Πρόσωπα

Ο Giannis ρίχνει απανωτές… 40άρες, αφήνοντας το «στίγμα» του σε NBA και Μπακς! (video)

Ο Giannis ρίχνει απανωτές… 40άρες, αφήνοντας το «στίγμα» του σε NBA και Μπακς! (video)

Ασταμάτητος, με περίσσεια διάθεση να κατατροπώσει κάθε αντίπαλο που βρίσκει στο… διάβα του εμφανίζεται στην έναρξη του φετινού NBA ο Γιάννης Αντετοκούνμπο! Άλλη μία 40άρα για τον «Greek Freak», που τον οδηγεί όλο και ψηλότερα σε δύο ξεχωριστές κατηγορίες.

Έχει πάρει… φόρα και δεν σταματάει πουθενά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο! Δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι που ολοκληρώνει με double-double ο «Greek Freak», έχοντας μάλιστα τουλάχιστον 40 πόντους. Πρώτα οι Μάβερικς (19/11), μετά οι Γουίζαρντς (21/11), με τον απόλυτο πρωταγωνιστή των Μπακς, να οδηγεί σε αμφότερες τις αναμετρήσεις την ομάδα του στη νίκη.

Ο ηγέτης των «ελαφιών» αισθάνεται πολύ καλά στην έναρξη της φετινής σεζόν του NBA. Κάτι που αποφέρει «καρπούς» τόσο για τον ίδιο, όσο και για τον σύλλογο του Μιλγουόκι. Ο Αντετοκούνμπο φροντίζει ώστε να αφήσει το όνομά του στην ιστορία της διοργάνωσης και τα τελευταία παιχνίδια, έχουν συνεισφέρει αρκετά σε αυτό το κομμάτι.

Αρχικά, όσον αφορά τους Μπακς, ο Giannis κατάφερε να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Καρίμ-Αμπντούλ Τζαμπάρ, για τα περισσότερα παιχνίδια με 30+ πόντους, 10+ ριμπάουντ και 5+ ασίστ. Ο θρύλος του NBA μετρούσε με τα «ελάφια» 109 παιχνίδια με τον συγκεκριμένο απολογισμό, αριθμό που μόλις ισοφάρισε και ο 28χρονος Έλληνας φόργουορντ.

Δεν έμεινε, ωστόσο, μόνο εκεί. Στην Ουάσινγκτον (129-142), προσέθεσε στη στατιστική του 42 πόντους, 13 ριμπάουντ και 8 ασίστ, έχοντας ποσοστό 87% στα σουτ εντός παιδιάς. Νούμερα που τον καθιστούν μόλις τον τρίτο παίκτη στην ιστορία του NBA, με τουλάχιστον 40π., 10ρ. και 5ασ. με αντίστοιχο ή καλύτερο ποσοστό εντός παιδιάς.

Μπαίνει έτσι σε ένα «κλειστό» κλαμπ, μαζί με τον Ουίλτ Τσάμπερλεϊν και τον Τζαμπάρ, που έχουν φτάσει στο εν λόγω επίτευγμα. Ο πρώτος σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις και ο δεύτερος σε δύο.

Ένα είναι σίγουρο. Εάν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συνεχίσει έτσι και στο υπόλοιπο της σεζόν, στο φινάλε, το Μιλγουόκι μπορεί να γεμίσει και πάλι… χαμόγελα!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0