Πρόσωπα

Ναζ Μήτρου – Λονγκ: Ο παραλίγο… μποξέρ που έχει για «σημαία» του τον σεβασμό προς τις γυναίκες! (video)

Ναζ Μήτρου – Λονγκ: Ο παραλίγο… μποξέρ που έχει για «σημαία» του τον σεβασμό προς τις γυναίκες! (video)
Η αδυναμία για την Ελληνίδα μητέρα του, είναι φανερή γι’ αυτό εξάλλου χρησιμοποιεί και το επίθετό της και ετοιμάζεται να πάρει και το ελληνικό διαβατήριο. Ο Ναζ Μήτρου Λονγκ, όμως, θέλησε και να το… γιορτάσει ιδιαιτέρως με το να έρθει στα… πάτρια εδάφη για λογαριασμό του Ολυμπιακού.

Μία νέα μέρα ξημέρωσε για τον Ολυμπιακό, που ενισχύθηκε περιφερειακά με την απόκτηση του Ναζ Μήτρου Λονγκ για τα επόμενα τρία χρόνια.

Ο Καναδός με ελληνικές ρίζες γκαρντ καλείται να αρπάξει από τα… μαλλιά αυτή την ευρωπαϊκή τρίτη του ευκαιρία, αφού δεν ευδοκίμησε σε Ζαλγκίρις και Αρμάνι και να γίνει ο δεύτερος ή ο τρίτος χειριστής της μπάλας που αναζητά ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Ο νέος του ρόλος δεν έχει τόσες ευθύνες, μιας και κύριο μέλημα των Πειραιωτών είναι να μπορούν μέσω αυτής της προσθήκης να ξεκουράζουν τα βασικά γκαρντ (Γουόκαπ Γκος). Με αυτόν τον τρόπο, ίσως ο Μήτρου Λόνγκ να έχει την ευκαιρία να ξεδιπλωθεί πολύ περισσότερο, αφού θα έχει να αντιμετωπίσει λιγότερη πίεση απ’ ότι στους προηγούμενους δύο ευρωπαϊκούς του σταθμούς.

Ο Ναζ σε αυτές τις 9 αγωνιστικές έχει συγκεντρώσει για μέσο όρο 4.1 πόντους, 1.2 ριμπάουντ και 1 ασίστ, ενώ έχει δει τον χρόνο συμμετοχής του να συρρικνώνεται στα 10 λεπτά. Ωστόσο, ποτέ δεν είναι αργά για τον 30χρονο μπασκετμπλίστα, ώστε να αναδείξει τα ταλέντα του σε ένα περιβάλλον, που θα αισθανθεί οικεία.

Εξάλλου, στο ξεκίνημα της νέας σεζόν της EuroLeague, ο Μήτρου Λονγκ είχε εκφράσει τον θαυμασμό του προς τον Ολυμπιακό λέγοντας χαρακτηριστικά, πως έχει όλα εκείνα τα συστατικά που μπορούν να οδηγήσουν στην επιτυχία, ενώ είχε θίξει και την ατυχία των «ερυθρόλευκων» σε σχέση με τους τραυματισμούς που αντιμετωπίζουν.

2_132549.jpg

Βέβαια, πέρα από αυτά τα χαρακτηριστικά του αθλητικού γκαρντ που είδε ο κόουτς Μπαρτζώκας και πίστεψε ότι θα φανούν χρήσιμα στην ομάδα του Πειραιά, δεν γινόταν να μην εστιάσει και στο ζήτημα του ελληνικού διαβατηρίου, που θα αποκτήσει ο 30χρονος περιφερειακός από τη νέα χρονιά, κι έτσι ο τεχνικός του Ολυμπιακού θα μπορεί να τον συμπεριλαμβάνει άφοβα στα παιχνίδια του πρωταθλήματος.

