Πρόσωπα

Η Άρσεναλ είναι εδώ και συνεχίζει: Πρόκριση, πρώτη θέση και… ταβάνι τα «αστέρια» για την ομάδα του Αρτέτα! (video)

Η Άρσεναλ είναι εδώ και συνεχίζει: Πρόκριση, πρώτη θέση και… ταβάνι τα «αστέρια» για την ομάδα του Αρτέτα! (video)

Εκπληκτική εμφάνιση της Άρσεναλ απέναντι στη Λανς, νίκη με 6-0 κόντρα στους Γάλλους, σε ένα αποτέλεσμα που επί της ουσίας, διαμορφώθηκε από το πρώτο ημίχρονο και σπουδαία πρόκριση ως πρωτοπόρος, στην επόμενη φάση του Champions League. Ισάριθμοι διαφορετικοί σκόρερ, 12 βαθμούς μετά από πέντε αναμετρήσεις για τους «κανονιέρηδες».

Πρώτη στην Premier League, πρώτη και στο Champions League, πρόκριση στους «16» και «πανζουρλισμός» στις τάξεις της Άρσεναλ, με τους «κανονιέρηδες» να συνεχίζουν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, με εμφατικό τρόπο, παίρνοντας μαζί τους και την Αϊντχόφεν.

Ήθελαν απλώς έναν βαθμό, προκειμένου να εξασφαλίσουν πως συνεχίζουν στην επόμενη φάση του θεσμού, αλλά αποφάσισαν να πάρουν εκδίκηση για την ήττα στη Γαλλία, όντες πειστικοί. Τι έκαναν λοιπόν; Σκόραραν πέντε φορές στο πρώτο μέρος,  με ισάριθμους διαφορετικούς σκόρερ, ο Ζορζίνιο διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα και επιβλήθηκαν με 6-0!

Πώς όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Το... πάρτι στο «Έμιρεϊτς» άρχισε από το 13ο λεπτό, όταν ο Χάβερτς κατάλαβε ότι έπρεπε να τρέξει πρώτος ανάμεσα από τους αμυντικούς και να κάνει την προβολή από την μπαλιά του Ζεσούς, για το 1-0.

Ο δημιουργός του πρώτου γκολ πέτυχε το δεύτερο τέρμα των «κανονιέρηδων». Είδε τον Σάκα να επιμένει στο 21' για να κάνει το γύρισμα και να τον τροφοδοτήσει, με αποτέλεσμα ο Βραζιλιάνος πρώτα να ντριμπλάρει έναν αμυντικό και να τελειώσει σωστά για το 2-0. Το κρεσέντο σκοραρίσματος συνεχίστηκε με τον Σάκα στο 23' να παίρνει το «ριμπάουντ» από προσπάθεια του Μαρτινέλι και ν' αρχίσει να διαμορφώνεται ο θρίαμβος.

Ο «Μάρτι» ήθελε με μανία να μπει κι εκείνος στη λίστα των σκόρερ και το έκανε στο 28' με υπέροχο δεξί σουτ έχοντας ξεκινήσει από αριστερά και συγκλίνοντας προς το κέντρο για να «εκτελέσει». Μπορεί αμέσως μετά για μερικά λεπτά να ηρέμησαν τα πράγματα, αλλά η Λανς ήξερε ότι ανά πάσα στιγμή τα δίχτυα της πάλι θα μπορούσαν να κουνιούνται... Και αυτό έγινε στο 45' + 1' από το ωραίο γύρισμα του Τομιγιάσου προς τον Έντεγκααρντ, που έκανε το βολέ για το 5-0!

Προφανώς ο ρυθμός θα έπεφτε πια στο δεύτερο μέρος, δεν υπήρχε κανένας λόγος να ρισκάρουν οι Λονδρέζοι, έπρεπε να κρατήσουν δυνάμεις και απλά να διαχειριστούν το χρόνο μέχρι ν' ακουστεί το σφύριγμα της λήξης. Οι παίκτες του Αρτέτα, όμως, συνέχισαν να φτιάχνουν ευκαιρίες για γκολ και τελικά στο 86ο λεπτό ο Ζορζίνιο από κερδισμένο πέναλτι του Μαρτινέλι διαμόρφωσε το τελικό 6-0.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0