Πρόσωπα

Χάρι Κέιν: Το βαυαρικό «πυροβολικό» σε θέση... μάχης, δε σταματά να καταρρίπτει ρεκόρ! (video)

Χάρι Κέιν: Το βαυαρικό «πυροβολικό» σε θέση... μάχης, δε σταματά να καταρρίπτει ρεκόρ! (video)

Μόλις το περασμένο καλοκαίρι ο Χάρι Κέιν αποφάσισε να κλείσει το κεφάλαιο Τότεναμ και να αναζητήσει τίτλους και «δάφνες δόξας» σε άλλες πολιτείες και πιο συγκεκριμένα στη Βαυαρία. Ο Κέιν γίνεται μόλις ο 5ος Άγγλος ποδοσφαιριστής που μεταγράφεται στους υπερπρωταθλητές Γερμανίας, έχοντας μπροστά του μία τεράστια, «τριπλή» πρόκληση.

Μπάγερν – Κέιν: «Whatever it takes»

Τον περασμένο Αύγουστο, η Μπάγερν Μονάχου αποφάσισε πως έπρεπε να κάνει ότι χρειάζεται για να προσθέσει στη «γραμμή κρούσης» ότι της έλειψε την περασμένη χρονιά. Γκολ. Έτσι λοιπόν, 95 εκατομμύρια ευρώ βγήκαν από τα ταμεία των Βαυαρών για να «ξελογιάσουν» τους Άγγλους της Τότεναμ και να τους διευκολύνουν να πουν το ναι, σε ένα διαζύγιο που μάλλον είχαν αποδεχτεί πως αργά ή γρήγορα θα προέκυπτε. Προσώρας, η απόσβεσή τους δείχνει να βρίσκεται σε εξαιρετικό δρόμο. Το ημερολόγιο δείχνει 12 Νοεμβρίου και ο Χάρι Κέιν έχει βρει δίχτυα 21 φορές με τη φανέλα της νέας του ομάδας. 17 από αυτά αφορούν τέρματα που επιτεύχθηκαν στα παιχνίδια της ομάδας του στη Bundesliga, ενώ ακόμη 4 έχουν σημειωθεί στα παιχνίδια της φάσης των ομίλων του Champions League.



1_111340.jpg

Η επίδοση των 17 τερμάτων σε 11 παιχνίδια συνιστά ρεκόρ.

Αφενός, γιατί έχει ήδη ξεπεραστεί ο αριθμός τερμάτων που την περυσινή χρονιά κρίθηκε επαρκής για να απονείμει το «χρυσό παπούτσι». Υπενθυμίζεται πως οι Νίκλας Φίλκριγκ και Κρίστοφερ Ενκουνκού μοιράστηκαν την διάκριση έχοντας σημειώσει 16 γκολ (έκαστος) για λογαριασμό των ομάδων τους (Βέρντερ και Λειψία αντίστοιχα).


Αφετέρου, γιατί αποτελεί μία πολλά υποσχόμενη επίδοση, προκειμένου να καταρριφθεί και μάλιστα σε αρκετά σύντομο χρονικό ορίζοντα, το απόλυτο ρεκόρ σκοραρίσματος από έναν παίκτη στη διάρκεια μιας πρωταθληματικής χρονιάς, επίδοση που κατέχει από τη σεζόν 2020/2021 ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι όταν και ολοκλήρωσε τη Bundesliga με 41 τέρματα ενεργητικό.

Επιπρόσθετα, ο Χάρι Κέιν με τα 4 γκολ που έχει σημειώσει στο Champions League και με δεδομένο πως η Μπάγερν Μονάχου πρόκειται να δώσει ακόμη 4 παιχνίδια (μίνιμουμ) στη διοργάνωση, καθιστά τον Άγγλο, βασικό ύποπτο για έγκλημα, προκειμένου να κατοχυρώσει εκείνος το «χρυσό παπούτσι». Ακόμη, με τα 4 αυτά τέρματα, ο Χάρι Κέιν γίνεται ο τρίτος Άγγλος που φτάνει τα 25 γκολ στο Champions League, πίσω μόνο από τους Ραχίμ Στέρλινγκ (27) και Γουέιν Ρούνει (30), με την κατάκτηση της πρωτιάς και σε αυτό το μέτωπο να φαντάζει θέμα να χρόνου. Με τα 21 τέρματα σε σύνολο 16 αγώνων, ο Χάρι Κέιν έχει επίσης καταρρίψει το ρεκόρ του Ρόι Μακάι το οποίο επιτεύχθηκε προ εικοσαετίας, το 2003 (ο Ολλανδός είχε καταγράψει 19 γκολ σε 15 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις).





Να «ξορκίσει» την κατάρα

Το δίχως άλλο, κυρίως ζητούμενο και ευσεβή πόθο αποτελεί η επίτευξη των στόχων και η κατάκτηση τίτλων. Το τελευταίο ισοδυναμεί με σωστή πρόκληση. Και μάλιστα πολύ μεγαλύτερη από τις έτερες δύο (προκλήσεις). Η μία από αυτές θέλει τον Χάρι Κέιν να καλείται να αποδείξει πως ένας Άγγλος ποδοσφαιριστής μπορεί να δημιουργήσει μία πραγματικά καλή παράδοση ως ποδοσφαιριστής της Μπάγερν Μονάχου. Η δεύτερη (μικρότερη) αλλά όχι αμελητέα, επιβάλλει την δικαίωση των προσδοκιών που δημιουργήθηκαν από το «κοστούμι» ύψους περίπου 100 εκατομμυρίων που «έραψε» για χάρη του το γερμανικό μεγαθήριο.

Ασφαλώς αυτές είναι ορισμένες συνθήκες που δεν αποτελεί επιθυμία και στόχο μονάχα του Κέιν αλλά και της Μπάγερν Μονάχου συνολικά. Άλλωστε, σύμφωνα με τις πάγιες και διαχρονικές διακηρύξεις της διοικητικής ομάδας των Βαυαρών (Ρουμενίγκε και Ντρίζεν), επιδίωξη της Μπάγερν κάθε χρονιά, είναι η επίτευξη του «τρεμπλ». Ως προς αυτό, φέτος έχει εξασφαλιστεί με σιγουριά πως δεν πρόκειται να υλοποιηθεί, καθώς η άσημη Σααρμπρύκεν μερίμνησε για την πρόωρη έξοδο των Βαυαρών από το Κύπελλο Γερμανίας. Σε αυτό το σημείο, κάπου στη Βαυαρία, ο Κέιν ακούγεται να ψελλίζει, «όχι πάλι, όχι και εδώ».

Δημήτρης Τσάκνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0