Πρόσωπα

Πόσα χρήματα «μπήκαν» στα ταμεία του Μέσι, σε 18 εβδομάδες; Ούτε που φαντάζεστε!

Πόσα χρήματα «μπήκαν» στα ταμεία του Μέσι, σε 18 εβδομάδες; Ούτε που φαντάζεστε!
Μόλις τέσσερις -και κάτι- μήνες στο MLS και ο Λιονέλ Μέσι έχει δει τον τραπεζικό του λογαριασμό να «φουσκώνει» σε ακραίο βαθμό! Με 6.200 ευρώ την ώρα, λογικό ...

«Ζάλιζαν» από την πρώτη ημέρα που έγιναν γνωστά, τα νούμερα σχετικά με τις απολαβές του στην Ίντερ Μαϊάμι. Πόσω μάλλον τώρα, που έχουν συμπληρωθεί τέσσερις μήνες και κάτι, από τότε! 

Ο Λιονέλ Μέσι έγινε τον περασμένο Ιούλιο ο πιο ακριβοπληρωμένος παίχτης στην ιστορία του MLS, με διετές συμβόλαιο και ετήσιες απολαβές ύψους 50 εκατ. ευρώ, θέτοντας άλλο ένα ρεκόρ (αυτήν τη φορά εξωαγωνιστικό) στην καριέρα του. Πόσα χρήματα έχει λάβει, όμως, έως τώρα;


Μέσα σε μόλις τέσσερις μήνες, έχει δει στον τραπεζικό του λογαριασμό να προσθέτονται περίπου 20 (!) εκατομμύρια ευρώ! Λογικό, αν αναλογιστεί κανείς πως λαμβάνει:

  • 1.055.000 € την εβδομάδα
  • 150.000 € τη μέρα
  • 6.200 € την ώρα
  • 104 € το λεπτό
  • 1.75€ το δευτερόλεπτο

Οι απολαβές του Μέσι θα ανεβαίνουν συνεχώς, αφού με την αυξανόμενη δημοτικότητα του αμερικάνικου πρωταθλήματος, είναι πιθανό να υπογραφούν νέα συμβόλαια για τα τηλεοπτικά δικαιώματα με την εταιρεία-κολοσσό Apple. Μάλιστα, ο ίδιος διατηρεί το δικαίωμα για συμμετοχή στις διαπραγματεύσεις, καθώς και μερίδιο από κάποια επικείμενη συμφωνία!

Φυσικά, στα παραπάνω ποσά θα προστεθούν και οι χορηγικές συμφωνίες του, με την Adidas να είναι ο κύριος χορηγός του, προσφέροντάς του 20 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Τον Οκτώβριο, ο Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών του MLS δημοσιοποίησε τους μισθούς των παιχτών του πρωταθλήματος, κάτι που συμβαίνει λόγω συμφωνίας εδώ και τρία έτη. Εννοείται ότι ο Μέσι κατέχει την πρώτη θέση στη λίστα, ωστόσο εντύπωση προκαλεί η διαφορά του από τις παρακάτω θέσεις.

Ο άλλοτε αρχηγός της Νάπολι, Λορέντζο Ινσίνιε (πλέον αγωνίζεται στην Τορόντο), δε λαμβάνει ούτε τα μισά χρήματα από τον «Pulga», με το ποσό να εκτιμάται στα 14 εκατομμύρια ευρώ. Στην τρίτη θέση, βρίσκουμε τον Σερντάν Σακίρι της Σικάγο Φάιρ, που δεν πιάνει καν διψήφιο αριθμό (7,5 εκατομμύρια ευρώ).

Ο Μέσι φαίνεται να έχει βρει ξανά στο Μαϊάμι τη χαρά του ποδοσφαίρου, συγκριτικά με την περίοδό του στη Γαλλία. Όπως και να το κάνουμε, όσο και να υποστηρίζουν κάποιοι ότι τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία, σίγουρα αποτελούν τον βασικό λόγο που ο Αργεντινός δείχνει να χαίρεται τη ζωή και το άθλημα, στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Μαζί με το μηδαμινό άγχος για νέες «κορυφές»...

Θοδωρής Γκίνης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0