Πρόσωπα

Η Τούμπα θα υποδεχθεί τον αγαπημένο της… τρελό: Πάμπλο Γκαρσία vs ΠΑΟΚ για πρώτη φορά!

Η Τούμπα θα υποδεχθεί τον αγαπημένο της… τρελό: Πάμπλο Γκαρσία vs ΠΑΟΚ για πρώτη φορά!

Οι μεγάλες αγάπες δεν ξεχνιούνται ποτέ, έτσι και το «αιώνιο» δέσιμο ανάμεσα σε Τούμπα και Πάμπλο Γκαρσία δεν πρόκειται να… κοπεί στην αναμέτρηση του Σαββάτου (25/11). Ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί τον Πανσερραϊκό, με τον Ουρουγουανό να κάθεται στον πάγκο των φιλοξενούμενων.

Η μεγάλη «καψούρα» κάθε ΠΑΟΚτζή επιστρέφει στο γήπεδο που δοξάστηκε όσο ελάχιστοι. Ο θρύλος του «Δικεφάλου του Βορρά», Πάμπλο Γκαρσία γυρίζει στην Τούμπα, αυτή την φορά όμως ως αντίπαλος.

Πάμπλο Γκαρσία: Η νέα πρόκληση ενός... επαναστάτη! (videos+photos) -  Onsports.gr

Ο Γκαρσία μετά από χρόνια στις μικρές ομάδες του ΠΑΟΚ, κλήθηκε να αναλάβει τα ηνία της πρώτης ομάδας, μετά την απομάκρυνση του Αμπέλ Φερέιρα νωρίς στην σεζόν 2020/21.

Ο Πάμπλο προσπάθησε να δώσει μία σταθερότητα στην ομάδα, με μερικές «πινελιές» από τη δική του… τρέλα.

Η αρχή ήταν εντυπωσιακή με την «4αρα» απέναντι στην Αϊντχόφεν (4-1) στους ομίλους του Europa League να… κλέβει τις εντυπώσεις. Ενώ η συνέχεια ήταν αξιοπρεπέστατη, με τον ΠΑΟΚ να μην βγάζει… μάτια με την απόδοση του, αλλά να έχει μία ικανοποιητική πορεία σε πρωτάθλημα και κύπελλο.


Ένα υπαρκτό πρόβλημα όμως ήταν τα ντέρμπι, καθώς ο «Δικέφαλος» δυσκολευόταν να πάρει νίκες απέναντι σε Άρη, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό (μόλις μία στα πρώτα του επτά παιχνίδια).

Αυτό όμως άλλαξε δραματικά με την είσοδο της ομάδας στα play off. Εκεί οι «ασπρόμαυροι» έδειξαν να αφομοιώνουν πλήρως το πλάνο του προπονητή τους και σε 11 ντέρμπι έφυγε νικητής στα επτά από αυτά. Με αποκορύφωμα σαφώς τον τελικό κυπέλλου απέναντι στον Ολυμπιακό, με τον Πάμπλο Γκαρσία να πανηγυρίζει τον πρώτο του τίτλο στο ποδόσφαιρο (είτε ως παίκτης, είτε ως προπονητής).


Στο φινάλε εκείνης της χρονιάς κανείς δεν ήξερε αν ο Γκαρσία θα παραμείνει στο πόστο, με τις απόψεις όλων πάνω σε αυτό το ζήτημα να είναι διφορούμενες.

Ο ίδιος σίγουρα πίστευε πως είχε κερδίσει επάξια την θέση του στον πάγκο της αγαπημένης του ομάδας, όμως ο ΠΑΟΚ θεώρησε πως η επιστροφή του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν η ιδανική επιλογή.

Ο Ρουμάνος έκανε το μεγάλο «come back» και ο Γκαρσία ανέλαβε το εγχείρημα της Β’ ομάδας. Οι σχέσεις των δύο αντρών δεν ήταν άριστες, κάτι που διήρκησε μέχρι και την αποχώρηση του Ουρουγουανού από την ομάδα. 

Ο Πάμπλο αναζήτησε την τύχη του μακριά από την Θεσσαλονίκη και η νέα του «στέγη» έγινε ο νεοφώτιστος Πανσερραϊκός.

Τα προβλήματα ξεκίνησαν από νωρίς καθώς το γήπεδο της ομάδας κρίθηκε ακατάλληλο για να φιλοξενήσει ποδοσφαιρικούς αγώνες και οι Σερραίοι, έχουν αναγκαστεί μέχρι στιγμής να δώσουν πολλά από τα παιχνίδια τους εκτός έδρας. Με τα «λιοντάρια» να βρίσκονται στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 13 βαθμούς (έναν αγώνα λιγότερο), τα περισσότερα εύσημα πηγαίνουν στο άνθρωπο που έχει φτιάξει ένα τόσο σκληροτράχηλο σύνολο και παλεύει κάθε παιχνίδι ανεξαρτήτως αντιπάλου, τον προπονητή.

Τώρα ο «τρελός» Ουρουγουανός θα πρέπει να αντιμετωπίσει την ομάδα στην οποία λατρεύτηκε όσο πουθενά αλλού. Το Σάββατο (25/11) η Τούμπα θα φιλοξενήσει τον Γκαρσία για την 12η αγωνιστική της Stoiximan Super League και το «standing ovation» είναι δεδομένο.

Πάμπλο Γκαρσία: Η νέα πρόκληση ενός... επαναστάτη! (videos+photos) -  Onsports.gr

Η αμοιβαία αγάπη δεν μπορεί να κρυφτεί, άλλωστε ο Πάμπλο Γκαρσία έχει και τον δικό του δρόμο στην Αρναία Χαλκιδικής, μαζί με μία θέση στην καρδιά κάθε ΠΑΟΚτζή.  

Οδός Πάμπλο Γκαρσία στη Χαλκιδική: Κι όμως, υπάρχει! | Το Κουτί της Πανδώρας

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0