Πρόσωπα

Tο «παραμύθι» είχε… δράκο: Ο Φίσερ αποχαιρετά την Ουνιόν, αλλά τα χαμόγελα δε θα ξεχαστούν ποτέ! (video)

Tο «παραμύθι» είχε… δράκο: Ο Φίσερ αποχαιρετά την Ουνιόν, αλλά τα χαμόγελα δε θα ξεχαστούν ποτέ! (video)

Μαζί έζησαν τα πάντα. Όμως τελικά το κλισέ «όλα τα ωραία, κάποτε τελειώνουν», επιβεβαιώνεται ξανά. Ο Ουρς Φίσερ αποτελεί και παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Ουνιόν Βερολίνου! Μα το «μαγικό» ταξίδι που έκαναν, από τη δεύτερη κατηγορία έως το Champions League, θα παραμείνει για πάντα, ως η πιο ευχάριστη ανάμνηση…

Σχετικά Άρθρα

«Κλείνω τα μάτια και η θάλασσα είναι άδεια, τα καλοκαίρια μόνο ήξερα να ζω, τόσα νησιά, τόσα φιλιά, τόσα καράβια, πού να ‘ναι τώρα που τα θέλω να πιαστώ». Μία σχέση γεμάτη χαμόγελα. Και μάλιστα με διάρκεια. Όπως αποδείχθηκε ωστόσο, ο χρόνος του Ουρς Φίσερ στον πάγκο της Ουνιόν Βερολίνου, είχε και ημερομηνία λήξης.

Η έκτη του σεζόν στον πάγκο της γερμανικής ομάδας δεν αποτέλεσε συνέχεια των προηγούμενων. Κάπως έτσι συνδέεται και η «Σκυλίσια Μέρα» του Μίλτου Πασχαλίδη. Ο Ελβετός προπονητής κοιτούσε νοσταλγικά το παρελθόν, ευελπιστώντας να ζήσει ξανά σε εκείνες τις ημέρες. Όμως δεν τα κατάφερε. Κάτι που έφερε και το οριστικό «διαζύγιο».

Ήταν ένα φινάλε άδοξο, μα τίποτα δεν μπορεί να διαγράψει όσα κατάφερε τα προηγούμενα πέντε χρόνια. Με την αρχή να εντοπίζεται πίσω στο καλοκαίρι του 2018. Στην πρώτη του σεζόν με την Ουνιόν, οδήγησε την ομάδα στην 3η θέση της δεύτερη κατηγορίας στη Γερμανία, με αποτέλεσμα να «μονομαχήσει» για την άνοδο με τη Στουτγκάρδη, στα playoffs.

Τελικά, ήταν εκείνος που βγήκε νικητής και τα «σαλόνια» της Bundesliga θα τον υποδέχονταν την επόμενη χρονιά. Φρόντισε ώστε να μην απογοητεύσει κανέναν. Κι αν η 11η θέση δεν έμοιαζε σαν κάτι «θελκτικό», αυτό που θα ακολουθούσε στις επόμενες σεζόν, θα δημιουργούσαν ένα πραγματικό «παραμύθι»!

Η Ουνιόν Βερολίνου τερμάτισε έβδομη το 2020/21, κερδίζοντας ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, που θα την έφερνε στο Europa Conference League. Μπορεί η πορεία της εκεί να σταμάτησε στη φάση των ομίλων, όμως το… πλοίο του Φίσερ είχε να γνωρίσει ακόμα πολλά και ομορφότερα «νησιά»!

Την αμέσως επόμενη χρονιά, ο σύλλογος της πρωτεύουσας εξασφάλισε την είσοδό του στους ομίλους του Europa League, καθώς η 5η θέση του γερμανικού πρωταθλήματος του άνηκε δικαιωματικά. Αυτή τη φορά έφτασε ψηλότερα, καθώς το ταξίδι σταμάτησε πάνω στην Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ, στη φάση των «16».

Όλα αυτά, μέχρι να δει τα… αστέρια! Στο φινάλε της περιόδου 2022/23, ολοκλήρωσε την παρουσία του στην Bundesliga στην 4η θέση. Το Champions League ήταν γεγονός και ο Φίσερ είχε πλέον ζήσει σχεδόν τα πάντα. Κάθε χρόνο και καλύτερα!

Κάπου εκεί, ωστόσο, εμφανίστηκαν εμπόδια αδιαπέραστα. Η Ουνιόν αδυνατεί να ανταπεξέλθει στο υψηλότερο επίπεδο. Μοιάζει να έχει… αδειάσει. Στην Bundesliga μετά από 11 αγωνιστικές, μετρά μόλις 6 πόντους και βρίσκεται στην τελευταία θέση. Όπως και στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, όπου μετά από τέσσερα ματς έχει έναν βαθμό. Μάλιστα, έχει γνωρίσει ήδη τον αποκλεισμό στο Κύπελλο Γερμανίας από τη Στουτγκάρδη.


Οι οπαδοί τον στήριξαν, μα η διοίκηση έκρινε πως ο σύλλογος χρειαζόταν ένα «ηλεκτροσόκ». Έτσι, το «αντίο» ήταν αναπόφευκτο. Αλλά ποιος ξέρει. Μπορεί εν τέλει να μετατραπεί σε ένα «εις το επανιδείν». Άλλωστε, αυτά τα χαμόγελα δύσκολα θα ξεχαστούν.

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0