσερις ήττες σε όλες τις διοργανώσεις και σε κάθε μία από αυτές υπάρχει ένας κοινός… παράγοντας, η απουσία του Ρόδρι. Μπορεί μόνο ένας παίκτης να επηρεάσει σε τόσο μεγάλο βαθμό την λειτουργία μίας ομάδας, που μόλις πριν μερικούς μήνες σήκωσε κυριολεκτικά τα… πάντα; Κι όμως, όπως αποδεικνύεται μπορεί.

Είτε μιλάμε για την Άστον Βίλα την περασμένη αγωνιστική (1-0, 06/12), είτε για το ντέρμπι κορυφής με την Άρσεναλ (1-0, 08/10), είτε για το Carabao Cup απέναντι στη Νιούκαστλ (1-0, 27/09), είτε ακόμη και για την αρκετά πιο αδύναμη Γουλβς (2-1, 30/09). Σε όλες αυτές τις αναμετρήσεις, ο Ρόδρι δεν αγωνίστηκε ούτε λεπτό και η Σίτι το… πλήρωσε.

Υπάρχει βέβαια και η ήττα στο Community Shield από τους «κανονιέρηδες», η οποία όμως ήρθε στα πέναλτι, γι’ αυτό και εξαιρείται.    

Ο Ισπανός την τρέχουσα σεζόν έχει λείψει μόλις σε πέντε συνολικά αναμετρήσεις και η μόνη φορά που φορά που οι συμπαίκτες του δεν έφυγαν με σκυφτό το… κεφάλι για τα αποδυτήρια, ήταν απέναντι στη Γιούνγκ Μπόιζ (3-0, 07/11) στους ομίλους του Champions League.

Βέβαια στην αναμέτρηση αυτή, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες, ο Ρόδρι ήταν στον πάγκο της ομάδας. Ποιος ξέρει, ίσως η αύρα του να έχει την δική της επιρροή στην ομάδα. Άλλωστε δεν μπορεί να είναι τυχαίο πως με τον Ρόδρι στο γήπεδο, η Μάντσεστερ Σίτι δεν έχει χάσει εδώ και 43 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο ορισμός του «No Rodri no party»

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0