Πρόσωπα

Ουόρεν Ζαΐρ Εμερί: Ο «μπέμπης» της Εθνικής Γαλλίας καταρρίπτει ρεκόρ με το… καλημέρα

Ουόρεν Ζαΐρ Εμερί: Ο «μπέμπης» της Εθνικής Γαλλίας καταρρίπτει ρεκόρ με το… καλημέρα

Στην αναμέτρηση απέναντι στο Γιβραλτάρ, ο Ζαΐρ Εμερί θα ξεπεράσει τον Καμαβνγκά και η Εθνική Γαλλίας, από εδώ και στο εξής θα έχει ένα νέο «πιτσιρίκι» για να… θαυμάζει.

Στα βιβλία της ιστορία πρόκειται να μπει ο Ζαΐρ Εμερί, με το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή, στην αναμέτρηση της Γαλλίας με το Γιβραλτάρ (18/11).

Ο Ντιντιέ Ντεσάν εμπιστεύεται πλήρως το νεαρός άσος της Παρί Σεν Ζερμέν και το δείχνει έμπρακτα.

Τον κάλεσε για πρώτη φορά στην Εθνική ομάδα και όχι απλώς για τα… μάτια του κόσμου, καθώς με το «καλημέρα» του δίνει θέση στο βασικό σχήμα της ομάδας.

Σε ηλικία 17 χρονών και οκτώ μηνών γίνεται ο νεότερος παίκτης που αγωνίζεται με τα «τρικολόρ» χρώματα, σε αυτή την χιλιετία.

Ο μικρός ξεπετάχτηκε φέτος σε μία μεταβατική περίοδο της Παρί Σεν Ζερμέν και δείχνει παραπάνω από ικανός για να σταθεί σε ένα τόσο υψηλό επίπεδο. Γι’ αυτό και ο προπονητής της Γαλλίας του δίνει την ευκαιρία να το κάνει και με την φανέλα της χώρας του.

Για περίπου 50 μέρες ξεπερνάει το ρεκόρ που είχε «χτίσει» ο συμπαίκτης του στην Εθνική, Εντουάρντο Καμαβινγκά (ο οποίος είναι τραυματίας αυτή την στιγμή). Ο χαφ της Ρεάλ Μαδρίτης είχε κάνει το δικό του ντεμπούτο στα 17 χρόνια και εννέα μήνες, σε μία αναμέτρηση του Nations League, απέναντι στην Κροατία.

Εικόνα

Πλέον η ιστορία θα θυμάται το όνομα του Ζαΐρ Εμερί και για τον πιτσιρικά της «Παρί» η σημερινή μέρα (18/11) θα είναι μόνο η… αρχή σε ένα μακρύ, όπως προβλέπεται, ταξίδι.

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0