Πρόσωπα

Μπάγερ Λεβερκούζεν: Ο Τσάμπι Αλόνσο μετατρέπει τους Γκριμάλντο και Φριμπόνγκ σε… Ρόμπερτσον-Άρνολντ! (video)

Μπάγερ Λεβερκούζεν: Ο Τσάμπι Αλόνσο μετατρέπει τους Γκριμάλντο και Φριμπόνγκ σε… Ρόμπερτσον-Άρνολντ! (video)

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν κυριαρχεί στη φετινή Bundesliga και τα αμυντικά «φτερά» της ομάδας κυριολεκτικά… πετάνε. Φαίνεται πως ο Τσάμπι Αλόνσο είναι «κρυφός» θαυμαστής του Γιούργκεν Κλοπ.

Το πόσο επιδραστικά είναι πλέον τα αμυντικά «φτερά» μίας ομάδας είναι ευρέως γνωστό και κανένας δεν περιμένει από εμάς να του το θυμίσουμε.

Όποιος έχει δει παραπάνω από τρεις αγώνες ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια, είναι εύκολο να το αντιληφθεί και δεν μιλάμε μόνο για το κορυφαίο επίπεδο. Ακόμη και εδώ στην ταπεινή Super League, οι ομάδες επενδύουν πολλά στα άκρα της άμυνας τους.

Δεν μπορεί να υπάρξει όμως συζήτηση για τα αμυντικά μπακ, χωρίς να γίνει ειδική αναφορά στην ομάδα που έχει εξελίξει όσο καμία το παιχνίδι της, σε αυτόν τον τομέα και αυτή δεν είναι άλλη από την Λίβερπουλ.

Liverpools Manager Jurgen Klopp C Celebrates Editorial Stock Photo - Stock  Image | Shutterstock

Με τον Κλοπ στο… τιμόνι, το Άνφιλντ έχει ζήσει μοναδικές στιγμές βλέποντας τους Ρόμπερτσον και Αλεξάντερ Άρνολντ να… οργώνουν την αριστερή και δεξιά πλευρά του γηπέδου, αντιστοίχως. Οι δυο τους τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργήσει ένα από τα πιο δυνατά δίδυμα αμυντικών μπακ στην ιστορία του σύγχρονου ποδοσφαίρου, με αποκορύφωμα την πρωταθληματική χρονιά των «κόκκινων».

Andy Robertson rips into Trent Alexander-Arnold for his wedding antics

Την σεζόν 2019/2020 ο Σκωτσέζος σε 49 παιχνίδια σκόραρε τρεις φορές μοιράζοντας ταυτόχρονα και 12 ασίστ, ενώ από την απέναντι πλευρά ο Άγγλος σε ισάριθμους αγώνες είχε τέσσερα τέρματα και 15 πάσες που κατέληξαν στα δίχτυα, του αντίπαλου τερματοφύλακα. Εκείνη η χρονιά «έκλεισε» ονειρικά για την Λίβερπουλ κατακτώντας τον μεγαλύτερο της πόθο μετά από τρεις δεκαετίας, την Premier League.

Φέτος όμως το «θαύμα» του Τσάμπι Αλόνσο στον πάγκο της Λεβερκούζεν, πέρα από ρεκόρ συγκομιδής βαθμών στην Bundesliga, έχει αναδείξει και την σημαντική επιρροή, που μπορεί να έχουν τα μπακ μίας ομάδας, στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου.

How Xabi Alonso Is Taking Bayer Leverkusen to the Next Level • Hudl Blog

Με τους Φριμπόνγκ και Γκριμάλντο να διανύουν την σεζόν της καριέρας τους, οι «ασπιρίνες» κάνουν όνειρα για πρωτάθλημα και δικαίως.

Ο Ισπανός αποκτήθηκε φέτος το καλοκαίρι ως ελεύθερος από τη Μπενφίκα και οι εμφανίσεις του είναι το λιγότερο καταιγιστικές. Σε 17 συμμετοχές μετράει ήδη έξι ασίστ και οκτώ γκολ, αλλά τι γκολ; Λίγο χρόνο να αφιερώσει κάποιος για να δει τα τέρματα που σκοράρει ο Γκριμάλντο, δεν θα βγει χαμένος, καθώς το ένα είναι πιο όμορφο από το άλλο…

Ο Φριμπόνγκ στην… αντίπερα όχθη, είναι μέλος της ομάδας από το χειμώνα του 2021, αλλά πλέον στα 22 δείχνει την πραγματική του αξία, με πέντε τέρματα και επτά τελικές πάσες σε 16 αγώνες.

Video: Watch Jeremie Frimpong's goal against RB Leipzig - Footballghana

Ο Τσάμπι Αλόνσο έχει «ξεκλειδώσει» για τα καλά τους παίκτες του και είναι ξεκάθαρο πως μαζί του, το… ταβάνι τους είναι ο ουρανός.

Τα απίστευτα νούμερα των Ρόμπερτσον-Άρνολντ κινδυνεύουν σοβαρά από του Γκριμάλντο-Φριμπόνγκ, οι οποίοι την φετινή σεζόν δείχνουν (και είναι) ασταμάτητοι.

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0