Πρόσωπα

Νούνιες και Αραούχο «έσπασαν» ασύλληπτα ρεκόρ της Αργεντινής και ένα αήττητο, από τότε που ο Μέσι ήταν 29! (video)

Νούνιες και Αραούχο «έσπασαν» ασύλληπτα ρεκόρ της Αργεντινής και ένα αήττητο, από τότε που ο Μέσι ήταν 29! (video)
Έντεκα μήνες χωρίς σοβαρή απειλή; Επτά χρόνια «αλώβητος» στο σπίτι σου και μια ζωή, απέναντι στην Ουρουγουάη; Για όλα υπάρχει ένα τέλος. Και για την Αργεντινή, το έβαλαν οι Νούνιες και Αραούχο!
Ίσως το «διπλό» της Ουρουγουάης, μέσα στην έδρα της Αργεντινής, περάσει στα... ψιλά από πολλούς! Η αξία του, όμως, είναι κατά πολύ μεγαλύτερη, από το «ψαλίδισμα» της διαφοράς στους δύο βαθμούς από την κορυφή.

Το σύνολο του Μαρσέλο Μπιέλσα κατάφερε να «σπάσει» μία σειρά από ρεκόρ, ή παραδόσεις, ή ασύλληπτους αριθμούς, της Αργεντινής.

Η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, παρέμενε αήττητη εδώ και έντεκα ολόκληρους μήνες, κι εκείνο το σοκαριστικό ματς με τη Σαουδική Αραβία, στην πρεμιέρα της, στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Και πώς να μην είναι αήττητη, αφού το τελευταίο γκολ που δέχθηκε, ήταν στον τελικό της ίδιας διοργάνωσης, απέναντι στη Γαλλία! Στις 18 Δεκεμβρίου του 2022!



Έκτοτε, μεσολάβησαν οκτώ ματς, για να παραβιαστεί η εστία της, τελικά, στο ένατο.

Τα γκολ των Αραούχο και Νούνιες, όμως, είχαν και τεράστια ιστορική σημασία.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Ουρουγουάης, κατάφερε να φύγει με τη νίκη από την έδρα της Αργεντινής, σε ματς προκριματικών για Παγκόσμιο Κύπελλο!

Ασύλληπτο, αν αναλογιστεί κανείς, πως οι μεταξύ τους αναμετρήσεις, έχουν ως έτος εκκίνησης, το 1902!

Κι αν δεν θέλετε να γυρίσετε τόσο πίσω τον χρόνο, σκεφτείτε το εξής απλό:

Η τελευταία εντός έδρας ήττα της Αργεντινής, σε επίσημο ματς, ήταν το 2016, δηλαδή επτά χρόνια πριν! Κι αν δεν σας μοιάζει τόσο μακρινό, αναλογιστείτε πόσων ετών ήταν ο Λιονέλ Μέσι τότε και σήμερα.

Φέτος, είναι 36 και τότε, ούτε που είχε «πατήσει» τα τριάντα, όντας 29!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0