Πρόσωπα

Το ποδόσφαιρο «αποχαιρετά» τον Κουαλιαρέλα: Μόνο οι Κριστιάνο - Τόνι έκαναν ό,τι και αυτός στα 36 (video)

Το ποδόσφαιρο «αποχαιρετά» τον Κουαλιαρέλα: Μόνο οι Κριστιάνο - Τόνι έκαναν ό,τι και αυτός στα 36 (video)

Το ποδόσφαιρο και ειδικά η Ιταλία δεν πρόκειται να ξεχάσουν τον Φάμπιο Κουαλιαρέλα, ο οποίος σήμερα (19/11) πήρε την μεγάλη απόφαση και… κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια σε ηλικία 40 ετών.

Όλα τα καλά κάποτε τελειώνουν, έτσι και στην ποδοσφαιρική ζωή του Φάμπιο Κουαλιαρέλα, από σήμερα (19/11) μπαίνει μία… τελεία.

Όσο δύσκολος και αν είναι ο επαγγελματικός αθλητισμός, για τον Φάμπιο ήταν απλώς η καθημερινότητα του, ο λόγος για τον οποίο σηκωνόταν κάθε πρωί από το κρεβάτι. Τώρα στα 40 του και χωρίς ομάδα, ο Ιταλός παραδέχτηκε πως η φυσική του κατάσταση, του απαγορεύει να επιστρέψει στην ενεργό δράση και γι’ αυτό αποφάσισε να βάλει ένα τέλος σε ένα ταξίδι που έμοιαζε… ατελείωτο.

Γύρισε κυριολεκτικά ολόκληρη την Ιταλία (οκτώ διαφορετικές ομάδες), χωρίς όμως να φύγει ποτέ από τα σύνορα της, για να δοκιμάσει αλλού την τύχη του.

Τα τελευταία χρόνια είχε «στεριώσει» στην Σαμπντόρια, από το 2016 έως και την περσινή χρονιά, στον «πικρό» υποβιβασμό της ομάδας, στην Serie B.

Εικόνα

Τα κατορθώματα του Φάμπιο είναι πολλά, ένα όμως είναι αυτό που ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα. Την σεζόν 2018/19, σε ηλικία 36 ετών, πήρε παραμάζωμα το πρωτάθλημα και ο «συνταξιούχος» Κουαλιαρέλα βγήκε πρώτος σκόρερ στην Serie A με 26 τέρματα.

Τόσα γκολ δεν τα πέτυχε όμως αγωνιζόμενος σε μία κλασσική δύναμη της γειτονικής μας χώρας, αλλά με την ταπεινή Σαμπντόρια, την οποία και βοήθησε να τερματίσει στο πάνω μισό του βαθμολογικού πίνακα.

Ένα επίτευγμα και σε τέτοια ηλικία, είναι πολύ δύσκολο να συγκριθεί, καθώς στον 21ο αιώνα έχει γίνει μόλις άλλες δύο φορές.  

Πρώτα το είχε κάνει ο Λούκα Τόνι την σεζόν 2014/15 σκοράροντας 22 γκολ στα 38 του χρόνια, αγωνιζόμενος με τη Βερόνα. Εκείνη την χρονιά όμως βρέθηκε σε ισοβαθμία με τον 22χρονο, τότε, Ικάρντι που είχε πετύχει τον ίδιο αριθμό γκολ και έτσι «μοιράστηκαν» το βραβείο.

Τελευταία φορά που είδαμε κάτι παρόμοιο στην Ιταλία, δεν ήταν από κάποιον τυχαίο ποδοσφαιριστή, αλλά από τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο «CR7» διανύοντας το 36ο έτος της ζωής του, χρίστηκε πρώτος σκόρερ της Ιταλίας με 29 τέρματα, ενώ φορούσε τη φανέλα της «Γηραιάς Κυρίας».

Εικόνα

Καλά όλα αυτά, όμως ούτε ο Τόνι, ούτε ο μεγάλος Ρονάλντο είχαν καταφέρει να βάλουν ένα τέτοιο γκολ στις «χρυσές» σεζόν που πέρασαν στην Serie A.

Ο Κουαλιαρέλα έχει αφήσει για τα καλά το «στίγμα» του στην Ιταλία και πλέον μπορεί να απολαύσει τη ζωή του μακριά από τα γήπεδα, άλλωστε έφτασε τα 40, το αξίζει…

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0