Πρόσωπα

Βεζένκοφ το Σακραμέντο σου ανήκει! (video)

Βεζένκοφ το Σακραμέντο σου ανήκει! (video)

Αν έπρεπε να μαντέψουμε ποια φωτογραφία θα είχε κορνιζαρισμένη στο σπίτι του σε επιχρυσωμένο κάδρο ο Σάσα Βεζένκοφ, σίγουρα θα επιλέγαμε την συγκεκριμένη με τον Στεφ Κάρι. Το «όχι» που του είπε θα το θυμάται πάντα και αυτή είναι μόνο η αρχή, αφού τα καλύτερα έρχονται!

O Σάσα Βεζένκοφ δείχνει να έχει αρπάξει από τα… μαλλιά την ευκαιρία να διαπρέψει στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού πραγματοποιώντας τη μία καλύτερη εμφάνιση μετά την άλλη και με το Twitter φυσικά να υποκλίνεται.

Ο περσινός MVP της EuroLeague δε λέει να επιστρέψει σύντομα στην γηραιά ήπειρο, αφού περνάει καλά στο Σακραμέντο κι αυτό βγαίνει προς τα έξω! Ο Βούλγαρος φόργουορντ βρίσκει τον ρυθμό και παίρνει πολύ σοβαρά τον όλο και περισσότερο χρόνο που του δίνει ο προπονητής του προχωρώντας με θετικό πρόσημο.

Ο τεχνικός των Κινγκς, Μάικ Μπράουν έτσι κι αλλιώς τον αφήνει να.. λάμψει κι όπως έχιε δηλώσει χαρακτηριστικά, δεν θα απογοητευτεί από ένα κακό του σουτ, αφού ξέρει την ποιότητα και το ταλέντο του Σάσα.

Και κάπως έτσι η μία καλή εμφάνιση διαδέχεται την επόμενη για το πρώην αστέρι της Euroleague που επιθυμεί να καθιερώσει το όνομά του στον «μαγικό» κόσμο του NBA.

Tα δύο τελευταία του παιχνίδια είναι δείγμα της εξελικτικής του πορείας και του μπασκετικού IQ του. Στις 29 Νοεμβρίου ρίχτηκε στη μάχη μαζί με τους «Βασιλιάδες» κόντρα στους Γουόριορς του Στεφ Κάρι και τους ισοπέδωσαν και μάλιστα με ανατροπή.

Ο Βεζένκοφ πέρα από τα 15 λεπτά συμμετοχής και τους 8 πόντους, 4 ριμπάουντ και 2 μπλοκ που σταμάτησε το… κοντέρ, χάρισε σε όλους τους μπασκετόφιλους και φυσικά στους θαυμαστές του στην Ελλάδα, το στιγμιότυπο της βραδιάς.

Αυτό δε θα μπορούσε να είναι άλλο από το επικό στοπ πάνω στον κορυφαίο σουτέρ της λίγκας, τον Στεφ Κάρι. Μία στιγμή που ο Σάσα σίγουρα θα θυμάται για πάντα και όχι μόνο αυτός, αλλά και οι Κινγκς βλέποντας το υπερταλαντούχο ρόστερ τους να κυριαρχεί στο NBA για ακόμη μία χρονιά.

Όμως ο Σάσα δεν κάνει εκπτώσεις και την κορυφαία του εμφάνιση την φύλαγε για τις 30 Νοεμβρίου. Στον πιο πρόσφατο αγώνα της ομάδας του Σακραμέντο που γνώρισαν την ήττα από τους Κλίπερς, ο Βεζένκοφ ήταν ασταμάτητος.

«Προσπαθώ να μελετήσω το παιχνίδι, να διαβάσω τους παίκτες. Δεν θα γίνω ποτέ ο κορυφαίος αμυντικός, αλλά θέλω να είμαι σταθερός, να βοηθάω την ομάδα και να μην εκτίθεμαι και νομίζω βελτιώνομαι σε κάθε παιχνίδι. Δεν θέλω να μιλάω για τον εαυτό μου», είπε εκείνος, αλλά οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους.

Καταρχάς συμμετείχε στο παιχνίδι για το περισσότερο διάστημα μέχρι στιγμής στη λίγκα, αφού έπαιξε για 24 ολόκληρα λεπτά (είχε 18 κόντρα στους Λέικερς) και ολοκλήρωσε το παιχνίδι με ρεκόρ καριέρας 13 πόντων και 5 ριμπάουντ έχοντας 5/7 σουτ και 3/5 τρίποντα. Μάλιστα, όσο ο Βούλγαρος φόργουορντ βρισκόταν στο παρκέ, οι Κινγκς είχαν θετικό πρόσημο και βρίσκονταν στο +6, το κορυφαίο νούμερο στην συγκεκριμένη ήττα.

Δικαίως λοιπόν, αυτή ήταν η πιο γεμάτη και η πιο εντυπωσιακή βραδιά του Σάσα Βεζένκοφ στο NBA δείχνοντας σε όλους πως μόνο καλύτερος μπορεί να γίνει και πως έχει προσαρμοστεί και με το παραπάνω στην κορυφαία λίγκα χτίζοντας ήδη δεσμούς φιλίας και εμπιστοσύνης με παίκτες και προπονητή.

Αυτή ήταν η πρώτη του κορυφή, μέχρι την επόμενη, που θα έρθει σύντομα!

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0