3_132528_1.jpg

«Ήθελα να τιμήσω τη μητέρα και την κληρονομιά μου», είχε πει για την λατρεμένη του μαμά. «Είναι πραγματικά ο καλύτερος άνθρωπος στον κόσμο», ήταν τα λόγια του για εκείνη, που έτρεξε πρώτη τις διαδικασίες του διαβατηρίου. «Γεννήθηκα στον Καναδά, αλλά αγαπώ το ελληνικό αίμα στις φλέβες μου. Όταν θα πάρω το διαβατήριο στα χέρια μου θα είμαι εκστασιασμένος και θα το φωτογραφίσω. Ο αδερφός μου (Ελάιτζα) λέει πως μπορεί να κλάψει κιόλας», είχε πει στο παρελθόν για την απόκτηση ελληνικής υπηκοότητας.

77dee18538848b80394bb4ae6e29b957.jpg

Ο Ναζ μεγάλωσε σε μία πόλη, λίγο έξω από το Τορόντο του Καναδά, από μητέρα Ελληνίδα, τη Γεωργία και πατέρα με καταγωγή από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο. Από μικρός έμαθε να έρχεται σε επαφή με τις ρίζες του και τους διαφορετικούς πολιτισμούς που… κυλούν στο αίμα του και να τους σέβεται.

Στα εφηβικά του χρόνια λίγο έλειψε να επιλέξει τον δρόμο της πυγμαχίας, απ’ ότι εκείνον του μπάσκετ μιας και ασχολούταν με αυτή ως χόμπι. Ο πατέρας του ήταν επαγγελματίας μποξέρ και ο ίδιος ο Ναζ με την σειρά του είχε δείξει ότι είχε μεγάλη κλίση στο άθλημα όντας μικρός. Όμως, όταν ήρθε η ώρα της… κρίσης, ο πατέρας του του έδειξε τεράστια στήριξη και τον προέτρεψε να πάρει στα σοβαρά το μπάσκετ, αφού αυτό ήθελε και να δώσει μάλιστα και το 110% του!

screenshot-2023-11-21-132803_132849.png

«Είχα μια αγνή αγάπη για το μπάσκετ. Κοιτούσα γύρω μου και πραγματικά δεν έβλεπα κάτι που να το αγαπώ όσο αυτό και ο πατέρας μου ήταν εκεί να με ωθήσει να το ακολουθήσω», είχε πει χαρακτηριστικά ο Μήτρου – Λονγκ.

Όμως, πέρα από την εξαιρετική σχέση με τον πατέρα του, ο 30χρονος γκαρντ δεν κρύβει την αδυναμία που έχει και στη μητέρα του. Εκείνη του έμαθε την αγάπη για την Ελλάδα και μέσω αυτής θέλησε να την γνωρίσει.

«Η μητέρα μου πάντα μου μιλούσε για τον μπακλαβά και πως δεν θα μου έφτιαχνε γιατί θα έπρεπε να τον δοκιμάσω πρώτα στην Ελλάδα. Το έκανα και πραγματικά ήταν απίστευτος, όπως ακριβώς μου είχε πει», δήλωσε ο Ναζ που είναι λάτρης της κουζίνας και θέλει να γνωρίζει νέες γεύσεις.

Την αδυναμία του προς τη μαμά-Γεωργία ο Μήτρου Λονγκ την έδειξε και έμπρακτα όταν αγωνιζόταν στο κολέγιο. Τότε αποφάσισε να προσθέσει και το δικό της επίθετο στη φανέλα του, «Μήτρου», για να την τιμήσει.

635732598597499003-NazLongMom_1.webp

«Ήταν πιο εύκολο να το κρατήσω ‘Ναζ Λονγκ’, αλλά είχα ανάγκη να αποτείνω φόρο τιμής και σε αυτή την πλευρά της οικογένειάς μου και ειδικά στη μητέρα μου. Αυτό είναι το όνομά μου», είχε πει χαρακτηριστικά για την απόφασή του να χρησιμοποιεί και τα δύο επίθετα.

Εξάλλου, όπως τονίζει και ο ίδιος, είναι μία ιδιαίτερη τιμή προς τις γυναίκες της οικογένειας, κάτι που δεν συμβαίνει συχνά, αν και θα έπρεπε, αφού όπως πιστεύει το να έχει κανείς δυναμικές γυναίκες στην ζωή του μόνο καλύτερο άνθρωπο μπορούν να τον κάνουν.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0