Πρόσωπα

Άπιαστος ο Σάντος: Έξι προσπάθησαν, μόνο ο Πογέτ τον «πλησίασε»! (video)

Άπιαστος ο Σάντος: Έξι προσπάθησαν, μόνο ο Πογέτ τον «πλησίασε»! (video)

Το πρόσωπο των τελευταίων ημερών είναι αδιαμφισβήτητα ο Γκουστάβο Πογέτ, για λόγους όμως που δεν αφορούν τόσο το αγωνιστικό πλάνο της ομάδας. Με τον Ουρουγουανό στο… τιμόνι πάντως, η Εθνική δεν έχει γράψει ξανά τέτοια νούμερα, στη... μετά Σάντος εποχή.  

Τα τελευταία 24ωρα έχει σηκωθεί αρκετή «σκόνη» γύρο από το όνομα του Γκουστάβο Πογέτ και το μέλλον του στην Εθνική ομάδα.

Αφήνοντας στην άκρη όλα τα εξωαγωνιστικά που συζητιούνται αυτές τις ημέρες, αξίζει να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να δούμε τα νούμερα του Ουρουγουανού μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου.

Σε σύγκριση πάντα και με τους προηγούμενους «καπετάνιους» του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Εκτός μένει ο Φερνάντο Σάντος, καθώς οι 1.92 βαθμοί ανά παιχνίδι του Πορτογάλου, είναι ακόμη… άπιαστοι.  

Φερνάντο Σάντος: «Επιστρέφει στην Ελλάδα για το Euro 2024» - Και επίσημα  «τέλος» από την Πορτογαλία - Onsports.gr

Γκουστάβο Πογέτ (2022 - …)

Με τον Γκουστάβο στον πάγκο της ομάδας, η Εθνική έδειξε από νωρίς σημαντικά σημάδια ανάκαμψης. Η επιτυχία του Nations League, άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Ο στόχος ήταν και παραμένει ένας, η επιστροφή στις μεγάλες διοργανώσεις. Σε έναν δύσκολο όμιλο για τα προκριματικά του EURO 2024, η Ελλάδα δεν τα κατάφερε, αν και έχει ακόμα το… μαξιλαράκι του Nations, σαν μία δεύτερη ευκαιρία. Με 1.78 βαθμούς ανά παιχνίδι σε 18 αγώνες, μέχρι στιγμής, τα αποτελέσματα του Πογέτ δεν περνούν εύκολα απαρατήρητα.

Τζον φαν ΄τ Σχιπ (2019 – 2021)

Ο Ολλανδός διαχειριζόταν τα «κλειδιά» της Εθνικής για περίπου 2,5 χρόνια. Τα συναισθήματα για τον τρόπο παιχνιδιού κατά την διάρκεια της θητείας του ήταν ανάμικτα, καθώς και η ίδια η ομάδα είχε «μπόλικα» σκαμπανεβάσματα από παιχνίδι σε παιχνίδι. Με τον φαν ΄τ Σχιπ υπεύθυνο, η Ελλάδα δεν κατάφερε να «κλείσει» θέση για κάποια σπουδαία διοργάνωση και μετά από 26 ματς, με 1.62 βαθμούς ανά παιχνίδι, αποχαιρέτησε την χώρα μας.  

Φαν'τ Σχιπ: «Όσοι δεν το δέχονται, δεν τους επιλέγουμε»

Άγγελος Αναστασιάδης (2018 – 2019)

Με τον Αναστασιάδης ως επικεφαλής, η Εθνική δυσκολεύτηκε αρκετά εντός, αλλά και εκτός των γηπέδων. Έκατσε μόλις για επτά αγώνες και με συγκομιδή ένα βαθμό ανά παιχνίδι, αποτέλεσε γρήγορα παρελθόν. Κάτι που σίγουρα δεν βοήθησε, ήταν και οι εσωτερικές διαμάχες που δημιουργήθηκαν μέσα στα αποδυτήρια, βάζοντας επιπλέον «εμπόδια» στην ανασυγκρότηση της Εθνικής Ελλάδος.

Δικαίωση Άγγελου Αναστασιάδη

Μίχαελ Σκίμπε (2015 – 2018)

Με τον Γερμανό στο «τιμόνι» η Ελλάδα έφτασε πιο κοντά από ποτέ (στη μετά Σάντος εποχή) από μία μεγάλη διοργάνωση. Για κακή τύχη του Σκίμπε, αλλά και της Εθνικής, αντίπαλος στα μπαράζ του Μουντιάλ 2018 ήταν η προσεχώς φιναλίστ, Κροατία (αποκλεισμός με συνολικό σκορ 4-1). Μετά από 27 αγώνες με 1.41 βαθμούς ανά παιχνίδι, η συνεργασία με τον Γερμανό τεχνικό ολοκληρώθηκε.  



Σέρχιο Μαρκαριάν (Νοέμβριος 2015 – Ιούλιος 2015)

Δύσκολο να κριθεί ένας προπονητής με μόλις τρία παιχνίδια στην… πλάτη του. Ο Μαρκαριάν ανέλαβε την Εθνική σε μία δύσκολη περίοδο, με ελπίδα την πρόκριση στο EURO 2016. Η εκτός έδρας ήττα «σοκ», από τα Νησιά Φερόε, έβαλε «ταφόπλακα» στις ελπίδες αυτές, με τον Ουρουγουανό να καταθέτει την παραίτηση του, με μόλις 0.67 βαθμούς μέσο όρο σε αυτά τα τρία παιχνίδια που καθοδήγησε την Εθνική Ελλάδος.

Παραιτήθηκε ο Σέρχιο Μαρκαριάν

Κλαούντιο Ρανιέρι (Ιούλιος 2014 – Νοέμβριος 2014)

Σίγουρα η πιο αποτυχημένη επιλογή για την τεχνική ηγεσία της Εθνικής, εκ του αποτελέσματος τουλάχιστον. Ο Ρανιέρι ήταν και παραμένει ακόμα ένας εξαιρετικός προπονητής. Στον πάγκο της Ελλάδας όμως κάτι δεν... ταίριαξε και από νωρίς το γυαλί είχε «ραγίσει». Αποκορύφωμα αποτελεί η εντός έδρας ήττα από τα Νησιά Φερόε (2-1), με τον Ιταλό να απομακρύνεται από το πόστο του, λιγότερο από 24 ώρες μετά, έχοντας καταγράψει μόλις τέσσερις αναμετρήσεις με 0.25 βαθμούς ανά παιχνίδι.

Claudio Ranieri quashes rumours he is set to be sacked as Greece manager |  Daily Mail Online

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0