Πρόσωπα

Αλπερέν Σενγκούν: Ο νέος Ευρωπαίος του NBA είναι… ωραίος και η Ελλάδα τον θυμάται! (video)

Αλπερέν Σενγκούν: Ο νέος Ευρωπαίος του NBA είναι… ωραίος και η Ελλάδα τον θυμάται! (video)

To NBA τώρα τον μαθαίνει, όμως οι Έλληνες φίλαθλοι τον ξέρουν από καιρό. Είναι ο Αλπερέν Σενγκούν, που έχει καταφέρει την φετινή χρονιά να αποσπάσει λίγη από τη δόξα του Βίκτορ Γουεμπανιάμα και γράφει ιστορία με τη φανέλα των Ρόκετς.

O Αλπερέν Σενγκούν εντυπωσιάζει άπαντες στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού με τις φοβερές εμφανίσεις του αυτή την σεζόν επισκιάζοντας θα έλεγε κανείς το φετινό «καυτό» πρόσωπο του NBA, τον Βίκτορ Γουεμπανιάμα.

Ο 21χρονος Τούρκος σέντερ, που αγωνίζεται με τη φανέλα των Χιούστον Ρόκετς, έχει καταφέρει σπουδαία επιτεύγματα που ούτε ο θρύλος των «ρουκετών» Χακίμ Ολάζουον δεν έχει αγγίξει.

Sengun_Feat_Getty_AP_Ringer.0.jpg

Ο Σενγκούν έγινε ο νεότερος παίκτης της ιστορίας των Ρόκετς, ο οποίος μετράει 2.000 πόντους, 1.000 ριμπάουντ και 500 ασίστ κι έχει βοηθήσει έμπρακτα την ομάδα του να ξεκινήσει με το δεξί τη φετινή χρονιά έχοντας ρεκόρ 6-5.

Αυτή την ιστορική επίδοση την πέτυχε στην αναμέτρηση της ομάδας του Χιούστον κόντρα στους Λέικερς, που αν και έχασε, είδε τον ψηλό της να κάνει το double double 23 πόντων και 10 ριμπάουντ, ενώ ανταγωνίστηκε επάξια τον ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Ήδη οι συζητήσεις για ενδεχόμενη είσοδος της ομάδας στα play offs, που έχουν να τα δουν από το 2020, δίνουν και παίρνουν και φυσικά γι’ αυτές δεν ευθύνεται κανείς άλλος από τον Τούρκο ψηλό.

Όμως πριν καλά-καλά καταλάβουν στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη τι εστί Αλπερέν Σενγκούν, οι Έλληνες μπασκετόφιλοι είχαν πάρει μία δυνατή «γεύση» από τις δυνατότητες και το ταλέντο του 21χρονου σέντερ, όταν είχε αντιμετωπίσει ως παίκτης της εθνικής Τουρκίας την Ελλάδα στο τουρνουά Ακρόπολις το καλοκαίρι του 2022.

Η «γαλανόλευκη» ομάδα τότε είχε υπερτερήσει των Τούρκων με 89-80, όμως ο Σενγκούν λίγο έλειψε να την «πληγώσει» ανεπανόρθωτα αγγίζοντας σχεδόν αριθμούς triple double.

Στιγμιότυπο_οθόνης_2023-11-21_214415.png

Ο Τούρκος ψηλός σημείωσε 10 πόντους, μάζεψε 8 ριμπάουντ και μοίρασε 7 ασίστ, αλλά οι αριθμοί αυτοί δεν ήταν αρκετοί για να ανταγωνιστούν τους Έλληνες που με πρωτοστάτη τον Κώστα Αντετοκούνμπο του double double 19 πόντων και 12 ριμπάουντ οδήγησε την ομάδα στη νίκη.

Πλέον το ταλέντο του Σενγκούν φαίνεται να έχει ωριμάσει και δικαίως μπαίνει στην εξίσωση των υπόλοιπων Ευρωπαίων παικτών που κυριαρχούν στον «μαγικό» κόσμο του NBA του οποίου τις ικανότητες έχουν παινέψει τόσο ο Νίκολα Γιόκιτς, όσο και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

«Νομίζω ότι είναι πραγματικά ταλαντούχος», δήλωσε ο MVP των Τελικών, Νίκολα Γιόκιτς, νωρίτερα φέτος και συμπλήρωσε: «Ίσως αυτό θα ακούγεται περίεργο, αλλά νομίζω ότι πρέπει να παίξουν λίγο περισσότερο μέσα από αυτόν. Αυτός ο τύπος έχει το ταλέντο. Μπορεί να πασάρει την μπάλα, μπορεί να ποστάρει και έχει το άγγιγμα γύρω από το σίδερο. Κάνει διαφορετικές κινήσεις».

Από την πλευρά του ο «Greek Freak» είχε πει το 2021, όταν ο Σενγκούν ήταν ακόμη rookie: «Είναι καλός παίκτης. Παίρνει τον χρόνο του, τίποτα δεν μπορεί να τον κάνει να βιαστεί. Μπορεί να είναι αργός στο ποστ, αλλά είναι αποτελεσματικός. Παίζει καλά. Παίζει πολλά λεπτά ερχόμενος από τον πάγκο και δίνει ενέργεια στους συμπαίκτες του. Παίρνει ριμπάουντ, είναι επιθετικός και στήνει καλά τα σκριν. Νομίζω ότι ο ουρανός είναι το όριο για αυτόν».

 

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0