Πρόσωπα

Έχετε καταλάβει σε ποια θέση βρίσκεται ο Ιωαννίδης, στους σκόρερς του φετινού Europa League; (video)

Έχετε καταλάβει σε ποια θέση βρίσκεται ο Ιωαννίδης, στους σκόρερς του φετινού Europa League; (video)

Πέντε αγωνιστικές στο Europa League, από... αποθέωση σε αποθέωση για τον Φώτη Ιωαννίδη. Πέραν των εμφανίσεών του, όμως, οι αριθμοί του συγκρίνονται μόνο με φορ κορυφαίου επιπέδου!

Έκανε ό,τι περνούσε από τα πόδια του, για να ανατραπεί το 3-0 της Βιγιαρεάλ, μέσα σε 30'. Πάλεψε, κέρδισε πέναλτι, σκόραρε, δημιούργησε ευκαιρίες και στο φινάλε, έφτασε μία... ανάσα από το να καταφέρει τον αρχικό του σκοπό. Ακόμα και με το 3-2 ως τελικό σκορ, όμως, ο Φώτης Ιωαννίδης κατάφερε για ένα ακόμα ματς, να είναι το πρόσωπο της βραδιάς.

Πέραν των εντυπώσεών, όμως, τις οποίες «κέρδισε» για ακόμα μία φορά, έχετε αντιληφθεί πως συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους σκόρερ της διοργάνωσης;


Μετά από πέντε αγωνιστικές, μόνο οι Ομπαμεγιάνγκ και Ζοάο Πέδρο, έχουν καταφέρει να σκοράρουν περισσότερα γκολ από τον Έλληνα επιθετικό.

Συγκεκριμένα, αμφότεροι έχουν σκοράρει πέντε φορές, με τη διαφορά πως ο Βραζιλιάνος φορ της Μπράιτον, έχει μόλις ένα γκολ σε κανονική ροή παιχνιδιού. Όλα τα άλλα είναι από πέναλτι, και μάλιστα, τα τρία εις βάρος της ΑΕΚ!

Από την άλλη πλευρά, ο Ιωαννίδης έχει σκοράρει δύο φορές από την «άσπρη βούλα» και μοιράζεται τη 2η θέση, μαζί με τους Λουκάκου (Ρόμα), Γκρίφο (Φράιμπουργκ), Μπονιφέις (Μπάγερ Λεβερκούζεν) και Έρικσεν (Μόλντε).


Ο 23χρονος Έλληνας φορ του Παναθηναϊκού, λοιπόν, έχει κερδίσει με το... σπαθί του, μία θέση σε μία πολύ τιμητική λίστα από τη φύση της, και πόσω μάλλον από τη στιγμή στην οποία βρίσκονται σε αυτήν παίκτες, με πολύ βαρύ βιογραφικό, όπως οι Λουκάκου και Ομπαμεγιάνγκ, αλλά και ανερχόμενοι, που αγωνίζονται σε κορυφαία πρωταθλήματα, όπως οι Ζοάο Πέδρο και Μπονιφέις.


Προφανώς, όλα αυτά βρίσκονται σε δεύτερη μοίρα στο μυαλό του. Στην υπόθεση «Ευρώπη», όλα τα φώτα έχουν στραφεί στο ματς με τη Μακάμπι Χάιφα. Εκεί, όπου θα έχει την ευκαιρία να «πιάσει» ή και να ξεπεράσει τους Ζοάο Πέδρο και Ομπαμεγιάνγκ. Και παράλληλα, να εξασφαλίσει πως θα έχει τουλάχιστον άλλα δύο ματς εντός του 2024, για να δώσει συνέχεια στις εξαιρετικές του εμφανίσεις, εκτός συνόρων.


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0