Πρόσωπα

Όσο έχουν… φωνή, Πίτερς και Φαλ θα «τραγουδούν» για τον Ολυμπιακό! (video)

Όσο έχουν… φωνή, Πίτερς και Φαλ θα «τραγουδούν» για τον Ολυμπιακό! (video)

Βραδιά… ορόσημων για τον Άλεκ Πίτερς και τον Μουστάφα Φαλ κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, με τον Ολυμπιακό να βρίσκει στο πρόσωπο των δύο παικτών του τη «λύτρωση», για να φτάσει στο απόλυτο σε αυτή τη διαβολοβδομάδα της EuroLeague!

Ένας για όλους και όλοι για έναν ήταν αυτή η -διπλή- εβδομάδα της EuroLeague για τον Ολυμπιακό! Τα προβλήματα τραυματισμών όλο και αυξάνονται για τον Γιώργο Μπαρτζώκα, αλλά σε αυτό το κρίσιμο σημείο, ο Έλληνας τεχνικός βρήκε… αντίδοτο από συγκεκριμένα πρόσωπα, ώστε να ολοκληρώσει τις δύο αγωνιστικές της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, με ισάριθμες νίκες.

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ τέθηκε στα «πιτς» και έτσι ο Μουστάφα Φαλ, όχι απλώς αναγκάστηκε να βγει μπροστά, αλλά στην ουσία έπρεπε να… κατασκηνώσει στη ρακέτα των «ερυθρολεύκων»! Μέσα σε διάστημα δύο ημερών, ο Γάλλος σέντερ αγωνίστηκε 68 ολόκληρα αγωνιστικά λεπτά! Πάνω από μία ώρα παιχνιδιού!

Η «φρεσκάδα» που έβγαζε, όμως, στο παρκέ ήταν πραγματικά απολαυστική. Με αποκορύφωμα την αναμέτρηση με τον Ερυθρό Αστέρα στο ΣΕΦ (16/11, 88-83), όπου έφτασε σε ένα ρεκόρ καριέρας.

Έχοντας λησμονήσει τη λέξη «κούραση», έκανε double-double με 14 πόντους και 14 ριμπάουντ, με τον τελευταίο αριθμό να αποτελεί νέο ορόσημο στην καριέρα του! Ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (14/11, 74-79) είχε μετρήσει 10 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Παράλληλα, στο πλευρό του Γάλλου στάθηκε ως άξιος συμπαραστάτης και ο «εξωπραγματικός» Άλεκ Πίτερς. Μπορεί κόντρα στην ισραηλινή ομάδα να αποβλήθηκε μόλις στην τρίτη περίοδο, αλλά είχε ήδη προλάβει να προσθέσει στη στατιστική του 13 πόντους, 8 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Όλα αυτά, ώστε ο δρόμος του να τον οδηγήσει στη «μυθική» βραδιά που έζησε στο φαληρικό στάδιο το βράδυ της Πέμπτης. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν μπορούσε να βρει την απάντηση στο… πρόβλημα που του έθετε ο 28χρονος φόργουορντ. Έβρισκε στόχο όπως και όποτε ήθελε. Με κάθε τρόπο που σκαρφιζόταν, στα πιο κρίσιμα σημεία του αγώνα.

Χάρισε τη νίκη στον Ολυμπιακό και έκανε… δώρο στον εαυτό του ένα career-high! Σταμάτησε στους 28 πόντους, μετρώντας 5/7 δίποντα, 4/8 τρίποντα, 6/6 βολές.

πιτερς_φαλ.jpg

Αν μη τι άλλο, πρόκειται για ένα απίθανο διήμερο για τους δύο ψηλούς των Πειραιωτών. Αν και εδώ που τα λέμε, θα χρειαστούν δίχως αμφιβολία ένα… ρεπό από τον Γιώργο Μπαρτζώκα!

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0